6 sonuçtan 1 ile 6 arası

Konu: Çay hakkındaki tüm bilgiler

    Share
  1. #1
    ***
    DIŞARDA
    Points: 39.199, Level: 100
    Points: 39.199, Level: 100
    Level completed: 0%,
    Points required for next Level: 0
    Level completed: 0%, Points required for next Level: 0
    Overall activity: 0%
    Overall activity: 0%
    Achievements
    BuRaK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Vip Özel Üye
    Üyelik tarihi
    Jun 2008
    Mesajlar
    4.740
    Points
    39.199
    Post Thanks / Like
    Tecrübe Puanı
    22

    Standart Çay hakkındaki tüm bilgiler

    Çay hakkındaki tüm bilgiler
    Çayın faydaları

    Çayın en önemli özelliği tamamen doğal bir ürün olması ve hiçbir yapay renklendirici, koruyucu ve kokulandırıcı içermemesidir. Ayrıca, sütsüz ve şekersiz alındığı sürece kalorisi yoktur ve vücudun su dengesinin korunmasında önemli bir rol oynayabilir
    Kanser Önleyici

    Yapılan araştırmalar hem yeşil hem de siyah çayların tüketilmesinin kanser riskini-özellikle akçiğer, bağırsak ve cilt kanserleri- azaltabileceğini bildirmektedir. Siyah çayın bileşenlerinin antioksidan etkisinin olabileceği, kanser yapıcı hücrelerin oluşmasını engelleyebileceği düşünülmektedir.

    Çay, genetik özellikleri belirleyen DNAyı kontrol altında tutmaktadır. Bu da genlerin bozularak kanserli hücrelere dönüşmelerini önler. Eğer DNA doğru bir şekilde kopyalanmazsa, yanlış ve bozuk DNA elde edilir bu da genlerin genel yapısında bir bozukluğa yol açar. Bu bozukluklar da çeşitli kanserlere neden olur. Kanser riskini azaltıyor.

    Çayın, flavinoid denilen anti oksidanlar açısından zengin olduğu öteden beri bilinmektedir. Bu madde de kanseri önleyici nitelik taşımaktadır.

    Ağır ve yağlı yemeklerden 1 saat sonra içilen çayın hazmı kolaylaştırır. Çay, vücutta :-):-):-):-)bolizma sonucu oluşan zararlı atık ve zehirli maddeleri azaltır ve yok eder. Bu olumlu etki, çaydaki (P) vitamini diye adlandırılan antioksidan özellikli fenolik bileşiklerden kaynaklanır. Çay, bu yönüyle de bazı kanserlere karşı insan vücudunu korr. Çaya rengini veren fenolik bileşikler, damar çeperlerini güçlendirir. Sonuçta damar çeperlerinin yırtılması sonucu meydana gelebilecek, başta beyin kanaması olmak üzere her türlü kanama riskini azaltır.

    Siyah ve yeşil çayın, kalp hastalıkları riskinin yanı sıra mide ve yemek borusu kanseri riskini de azalttığı tesbit edildi. Havuç, ıspanak, meyve ve diğer sebzelerde bulunan anti kanserojen madde karoteni yeterli derecede almayan, sigara ve alkol tüketen ve midelerinde H pylori bakterisi bulunan kişilerde mide kanseri riski bulunuyor. Yeterli miktarda çay içen ve mide sağlığına önem veren kişilerde ise bu risk azalıyor.

    Daha önceki araştırmalarda yeşil çayın içinde bulunan polifenol maddesinin, kanser tümörlerinin etrafında oluşan ve tümörleri besleyen kan damarlarını tıkadığı belirlenmişti. Yeşil çay içme alışkanlığının bulunmadığı Batıda, bu yüzden kanser vakalarının Uzakdoğu ülkelerine oranla daha fazla görüldüğü belirtildi. Günde 4-5 bardak yeşil çay içenlerin, cilt kanseri riskinden korunabileceklerini düşünen bilim adamları, cilt kanserine yakalanmış olanlara ise yeşil çayı kür edici bir ilaç olarak tavsiye edemeyeceklerini belirtiyorlar.

    Diş Sağlığı

    Çay, doğal olarak florür içerdiği için, diş minesini kuvvetlendirir ve ağızdaki bakterileri kontrol altında tutarak plak oluşumunun azalmasına yardımcı olur. Böylece diş eti hastalıklarına karşı koruma oluşturur. Mineral maddeler nedeniyle diş sağlığı için çay içilmesi çok önemlidir.

