İhtiyacınıza Göre Bir İşletim Sistemi

Normal bir kullanım sırasında, komplike fonksiyonların büyük çoğunluğu devreye girmezler. Bu yüzden, kullanacağınız işletim sistemine karar verirken zengin fonksiyon seçeneklerine kanmamanız gerekli. Bir işletim sisteminin çok sayıda farklı özellik sunuyor olmasına elbette ki kimse hayır diyemez; ancak asıl önemli olan, mevcut özelliklerin kullanıcının işine gerçek anlamda yarayıp yaramadıklarıdır.

Diğer yandan, eğer bilgisayarı oyun oynamak, film izlemek veya müzik dinlemek için kullanıyorsanız, mümkün olabildiğince güncel bir işletim sistemine sahip olmanızda yarar var. Genellikle "eğlence" programları olarak adlandırılan bu tip yazılımlar, çoğu zaman güncel bir işletim sisteminin varlığına ihtiyaç duyarlar. Eğer üst düzey bir programı Windows 98 altında kullanmaya kalkışırsanız, alacağınız verim de normalin allında kalacaktır. Böyle bir durumda, günümüzün en güncel işletim sistemi olan Windows XP'yi tercih etmenizde büyük yarar var. Peki ama Windows XP'nin Home sürümünü mü, yoksa Professional sürümünü seçmeliyiz? İşte, bu konuda bilmeniz gerekenler...