Evet,bugün,Hicri-kameri takvim'e göre 1 şevval 1429 Ramazan Bayram'ının ilk günü....
"BAYRAMLAR" sevinç ve neş'e gunleridir.Sevinmem neş'elenmem ve kendimi mutlu hissetmem gerekir.Ama,içimde, derin bir hüzün ve ağır bir sıkıntı var.Sevinemiyorum neşelenemiyorum, cok istiyorum ama başaramıyorum.
Nüfüsu 1 milyarın üzerinde olan fakat, emperyalist devletlerin ya tam, yada yarı sömürgesi halinde olan islam aleminin durumu beni yıkıyor, kahrediyor.Sevincimi ve neşemi bir kara bulut gibi kaplıyor.
Bu bayram sabahı sevineyim diyorum, fakat aklıma batı trakyada, isimleri dinleri ve yaşayışları zorla değiştirilen müslüman kardeşlerimin durumu buna engel oluyor.
Bu bayram sabahı sevineyim diyorum, fakat aklıma İstanbul'daki hristiyan rumların hür yaşayışlarına mukabil, başörtülü kızlarımızın universite kapılarından geri çevrilmeleri ruhumu sıkıyor sevinemiyorum.
Bu bayram sabahı sevineyim diyorum, fakat aklıma Doğu Türkistandaki kafir,zalim,kominist kızıl çinin müslüman türk'e yaptığı zulum aklıma geldikçe ızdırabım hüznüm kat kat oluyor sevinemiyorum.
Bu bayram sabahı sevineyim diyorum, fakat aklıma emperyalizm her rengiyle istila ettiği ,yabancı güçlerin atış poligonu haline getirdiği, ırak ve halkının içine düştüğü durumu gördükçe çıldırasıya öfkeleniyorum ve aczime yanıyorum.
Bu bayram sabahı sevineyim diyorum, fakat aklıma Filipinlerde Sirilankada, Afganistanda kafire karşı cihad veren ve şuanda siper lerde geceleyen müslüman kardeşlerimi hatırlıyorum tarifsiz buhranlar geçiriyorum.
Bu bayram sabahı sevineyim diyorum, fakat aklıma Hitlere taş çıkartacak icraati ile Filistinli müslümanları kahreden İsrailin zulumleri geliyor.Kolları ve bacakları kırılarak cezalandırılan, diri diri toprağa gömülen, canlı canlı fırınlara atılan mahkeme edinmeksizin kurşuna dizilen veya vatanından kovulan müslümanların durumunu gordukten sonra bayram sevincini yaşamak mümkün mü? hele bu durumu ufak tefek protestolar dışında seyreden insan hakları koruyucusu medeni dunyanın ve Avrupa parlementosunun iki yüzlülüğünü bütün dehşetiyle idrak ettikten sonra......
Bu bayram sabahı sevineyim , bayramlar birlik ve beraberliğimizin singesi diyorum, ama islam aleminin birbirden kopuk ve irtibatsız yaşaması beni, bu sevinçten mahrum ediyor..
Bu bayram sabahı sevineyim diyorum, fakat Doğu ve Güneydoğudan gelen şehit haberleri bayramlarımı zehir ediyor..
Velhasıl bugün bayram fakat ben sevinemiyorum.
Evet bayramınız ve bayramımız mübarek olsun!
Gerçek bayramlara ulaşma ümidi ile...
S. Serdengeçti