Kimi merkânlarda çorba içmek,kimilerinde 333'ü çekmek gibi isimler almıştır Hatme-i Hâcegân..
Büyüklerimiz bize anlatırlarken ''Hatmenin mânavi reisi Hz.Muhammed Mustafa(S.a.v)'dir inşaallah''derlerdi.O iki cihânın nurunun(sav) yanına,huzuruna,karşısına çıkacağımız için biraz daha heyecanlı olurduk.Öyle ya basit birşey midir Allah-ü Teala(c.c)'nın ''Ey Habibim.Sen olmasaydın kainatı yaratmazdım'' diye buyuracak kadar büyük ve değerli bir zatın karşısında,huzurunda,yanıbaşın da bulunmak?Allah(C.C), herkese nasip eylesin,nasip ettiklerini de ayırmasın.âmin.
Yazının başındaki 333'de nereden geliyor diye soranlarımız olabilir,açıklayalım inşaAllah.Yine bizden tecrübeli abilerden dinlediğimiz sohbetlerde ''Hatmede zikir halkasına oturan herkese 333'er Kur'an hatim sevabı var'' demişlerdi.Bir insan doğumundan ölümüne kadar acaba Kur'an-ı Kerim'i kaç kez hatim yapabilir?
Sadat-ı Kiramlar (k.s) öyle buyurmuyorlarmı:''İnsan eğer hatme halkasına oturduğunda alacağı sevabı bilse,elleri ve ayakları olmasa dâhi sürüne sürüne hatme meclisine gelir ve halkaya katılırdı..''
Evet dostlar,insanız..Efendimiz(a.s ) müm'indeki en önemli şeyin aklı olduğunu söylüyor.Şimdi soruyoruz kendimize inşaAllah.
''İNSANIN ŞU NİMET,MÜKÂFAT,HEDİYELERİ BIRAKIP BAŞKA YERLERE GİTMESİ VEYA HİÇ GELMEMESİ,BU KAPIYA BUZĞETMESİ AKIL KÂRI MIDIR?''
Cenab'ı Rabbül Alemin(C.C) bizleri bu kapıdan ayırmasın.
Efendimiz(s.a.v)'in şefaatine nail eylesin.
Bizi sevdiği dostlarıyla haşreylesin.
Sevdiklerini bizlere sevdirsin,bizi Onlara sevdirsin.
Cenab'ı Hak(C.C) hepimizden razı olsun...
âmin...
(alıntı)