    Kalp ve Damar Sertliği

    Çaydaki kafeinin kalp ve dolaşım sistemi için hafif bir uyarıcı olabileceği ve böylece damar sertliği olasılığını azaltabileceği düşünülmektedir. Ayrıca, çayın kolesterolü bastırdığına ve kan pıhtılarının oluşmasını engellediğine de inanılmaktadır.

    Dinlendirici & Konsantrasyon Artırıcı

    Çaydaki kafein, konsantrasyonu, uyanık ve isabetli olmayı attırabilir, tat ve koku alma duyularını güçlendirebilir. Ayrıca, hazım sağlayan sıvıları, böbrek ve karaciğer de dahil olmak üzere :-):-):-):-)bolizmayı uyarır ve böylece toksinlerin ve diğer istenmeyen maddelerin vücuttan atılmasına yardımcı olur.

    Çaydaki kafein nedeniyle çayın dinlendirici özelliği vardır. Çaya özel teanin maddesi, beynin alfa dalgaları yaymasını teşvik eder. Bu dalgalar, uyuşukluk yapmadan dinlenme özelliğindedir. Kafein, sinir sistemini uyarır, damarların genişlemesini, kan devrinin hızlanmasını sağlar. Çay içenlerde zihin açıklığı olur. Ders çalışırken, kitap okurken verimliliği artırır.'

    Diğer Faydaları

    Çayın, vücuttaki zararlı maddeleri yok eder.
    İshali durdurur.
    Böbreklerin daha iyi çalışmasını sağlar.Çaydaki teobromin ve teofilin maddeleri de idrar sökücü özelliğe sahiptir. Böbreklerin düzenli çalışmasını sağlar.
    İçerdiği mineral maddeler nedeniyle vücuttaki mineral madde dengesinin kurulmasında sudan çok daha etkilidir.
    Çay banyoları, sıcak çay emdirilmiş temiz tülbent veya pamukla yapılan kompres ve pansumanlar, göz ve ciltteki bazı rahatsızlıkları giderir, dış derideki hemoroid memelerini küçülttüğü ve ağrıları dindirir.
    :rolleyes:

  2. #2
    ***
    DIŞARDA
    Points: 39.199, Level: 100
    Points: 39.199, Level: 100
    Level completed: 0%,
    Points required for next Level: 0
    Level completed: 0%, Points required for next Level: 0
    Overall activity: 0%
    Overall activity: 0%
    Achievements
    BuRaK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Vip Özel Üye
    Üyelik tarihi
    Jun 2008
    Mesajlar
    4.740
    Points
    39.199
    Post Thanks / Like
    Tecrübe Puanı
    22

