6 sonuçtan 1 ile 6 arası

Konu: Kopya çekmek HELAL'dir...

Share
    DIŞARDA
    Level completed: 0%,
    Points required for next Level: 0
    Level completed: 0%, Points required for next Level: 0
    Overall activity: 100,0%
    Achievements
    SiLa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

EMEKTAR KURUCU

.
    Yer
    ISPARTA
    Post Thanks / Like
    Tecrübe Puanı
    10

Kopya çekmek HELAL'dir...

Kopya çekmek HELAL'dir...

Helaldir kopya çekmek. Yada benzemeye çalışmak eskimemiş eskilere. Utanma ve çekinme. Bak garantisini veriyorum, helaldir dedim ya neden hala bakıyorsun bana öyle;

Râsulullah (SAV) çocuklara güler yüz gösterdi. Kopya çekip güleryüz gösterdin mi sen de çocuklarına ?

Abdulkadir Geylani Ana sözü dinledi, hadi durma bir kopyada burdan çek ve sakın çıkma sözünden Annenin. Nice alimler ser verdi , sır vermedi bu yolda. Sen de kopya çek ve sakın sır verme, serine mal olsa da.

Ama hala bakıyorsun. Halbuki ne güzel olurdu değil mi şimdi bir başkasının yaptığı evi çekememek ve aynısını inşa etmek tam karşısına. Hatta daha yükseğini, en büyük benim dercesine, haşa ! Yada ne güzel olurdu başkasının ilmini çalmak “ben yaptım” edasıyla. Hırsızlık yapmak yada ve görmezden gelmek yıllarca verilmiş emekleri.

Kusura bakmayın bu kopya değildi kastettiğim. Kastettiğim bir kopyası olmaktı Rasulullahın ya da teslimiyetin bir örneği olmaktı Sümeyye R.A gibi. Ebubekir misali Sıddık, Ömer misali Adil , Osman gibi iffetli ve Aliyane cesur olmaktı kastettiğim. Hadi ey Müslümanlar, minarenin günde 5 defa haykırışı boşa değil. Her defasında kopyasını çek diyor sana İslamın. Bu kopya helal. Bu kopya caiz. Bu kopya Cennet'e götürecek seni, firdevslerden uçuracak Melekler gibi…

Sen merak etme, sen İslamı kopya çek. Bunun cefasını çekenler çekti. Kızgın çöllerde kayaları dost edindi bilaller. Ammar Bin Yasirlerin gözleri önünde Anaları ve Babaları katledildi.

PEKİ NEDEN BİLİYOR MUSUN ?

Neden Bilal Çölde kızgın taşlar altında ezildi ? Neden bir sahabe savaş esnasında Rasulullah (SAV) a gelen oka başını siper etti ? Sence nedendi Selahaddin Eyyubinin derdi ? Fatih Sultan Mehmet Hânın gayreti ? Akşemseddinlerin, Hacı Bayram-ı Velilerin küfre karşı mücadelesi ? Nedendi sence yanık yanık Ezan okuyuşu Habeşinin ?

Hepsi ama hepsi sen kopya çekesin diye. Bir kopyası olasın diye İslamın. Eğer olurda bu kopyayı çekemeyecek olursan, hazırla kendini bütün bunların hesabını vermeye.

Alıntıdır...

BaRLa
    BaRLa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Cevap: Kopya çekmek HELAL'dir...

teşekkürler Allah razı olsun

kopya çekmenin ilk defa helal olduğunu okudum ve gördüm ve anladım

baya hoşuma gitti ne mutlu kopya çekip kopyalananlara

Reyhani
    Reyhani - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Eğer olurda bu kopyayı çekemeyecek olursan, hazırla kendini bütün bunların hesabını vermeye.

Allah (c.c) razı olsun.

DIŞARDA
    Overall activity: 0%
    Overall activity: 0%
    Achievements
    Konyevi Nisa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Co Admin
    Yer
    Dünyadan !!
    Post Thanks / Like
    Tecrübe Puanı
    38

çok güzeldi gerçekten farklı bir yazı olmuş

emeğine sağlık ablacım...

Seni çok Özledim Annem

DIŞARDA
    Achievements
    SiLa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

EMEKTAR KURUCU

.
    Yer
    ISPARTA
    Post Thanks / Like
    Tecrübe Puanı
    10

Helaldir kopya çekmek. Yada benzemeye çalışmak eskimemiş eskilere. Utanma ve çekinme. Bak garantisini veriyorum, helaldir dedim ya neden hala bakıyorsun bana öyle;

DIŞARDA
    Level completed: 27%,
    Points required for next Level: 146
    Level completed: 27%, Points required for next Level: 146
    Overall activity: 16,7%
    Overall activity: 16,7%
    Achievements
    kuzat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Vip Özel Üye
    Yer
    İstanbul
    Post Thanks / Like
    Tecrübe Puanı
    15

Standart Korsan yazılım müslüman’a caiz mi?

