...Verende 'O' alanda 'O' ... Nedir senden gidecek? Teleşanı görenlerde can senin zannedecek ..!
( Hz.Mevlana )
...Verende 'O' alanda 'O' ... Nedir senden gidecek? Teleşanı görenlerde can senin zannedecek ..!
( Hz.Mevlana )
Mevlana oğluna der ki:
Bahaeddin!
Düşmanını sevmek, düşmanının da seni sevmesini istersen,
kırk gün onun hayrını ve iyiliğini söyle, o düşman senin dostun olur;
Çünkü gönülden dile yol olduğu gibi, dilden de gönüle yol vardır.
emeklerinize sağlık Allah c.c. sizlerden razı olsun.
Ben cemiyetin îman selâmeti yolunda dünyamı da âhiretimi de feda ettim. Gözümde ne Cennet sevdası var, ne Cehennem korkusu. Cemiyetin, yirmibeş milyon Türk cemiyetinin imanı namına bir Said değil, bin Said feda olsun. Kur'ânımız yeryüzünde cemaatsiz kalırsa Cenneti de istemem; orası da bana zindan olur. Milletimizin îmanını selâmette görürsem, Cehennemin alevleri içinde yanmağa razıyım: Çünki; vücudum yanarken, gönlüm gül-gülistan olur.13.Asrın MüceddidiBEDİÜZZAMAN SAİD-İ NURSİ
Ey gönül, sakın umutsuzluğa düşme ..
Ele geçen şeyin tadı, tuzu, değeri oraya varmak için çekilen yol zahmeti kadardır.
Çölün tozunu yutmayan, dilini dudağını çöl güneşinde çatlatmayan Zemzemin lezzetini bilemez,
Ömür boyu hayalini kurmayan Kabenin kadrini tartamaz.
...O halde önce yan ki su seni kandırsın,
Acık ki ekmek damağında bir lezzet bıraksın.
Özle ki bulduğunda gerçekten bulmuş olasın..
Hz. Mevlana Celaleddin-i Rumi
"Nefis köpeğinin boynuna bir tövbe zinciri vursam onu ihtiyarlatsam,belki onun azgınlığını gideririm diye düşündüm.. Fakat o, bir leş görünce zinciri koparıp saldırıyor..."
Hz. Mevlana
"Sonunda , biz bildik ve anladık ki, biz şu görünen tenden ibaret değiliz.. Biz, bu tenin ötesinde Allah'la beraberiz..."
Hz. MEVLANA
"Sevilen her şey güzeldir, fakat aksine her güzel olanın sevimli olması gerekmez. Güzellik, sevimliliğin bir parçasıdır, sevimlilik oldu mu, elbette güzellik de olur... Bana altınlarla bezenmiş, mücevherlerle süslenmiş kadeh sunsalar, fakat içinde sirke olsa, yahut şaraptan başka bir şey bulunsa, ne işim var o kadehle benim?"
Hz. Mevlana
"Gönül, Seni, Gönül Ehlinin Diyarına; Ten, Seni, Su ve Çamur Hapsine Çeker..."
HZ. MEVLANA
"Bana etrafımda niçin dolanıyorsun dedin?
Senin tozun değil miyim? Kendi çevremde dolanıyorum..."
HZ. MEVLANA