    Standart

    Çay bitkisi

    Çin kamelyası diye adlandırılan, Camelia Sinensis bitkisi, bir kamelya türüdür. Eskiden tüm çay çeşitlerinin bu bitkiden geldiğine inanılırdı. Bu bitkinin vatanının Yukarı Birmanya olduğu kabul edilmemektedir. Oradan kuzey doğuya ve güney batıya yabanıl olarak yayıldığı düşünülmektedir. Çay bitkisinin başlıca çeşitlerinden biri de Assam çayıdır, ne var ki bu tür ancak 19. yüzyılın başından beri yetiştirilmektedir. Almaşık dizilisli,derimsi çay yaprakları çin çayında en çok 12 santimetre uzunluğunda, 2 santimetre genişliğindedir. Mızrak biçimindeki yaprakların kenarları dişli, kimi zaman hafif kavislidir. Assam bitkisinin yaprakları daha suludur, uzunlukları 15-25 santimetreyi, genişlikleri ise 10 santimetreyi bulabilir. Çin çayının mızrak biçimli yapraklarına karşın Assam çayının yaprağı ovaldir ve ucuna doğru incelir. Çin çayı 3-4 metre uzayabilirken, Assa bitkisinin boyu, 8-15-30 metreyi bulabilir ve budanmadığı zaman bir orman oluşturabilir.Çay yetiştirilen yerlerde ağaçların fazla uzamasına izin verilmez. Ürünün kolaylıkla toplanabilmesi için çay bitkisinin boyunun iki metreyi geçmemesine özen gösterilir. Purning denilen bu işlem sayesinde yoğun bir bitki tabakası oluşur. Ana kökü toprağın 6 metre derinliğine kadar indiği için çay bitkisi gevşek humuslu toprağı sever. Bu nedenle Avrupa’da seralarda yetiştirilme çalışmaları başarısız olmuştur. Çay bitkisi, asitli, alkali özellikteki toprağı sever. Daha önce başka bir tarım ürününün yetiştirildiği topraklardan hoşlanmaz. Çay yetiştirmek isteyen kişi, önce toprağı özenle sürmelidir. Sonra 2-3 ay boyunca, toprağı organik açıdan zenginleştiren ve yabani otları kovan, geniş yapraklı Guatemala otu yetiştirilir. Çay bitkisinin kökü topraktaki besinleri daha iyi alabilmek için mantarlarla sembiyoza gire. Ayrıca ince kök dokularında küçük kuvvet tanecikleri vardır. Bunlar çay bitkisinin çeşitli gelişim evreleri için gerekli enerji yedeklerini oluştururlar. Özellikle de en körpe filizlerin alt yüzeyinde, diğerlerinde bulunmayan hafif ipeksi bir tüylenme görülür. Çay bitkisinin beyaz ya da uçuk pembe çiçeklerinin hoş bir kokusu vardır ama çay yaprakları kokusuzdur. Yaprakların aroması eterik yağlarda saklıdır, bu yağlar ancak çay üretimi sırasındaki kıvırma işlemi ve daha sonra demleme sırasında açığa çıkarlar. Çayın tadı olduğunu düşündüğümüz şeyin büyük bir bölümü aslında kokusudur.
    İklim, çayın kalitesi açısından çok önemlidir, deniz seviyesinden uzaklık da kaliteyi belirleyen bir etmendir. Çin çeşidi karakteristik yapısı nedeniyle daha çok ılımlı bölgelerde yetiştirilmeye uygundur., epeyce boy atan Assam çeşidi, sıcak bölgelerde de yetişir. Günümüzde Çin ve Assam bitkilerinden çok sayoda melez oluşmuştur. Bu iki bitki sürekli melezlenirler. Böylece hem has, hem de dayanıklı bir tür elde edilir. Bunların en önemlisi çok dayanıklı bir ürün olan Assam melezidir. Bu çayın bir fidanı yılda yaklaşık 200 gram ürün verir. Çay bahçesine güneşten, rüzgardan ve kuru havadan koruyan, toprağı humus ve nitrat açısından zenginleştiren, iyi bir mikro iklimin oluşmasına katkıda bulunan ve zararlı böcekleri iştahla yiyen kuşların yuva yaptığı ağaçlar dikilir ve bunlara gölge ağaçları denir.
    Çayın aromasının yoğunluğu, her şeyden önce tarım alanının yüksekliğine bağlıdı. Çay bitkisi ne kadar yüksekte yetişirse aroması da o kadar iyi olur. Deniz seviyesinden 2400 metreye kadar varan yüksekliklerde Seylan Çayı yetiştirilmektedir. Sarp dağ yamaçlarında çay toplamanın zorluğu, ulaşım yollarının uzaklığı, özellikle de orta yüksekliklere nazaran daha az ürün alınması ve elbette yoğun aroması nedeniyle bu yüksek yaylalarda yetiştirilen çay, son derece değerlidir.
    Çayın tadını ve kalitesini belirleyen bir başka özellik de hasat sırasında, iyi çay elde etmek için en üstte bulunan çay filizi ile en üsteli iki yaprağın elle koparılmasıdır.
    İklim ve toprak gibi sürgün adı verilen çay hasatları da çayın tadının farklılaşmasında etkendir, her sürgünün farklı karakteristik özellikleri vardır.
    Çay yaprağı denince, hem tek çay yaprağı hem de demlenmiş yapraklar anlaşılır. Çay yaprağında yaklaşık %12 oranında tabaklama maddeleri ve %4 oranında kafein vardır. Çay tadını ve uyarıcı etkisini bir alkaloid olan kafeine borçludur.çay bitkisinin yaprak uçları ve üstteki yaprakları daha çok kafein içerir.
    :rolleyes:

  3. #3
    ***
    DIŞARDA
    Points: 39.199, Level: 100
    Points: 39.199, Level: 100
    Level completed: 0%,
    Points required for next Level: 0
    Level completed: 0%, Points required for next Level: 0
    Overall activity: 0%
    Overall activity: 0%
    Achievements
    BuRaK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Vip Özel Üye
    Üyelik tarihi
    Jun 2008
    Mesajlar
    4.740
    Points
    39.199
    Post Thanks / Like
    Tecrübe Puanı
    22