Korsan yazılım müslüman’a caiz mi?

GEÇTİĞİMİZ günlerde mesaj kutuma düşen bir e.posta, hemen dikkatimi çekti.

Mesaj, kár marjlarının 10 kata çıktığı, pazar hacminin 550 milyon YTL'ye ulaştığı korsan CD, DVD, kitap ve yazılımları satın almanın"din açısından uygun olup, olmadığı" sorusunu tartışmaya açıyor.

Yanıt da, Din İşleri Yüksek Kurulu Başkan Vekili Mehmet Kaya Kurt'tan geliyor. Bu mesaj zinciriyle de Kurt'un Diyanet İşleri Başkanlığı'nın aylık dergisinde yer alan yazısı, İnternet’te tartışmaya açılıyor. Kurt ilk önce, orijinaliyle kopyası arasındaki fiyat uçurumu yüzünden hızla büyüyen korsan ürünler pazarını değerlendiriyor. Ardından da, bu ürünleri satın almak, "dinen uygun mudur?" sorusuna yanıt veriyor.

CAİZ DEĞİL

Kurt'a göre, İslám dini, emeğe büyük önem veriyor. "İnsan için ancak çalıştığı vardır" (Necm, 39) ayeti de, bu gerçeğe işaret ediyor. Bir kitabı ya da CD'yi korsan olarak üretip, piyasaya sürmek, emeğe saygısızlık, bu tür ürünleri satın almak da kul hakkını ihlal etmek oluyor. Bu da, korsan ürünleri satın almayı dinen caiz olmaktan çıkarıyor.

Din İşleri Yüksek Kurulu Başkan Vekili Mehmet Kaya Kurt'un bu değerlendirmesinin, korsanla mücadelede etkili olup, olmayacağını bilemiyorum. Ama, ortada göz ardı edilmemesi gereken bir gerçek var.

Bu da, oirjinal ile korsan ürünler arasındaki fiyat farkının her geçen gün daha da açılmasından kaynaklanıyor. Pazar, fazla sermayeye gerek kalmadan, bir bilgisayarla, kolay yoldan köşe dönme sevdasına kapılanların iştahını sürekli kabartıyor. Cazip fiyat avantajları da dar ve orta gelir grubundaki tüketicilerin bu tür ürünlere yönelmesini sağlıyor. Korsan ürünler, artık sadece sokak tezgahlarında değil, mağaza raflarında, hatta çantacılar sayesinde işyerlerinde bile rahatça satılabiliyor. Önüne gelen CD, DVD kopyalama ve satma işine soyunuyor.

CEZALAR CAYDIRMIYOR

Ağır para ve hapis cezalarını içeren yasal düzenlemelere rağmen, korsan ürün satışı yılda 183 milyon adeti buluyor. Bu da, korsanla mücadele yürüten kurumların işini oldukça zorlaştırıyor. Şimdi, İnternet'teki forum alanlarında sadece, Din İşleri Yüksek Kurulu'nun, korsan ürünlerle ilgili "emeğe saygı ve kul hakkı yüzünden dinen caiz değil" açıklaması tartışılmıyor. Filmlerin, vizyona girmeden, kasetlerin, piyasaya çıkmadan, oyunların da tanıtımı yapılmadan korsanlarının üretilip, satıldığı Türkiye'de, Diyanet'in bir diğer açıklaması da gündemin ilk maddelerinden birini oluşturuyor.

Bunu da, Diyanet Başkanlığı takviminde yer alan ve İnternet’in insanlara zarar vermek için kullanılmaması gerektiğine değinilen açıklaması oluşturuyor. Bu açıklamada, "Başkalarının yaptığı çalışmalara engel olunmamalı, gizli ve kişisel dosyalara girilmemeli, İnternet yoluyla hırsızlık yapılmamalı, parası ödenmeyen yazılımlar kişinin kendi malıymış gibi kopyalanmamalı, elektronik iletişim kaynaklarına izinsiz girilmemeli, başkalarının haklarına saygı gösterilmeli"deniliyor.

EROTİK SİTELER DE AYKIRI

Diyanet ayrıca, İslam'ın yasakladığı ve mahrem saydığı Internet sayfalarına girilmemesini istiyor. Diyanet'e göre, elektronik iletişimde edep, "utanılacak hal ve hareketlerden kaçınmak, terbiye ve ahlak kurallarına riayet etmek" anlamına geliyor. İnternet ortamının bireye tanıdığı özgürlüğün kimi zaman ahlaki kurallara uygun akılcı ve yapıcı amaçlarla kullanılmadığı savunuluyor. Bu nedenle, İslam'ın yasakladığı ve mahrem saydığı hususlardaki sayfaların açılmaması, ahlaki kurallarla bağdaşmayan sayfalara da girilmemesi gerekiyor.

halisece.com.
    "Evliyanın kılıcı kınında değildir. Kimseyi kesmezler ama üzerlerine giden kesilir"