Zeytinyağlı Enginar

Malzemeler:

5 konserve enginar
1 kase konserve sebze garnitür (havuç, patates, bezelye)
2 su bardağı su
1 cay bardagi zeytinyağı
1 yemek kasigi un
2 sogan
1 yemek kasigi seker
2 cay kasigi tuz
Az dereotu


Hazırlanışı:

1. Buyuk ve kapakli bir tavaya zeytinyagi koyup, dogranmis iki sogani orta ateste hafif pembelesinceye kadar kizartin.

2. Once bir yemek kasigi un ve iki cay kasigi tuz iceren bir bardak suyu, ardindansa icinde bir kasik seker eritilmis bir bardak suyu ilave edin.

3. Konserve enginarların suyunu süzüp hafif sudan gecirip tavaya dizin.

4. Konserve garnitürün suyunu süzdukten sonra enginarların içine paylaştırın.Kalanlari da yanlarina ilave edin.

5. Suyu kaynadiktan sonra hafif atese alarak yarim saat pisirin.

6. Altini kapattiktan sonra ustune az dereotu sererek bekletin.

7. Soguduktan sonra tabaklara koyarak servis edin.

Afiyet Olsun