KIZILCIK ŞURUBU




Kızılcığın hazır mevsimindeyken hafta sonu yaptım bu şurubu. Bayağı bereketli oldu. Kızılcığın vermiş olduğu aromayla mükemmel bir içecek.

Malzemeler :
  • 1 kilo kızılcık
  • 2 su bardağı su
Şerbeti için :
  • 3 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı soğuk su
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
Yapılışı :
  1. Kızılcığı soğuk suyla iyice yıkadıktan sonra, tencereye koyup 2 su bardağı su ile kaynatın.
  2. Ocağın altını kapatıp, kızılcığı süzgece alıp, kaşıkla ezerek suyunu süzün.
  3. Şerbeti için, şekerle suyu kaynatın. Kaynayınca kızılcığın suyunu ekleyip 1-2 taşım kaynatın.
  4. Limon suyunu ekleyip 1-2 taşım daha kaynatın ve sıcak sıcak kavanozlara doldurup ağzını sıkıca kapatın.
  5. Soğuduktan sonra buzdolabında muhafaza edin.
  6. 1 su bardağı için 3-4 yemek kaşığı şuruptan koyup, üzerine soğuk su ve bir kaç parça buz koyarak servis yapın.
  7. Afiyet bal şeker olsun.