nun vakti
[ NuN Vakti ]
Kalemi Nun'a vuralımkoyu siyah bir gecenin ışık süzmesi gözlerine ayraç atalım. Ta ki
Nun harlanıp cezveden taşsın.
Toparlayalım taşanları vaktidir hüznünyalnızlığın arsız yalağına sarmalanan yüreğin ıstıraba meylidir. Kaderin gergisinde kanatlanan acının
figanla isli bir duman olup dilenesidir göklerde…
Engin ve ürkek…
Sonsuz ve yılgın…
Adını koymayademirden sözlerin kifayetsiz kaldığı yalnızlığın ummandaki çıplak örtüsü… Kalemle dirilişteyken uykudaki gök katresinin doğumu
vaktedir.
Vakit gecedir.
Tam vaktin içindeyim.
Su yüzlü gecenin yüzüne eğiliyorum. Koyukopkoyu
siyah bir griftlik sıkıyor elleriyle sözlerimi
hayalimi suya yansıyan suretimden seyrediyorum. Nun seyrinde
doymalardan geçerek acıya meyleden med cezirlerimi. Karaya vurup geri çekiliyor gecelerim içim kayaya vurup
olanca hızıyla topluyor yalnızlığını dizlerine kadar büzüşüp geri çekiliyor. Gecenin en uçtaki dipsiz koyuluğuna…
Koyuluk Nun'a açılırkensır perde perde örtünüyor aleme.
Ben geceye kilitteyim.
Geceyi NuN'a vuralım.
Üzerinden bir kaç kıyamet vakti gibi nefesler geçerken uykularınkan çalağı bir rüzgar birikiyor ayaz yalazında sehere… Dik duruşlu zamanların
çöl iklimi kurutuyor asiliğini. Şehir en can alışlarından boğuyor içine düşeni
yüzü yüzüne değeni
gönlündeki ateşi suyla ezeni
karanlık bir tortu bırakıyor sonra vermelerin zehrine…
Ve beni bu tortular alıyor uzuncauzunca hasret tütsülerine yazılıyorum. Yalpalanan yanlarımdan vuruyor gece
sızıyor soğuk aralığımdan
bir kaya yontucusuna benzerken ellerim
çamur kıvamında zamanlara…
Zamanlar ki … içine çekti micam fanus kırılganlığında saydamlaşıyor insan belleği.. Yüreğe akan damarları tıkıyor ihanet.
Ve ihanet tutunuyor gecenin nabzına. Bölünen uykularyaşın ziyana adanan ömür karesi… Bölünen..
günün geceye kalan ömür yedeği…
Yedeği alıp varmalı aradayollara evhamını dizmeden ardımdan. Geç saate beklesin sözlerimi gece
dert ortağına geç vakit uğrar kırılgan yürekler. Acı iyice çöreklensin
çöreklenen bedende yaşlansın
yaşlanan yosunlaşsın ister…
İstemelere sus pus içindeyim vaktin.
Avazlarım ney üflemelerine karışarakyaralarım siyahlaşıp katmerleşerek heves çağımın çok gerideligini bürünerek
is tortusu halinde göğe yükselmede yaşım.
Yaşımı geceye yıktımboynuma asılı kalmadan..
İşte meşakkate düşen lâl'lerim…
Yılgın ıskataların geçirgen çoğulluğunda üstten altatersinden düzüne sızan hallerim.
Gecedeyim…
Bedensel varlığımınruh çelimsiz eksik kalan yanlarından tam olana taşmadayım.
Nun taşanı tutmalarla vurmada.
melike metiner