    Standart

    Çayın Tarihçesi
    Bu sıcak dokunuşun ilk heyecanı binyıllar öncesine uzanan rastlantısal bir keşiftir. Yaklaşık beş bin yıl önce, efsanevi Çin İmparatoru Shen Nung, sıcak suyun içine düşen bir yaprağın, suyun rengini değiştirdiğini görünce, merak edip tadına bakar. Çok beğendiği bu lezzeti, her zaman içebilmek için, ülkenin her yerine o bitkinin ekilmesini emreder. Sıcaklığı ile insanları buluşturmayı başaran çay, daha sonraları, Çin’de konuk ağırlamanın önemli bir aşaması olur. İşte böylece, adına çay denilen bu dünya gezginin maceralı yaşamı başlar.

    Doğunun bu saklı lezzeti, 17.yüzyılda Avrupa’ya ulaştı. Sağlık ve zindelik sunan bu sıcacık içecek, kısa sürede İngiltere’de bir yaşam tarzı haline geldi.
    İngilizler, 18. yüzyılda bugün dünyanın en büyük çay yetiştirilen bölgesi olan Assam ve Seylan Adası’nda çay bahçeleri oluşturdular. Üretilen bu çayları Avrupa’ya hızlı olarak taşımak için , “tea clipper” adı verilen süratli yelkenliler yaptılar. Ve çay, binlerce yıl sürecek yolculuğuna çıktı...

    Türkiye, 1787 yılında Japonya’dan getirilen ilk çay tohumlarının ekilmesiyle üretimlerine başladı. 1947’de kurulan ilk fabrika ile üretim hızlandı. Geç bir buluşma olmasına karşın, Türk insanı, çok sevdi çayı ve günün her saatine, her mekana taşıdı bu sıcacık içeceği...
    :rolleyes:

  4. #4
    ***
    DIŞARDA
    Points: 39.199, Level: 100
    Points: 39.199, Level: 100
    Level completed: 0%,
    Points required for next Level: 0
    Level completed: 0%, Points required for next Level: 0
    Overall activity: 0%
    Overall activity: 0%
    Achievements
    BuRaK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Vip Özel Üye
    Üyelik tarihi
    Jun 2008
    Mesajlar
    4.740
    Points
    39.199
    Post Thanks / Like
    Tecrübe Puanı
    22

    Standart

    Yeşil çay

    Son yıllarda Avrupa ve Kuzey Amerika’da popüleritesi gittikçe artan yeşil çay, antioksidanlar içermektedir. Yeşil çay, ismini aldığı doğal yeşil rengi, lezzetli yalın tadı ve hoş aroması ile çay saatleriniz için sağlıklı ve lezzetli bir seçimdir.

    Yeşil çayın siyah çaydan farkı:

    Yeşil çay siyah çayla aynı bitkiden - Camellia sinensis'den - elde edilmektedir. Farklılık işleme tekniğinden kaynaklanmaktadır. Yeşil çay yaprakları siyah çaya göre çok daha az işlem görmüştür. Yeşil çay bitkisinin yaprakları, taze yeşil rengini kaybetmeden korur. Siyah çay bir parçalanmaya ve oksidasyona maruz kalırken, yeşil çay buharla ısıtılarak enzimlerinin denatüre edilmesi ile bu parçalanmaya ve etkili polifenolik (antioksidan) maddelerinin azalmasına karşın korunmuş olur.

    Yeşil çay yumuşak içimli ve siyah çaya göre daha az buruktur. Yeşil çayın tadı daha taze, hafif ve aromatiktir. Doğal bir antioksidan kaynağıdır.
    :rolleyes:

  5. #5
    ***
    DIŞARDA
    Points: 39.199, Level: 100
    Points: 39.199, Level: 100
    Level completed: 0%,
    Points required for next Level: 0
    Level completed: 0%, Points required for next Level: 0
    Overall activity: 0%
    Overall activity: 0%
    Achievements
    BuRaK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Vip Özel Üye
    Üyelik tarihi
    Jun 2008
    Mesajlar
    4.740
    Points
    39.199
    Post Thanks / Like
    Tecrübe Puanı
    22

    Standart

    ANTİOKSİDAN NEDİR ?

