DIŞARDA
Level completed: 0%,
Points required for next Level: 0
Overall activity: 0%
Achievements

çökmeyen işletim Sistemi
Solaris 10’u internet’ten indirenlerin sayısı yarım milyonu aştı
Sun Microsystems’in* AR-GE çalışmalarına 500 milyon dolar harcamasına rağmen açık kaynak kodlarını açıkladığı Solaris 10’u bir ay içinde 550 bin kişi internet’ten indirdi.
Sun Microsystems’in ocak ayı sonunda açık kaynak kodlarını açıkladığ işletim sistemi Solaris 10* bugüne kadar 550 bin kişi tarafından internet’ten indirildi. Sun’yn Ar-Ge çalışmalarına 500 milyon dolar harcadığı işletim sistemi* 3.000 mühendislik yılı (bir mühendisin 3.000 yılda gerçekleştireceği çalışma) ile bir mühendislik başarısına da imza attı.
D?nyanyn ‘??kmeyen tek i?letim sistemi’ ?nvanyny koruyan Solaris* ayny zamanda 600’den fazla yenilik?i ?zelli?iyle en geli?mi? UNIX? i?letim sistemi olarak g?steriliyor. Dell* Fujitsu Siemens Computers* IBM ve HP gibi ?ok ?e?itli donanym firmasynyn sayylary 400’e yakla?an donanym platformu tarafyndan desteklenen Solaris 10* donanym sa?layycy-ba?ymsyz bir i?letim sistem olarak kabul ediliyor. Modern veri merkezlerinin i? y?klerine uygun olarak tasarlanan Solaris 10* Sun’yn bug?ne kadar piyasaya sundu?u en hyzly (SPARC ve x86 ?zerinde) Web sunucu performansyna da sahip bulunuyor.
:rolleyes: