BEYAZ ÇİKOLATA SOSLU KEK

MALZEMELER
2 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı toz şeker
2 su bardağı un
1 adet şekerli vanilya
1 adet hamur kabartma tozu
2 yemek kaşığı kakao silme

ÜZERİ İÇİN
1 paket beyaz çikolata sosu (Dr.Oetker)
3 çay bardağı süt
( üzerinde 2,5 su bardağı süt yazar ama koyu kıvam için 3 çay bardağı koydum ben)

YAPILIŞI
Yumurtaları şeker ile köpürene kadar mikserle çırpın sırayla sıvı yağı,yoğurtu,unu,vanilyayı,kab artma tozunu,kakaoyu koyarak çırpmaya devam edin kekiniz iyicene karışınca yağladığınız kek kalıbına dökün önceden ısınmış 180 derecede fırında pişirin kek pişerken sizde çikolata sosunu hazırlayın sütle toz karışımı küçük bir tencereye koyun kısık ateşde karıştırarak pişirin kaynamaya başlayınca 2 3 dakika kadar pişirin ocağı kapayın pişen keki soğutun soğuk çikolata sosunu üzerinde gezdirin servis yapın yapanlara afiyet olsun...