    Serbest radikallerin enerjilerini alan ve vücuda verecekleri zararı azaltan moleküller ANTİOKSİDANLAR olarak karşımıza çıkmaktadır.

    SERBEST RADİKALLER NEDİR ?

    Serbest radikaller vücudumuzun normal :-):-):-):-)bolik faaliyetleri sırasında oluşabilir. Örneğin yemek yeme sonrası gibi ayrıca çevremizden edinilebilirler. Çevre koşulları olarak endüstri artıkları, güneş ışınları, kozmik ışın ve X ışınları ozon, özellikle otomobil egzozlarından çıkan gazlar ağır :-):-):-):-)ller, sığara, alkol, çeşitli kimyasallar, su ve hava olarak sayılmaktadır.

    Oksijen yaşamın kaynağıdır ve aynı zamanda serbest radikallerinde kaynağıdır. Serbest radikaller ekstra enerjiye sahiptirler. Vücudumuzdaki çeşitli yapılara bu enerjiyi boşaltarak zarar görmelerine neden olabilirler.


    YEŞİL ÇAYIN HAZIRLANMASI:

    Yeşil çay hazırlanırken kullanılan suyun kalitesi oldukça önemlidir. Taze kaynatılmış su, içinde çay poşetinin bulunduğu fincana doldurulur. Sıcak suyun, çayın içindeki yararlı antioksidan maddelerin suya geçişini arttırmada önemli bir faktör olduğu ifade edilmektedir. Yaklaşık 3 dakika demlenmeye bırakılır. 2’inci dakikada antioksidan maddeler sıcak suda bulunmaya başlayacaktır. Poşetin çıkartılmasından sonra isteğe bağlı olarak tatlandırılabilir.

    Geleneksel olarak yeşil çay tek başına herhangi bir şey eklenmeden içilmektedir. Yapılan çalışmalarla şeker, tatlandırıcı limon ve süt eklendiğinde yararlı maddeler açısından bir farklılık bulunmamaktadır.
    :rolleyes:

  6. #6
    ***
    DIŞARDA
    Points: 39.199, Level: 100
    Points: 39.199, Level: 100
    Level completed: 0%,
    Points required for next Level: 0
    Level completed: 0%, Points required for next Level: 0
    Overall activity: 0%
    Overall activity: 0%
    Achievements
    BuRaK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Vip Özel Üye
    Üyelik tarihi
    Jun 2008
    Mesajlar
    4.740
    Points
    39.199
    Post Thanks / Like
    Tecrübe Puanı
    22

    Standart

    Çay çeşitleri

    Çayın en önemli özelliği tamamen doğal bir ürün olması ve hiçbir yapay renklendirici, koruyucu ve kokulandırıcı içermemesidir. Ayrıca, sütsüz ve şekersiz alındığı sürece kalorisi yoktur ve vücudun su dengesinin korunmasında önemli bir rol oynayabilir
    Kanser Önleyici

    Yapılan araştırmalar hem yeşil hem de siyah çayların tüketilmesinin kanser riskini-özellikle akçiğer, bağırsak ve cilt kanserleri- azaltabileceğini bildirmektedir. Siyah çayın bileşenlerinin antioksidan etkisinin olabileceği, kanser yapıcı hücrelerin oluşmasını engelleyebileceği düşünülmektedir.

    Çay, genetik özellikleri belirleyen DNAyı kontrol altında tutmaktadır. Bu da genlerin bozularak kanserli hücrelere dönüşmelerini önler. Eğer DNA doğru bir şekilde kopyalanmazsa, yanlış ve bozuk DNA elde edilir bu da genlerin genel yapısında bir bozukluğa yol açar. Bu bozukluklar da çeşitli kanserlere neden olur. Kanser riskini azaltıyor.

    Çayın, flavinoid denilen anti oksidanlar açısından zengin olduğu öteden beri bilinmektedir. Bu madde de kanseri önleyici nitelik taşımaktadır.

    Ağır ve yağlı yemeklerden 1 saat sonra içilen çayın hazmı kolaylaştırır. Çay, vücutta :-):-):-):-)bolizma sonucu oluşan zararlı atık ve zehirli maddeleri azaltır ve yok eder. Bu olumlu etki, çaydaki (P) vitamini diye adlandırılan antioksidan özellikli fenolik bileşiklerden kaynaklanır. Çay, bu yönüyle de bazı kanserlere karşı insan vücudunu korr. Çaya rengini veren fenolik bileşikler, damar çeperlerini güçlendirir. Sonuçta damar çeperlerinin yırtılması sonucu meydana gelebilecek, başta beyin kanaması olmak üzere her türlü kanama riskini azaltır.

