AŞURE
MALZEMELER
500 gr aşurelik buğday
1 su bardağı nohut
1 su bardağı kuru fasulye
250 gr kuru kayısı
250 gr kuru incir
250 gr kuru üzüm
1 kg toz şeker
250 gr besni üzüm
5 diş karanfil
ÜZERİNE SÜS İÇİN
Dolmalık fıstık fındık ceviz kuşüzümü nar tarçın elma
YAPILIŞI
Bir gece önceden buğdayı hazırlayın Yarım kilo buğdayı ellerinizle ovalayarak 7 kere yıkayın her defasında İHLAS SURESİNİ okuyun suda bırakın nohut ve kuru fasulyeyi de akşamdan ayrı tencerelerin içinde ıslatın tencereye azcık sıvı yağ gezdirin yapışmasını önler buğdayın suyunu süzün tahmini su ile haşlayın nohut ve kuru fasulyeyi ayrı ayrı tencerelerde yumuşayıncaya kadar haşlayın. nohudun kabuklarını çıkartın kuru kayısı ve inciri ince ince doğrayın ayrı tabaklara koyun üzümleride ayrı tabaklara koyun üzerlerine kaynak su dökün yumuşasınlar
Kısık ateşte buğdayı pişirmeye devam edin buğday ateşteyken haşladığımız diğer malzemeleri nohudtan başlayarak ilave edin arada kaynak su ekleyin suyunu çekiyor çünkü şekerinide ekleyin kaynatmaya devam edin bir cezvede 1 çay bardağı suyu karanfillerle birlikte 5 dakika kaynatın ateşten alın (Aşureye ister bu şekliyle ilave edin, ister karanfilleri çıkarıp sadece suyunu koyun)
aşuremiz pişince süs malzemelerindende azcık koyun YASİN-İ ŞERİF-İ DE OKUYUN Aşureyi kaselere boşaltın dolmalık fıstık, ceviz, kuşüzümü, nar,elma tarçın, fındık ile süsleyin soğumasını bekledikten sonra konu komşuya dağıtabilirsiniz yapanlara afiyet olsun Allah kabul etsin amin...