Günün Hadis-i Şerifi
İşitmiyor musunuz! Allah Teâla Hazretleri ne gözyaşı sebebiyle ne de kalbin hüznüyle azab vermez. Ancak dilin sebebiyle azab verir yahut da merhamet eder.
(Buhari, 924)
Günün Hadis-i Şerifi
İşitmiyor musunuz! Allah Teâla Hazretleri ne gözyaşı sebebiyle ne de kalbin hüznüyle azab vermez. Ancak dilin sebebiyle azab verir yahut da merhamet eder.
(Buhari, 924)
Seni çok Özledim Annem
İhtiyâcı bulunan bir şeyi te'minde zorluğa düşen bir kimse bana çokça salât ve selâm göndersin. Tahkîkan salât ve selâm gam ve kederleri izâle eyler, rızıkları bollaşdırır, ve müşkilleri hall etmek için yegâne bir vesiledir."
Kenzü'l-irfân, 5
Hz. Huzeyfe (r.a) anlatıyor:
“Resulullah (aleyhissalâtu vesselâm)’ı herhangi
bir şey üzecek olursa namaz kılardı.”
(Ebu Dâvud, Salât 312)
Ramazan girip çıktığı halde günahları affedilmemiş olan insanın burnu sürtülsün. Anne ve babasına veya bunlardan birine yetişip de onlar sayesinde cennete girmeyen kimsenin de burnu sürtülsün. Ben yanında zikredildigim zaman bana salat okumayan kimsesinin de burnu sürtülsün!
(Tirmizi, Daavat 110, (3539))
Paylaşımlarınız için sağolun. Emeklerinize sağlık. Allah(c.c) razı olsun...
Allah ile olduktan sonra ölüm de, ömür de hoştur...
Ebû Hüreyre radıyallahu anh'den rivayet edildiğine göre Peygamber sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu: "Güzel söz sadakadır. "Buhârî, Edeb 34, (VII, 79)
Seni çok Özledim Annem
Kim Allah Teala yolunda bir gün oruç tutsa, Allah onunla ateş arasına, genişliği sema ile arz arasını tutan bir hendek kılar.
(Tirmizi, Cihad 3, (1624))