    Siyah ve yeşil çayın, kalp hastalıkları riskinin yanı sıra mide ve yemek borusu kanseri riskini de azalttığı tesbit edildi. Havuç, ıspanak, meyve ve diğer sebzelerde bulunan anti kanserojen madde karoteni yeterli derecede almayan, sigara ve alkol tüketen ve midelerinde H pylori bakterisi bulunan kişilerde mide kanseri riski bulunuyor. Yeterli miktarda çay içen ve mide sağlığına önem veren kişilerde ise bu risk azalıyor.

    Daha önceki araştırmalarda yeşil çayın içinde bulunan polifenol maddesinin, kanser tümörlerinin etrafında oluşan ve tümörleri besleyen kan damarlarını tıkadığı belirlenmişti. Yeşil çay içme alışkanlığının bulunmadığı Batıda, bu yüzden kanser vakalarının Uzakdoğu ülkelerine oranla daha fazla görüldüğü belirtildi. Günde 4-5 bardak yeşil çay içenlerin, cilt kanseri riskinden korunabileceklerini düşünen bilim adamları, cilt kanserine yakalanmış olanlara ise yeşil çayı kür edici bir ilaç olarak tavsiye edemeyeceklerini belirtiyorlar.

    Diş Sağlığı

    Çay, doğal olarak florür içerdiği için, diş minesini kuvvetlendirir ve ağızdaki bakterileri kontrol altında tutarak plak oluşumunun azalmasına yardımcı olur. Böylece diş eti hastalıklarına karşı koruma oluşturur. Mineral maddeler nedeniyle diş sağlığı için çay içilmesi çok önemlidir.

    Kalp ve Damar Sertliği

    Çaydaki kafeinin kalp ve dolaşım sistemi için hafif bir uyarıcı olabileceği ve böylece damar sertliği olasılığını azaltabileceği düşünülmektedir. Ayrıca, çayın kolesterolü bastırdığına ve kan pıhtılarının oluşmasını engellediğine de inanılmaktadır.

    Dinlendirici & Konsantrasyon Artırıcı

    Çaydaki kafein, konsantrasyonu, uyanık ve isabetli olmayı attırabilir, tat ve koku alma duyularını güçlendirebilir. Ayrıca, hazım sağlayan sıvıları, böbrek ve karaciğer de dahil olmak üzere :-):-):-):-)bolizmayı uyarır ve böylece toksinlerin ve diğer istenmeyen maddelerin vücuttan atılmasına yardımcı olur.

    Çaydaki kafein nedeniyle çayın dinlendirici özelliği vardır. Çaya özel teanin maddesi, beynin alfa dalgaları yaymasını teşvik eder. Bu dalgalar, uyuşukluk yapmadan dinlenme özelliğindedir. Kafein, sinir sistemini uyarır, damarların genişlemesini, kan devrinin hızlanmasını sağlar. Çay içenlerde zihin açıklığı olur. Ders çalışırken, kitap okurken verimliliği artırır.'

    Diğer Faydaları

    Çayın, vücuttaki zararlı maddeleri yok eder.
    İshali durdurur.
    Böbreklerin daha iyi çalışmasını sağlar.Çaydaki teobromin ve teofilin maddeleri de idrar sökücü özelliğe sahiptir. Böbreklerin düzenli çalışmasını sağlar.
    İçerdiği mineral maddeler nedeniyle vücuttaki mineral madde dengesinin kurulmasında sudan çok daha etkilidir.
    Çay banyoları, sıcak çay emdirilmiş temiz tülbent veya pamukla yapılan kompres ve pansumanlar, göz ve ciltteki bazı rahatsızlıkları giderir, dış derideki hemoroid memelerini küçülttüğü ve ağrıları dindirir.


    Poşet çay

    Poşet çay (1919) - İlk poşet çay Joseph Kreiger tarafından San Francisco'da piyasaya çıkarıldı. Poşeti müslin kumaşından yapılmıştı. 1952 yılında Tetley firması bu ürünü İngiltere'de lanse ettikten sonra bütün dünyaya yayıldı. Bugün dünyada çayın yüzde 75'i poşet olarak tüketiliyor.
    :rolleyes:

Bu Konudaki Etiketler

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •