TARİKAT RABITA SEYR SÜLUK HAKKINDA ...3

Şeyhim beni yatak odamda da görüyor,eğer bir mürşid müridinin kaç kere sağa sola döndüğünü bilmiyorsa gitsin çobanlık yapsın şeyhim içimden geçenleri bile biliyor” sözü iddasına REDDİYE...!

Yusuf a.s bir kaç kilometre ötede kuyuya atılıyor, kendisi gibi peygamber olan babası bilmiyor bilemiyor. Bir gemiyi dolduracak kadar ümmeti bulunan ve ululazm bir peygamber olan Nuh a.s ümmeti ile ilgili olarak , “onların ne yaptıkları hakkında benim ilmim yok” diyor.

Nuh dedi ki; "Onların neler yaptıklarını ben bilemem. "(Şuara 112)

Evliyaullah kalp casuslarıdır kalbinizde ne var ne yok bilirler, şeyh içinden geçenleri bile bilir sözüne REDDİYE...!

Allamul guyub olan ALLAH’tır.Bir insanın her halini sadece ALLAH bilir.Kiramen Katibinden yahut kişiyle ilgili meleklerden başka melekler dahi bilemez.

- Haberiniz olsun ki, göklerde ve yerde ne varsa hepsi Allah'a aittir. O, kullarının ne yaptıklarını ve ne düşündüklerini bilir. O'nun huzuruna çıkarıldıkları gün herkese yaptıklarını haber verecektir. Allah her şeyi bilir. (Nur 64)

Ne ile uğraşırsan uğraş. Kur'an'dan hangi parçayı okursan oku, hangi işi yaparsanız yapınız, işinize daldığınızda mutlaka davranışlarınızın tanığı, gözeticisiyiz. Ne yerde ve ne de gökte bulunan zerre ağırlığınca bir şey Rabbinizden saklı kalmaz. Gerek bundan daha küçüğü ve gerekse daha büyüğü mutlaka apaçık bir Kitap'ta yer alır.( Yunus.61)

Sözünüzü ister gizleyin, ister açığa vurun; bilin ki O, kalplerde olanı bilir.Yaratan bilmez olur mu? O, latiftir, haberdardır."(Mülk 13.14)

Söyleyeceğin sözü ister sesli olarak , ister içinden söyle. Çünkü Allah saklıyı da, saklının saklısını da bilir. (Taha.7)

- "De ki; "Ben size Allah'ın hazineleri yanımdadır" demiyorum.GAYBIDA bilmiyorum Size meleğim de demiyorum. Sadece bana indirilen vahye uyuyorum. Hiç kör ile gören bir olur mu? Düşünmüyor musunuz?"(En’am 50)

"Size “Allah'ın hazineleri yanımdadır” demiyorum, GAYBI da bilemem, “Ben bir meleğim” de demiyorum. Sizin gözlerinize hor görünen kimselere Allah'ın hiçbir hayır vermediğini de söyleyemem, NEFİSLERİNDE olanı Allah bilir. Yoksa zalimlerden biri olurum”.( Hud 31)

RABITA

Rabata---Yarbitu---Rabten---.Bağlamak
.
عَلَى الَ قَلْبِ ِْ Alal galbi --- Cesaret vermek takviye etmek , pekiştirmek manalarına gelir.
Kur’an’ı Kerim de rabıta kelimesinin geçtiği ayetler aşağıda çıkartılmıştır.Tarikatçıların iddia ettikleri gibi bir rabıta Kur’an’ı Kerim de geçmemektedir.Bir köşeye oturup şeyhini düşünmek şeklinde bir rabıta anlayışı Kuran’a terstir.

Kalplerini pekiştirmiştik. Hani, kâfirlerin karşısına dikilip şöyle demişlerdi; "Bizim Rabb'imiz, göklerin ve yerin Rabb'idir; O'ndan başkasına yalvarmayız, yoksa saçmalamış oluruz ( Kehf 14)

Hani Allah, korkunuzu gidermek için sizi hafif bir uykuya daldırmıştı. Ayrıca sizi temizlemek, şeytanın pisliğinden arındırmak, kalplerinizi PEKİŞTİRİP KAYNAŞTIRMAK ve ayaklarınızı sabitleştirmek için gökten su indirdi.( Enfal 11)

Musa'nın annesi, gönlü bomboş, sabahladı. Eğer biz, vaadimize inananlardan olması için kalbini iyice PEKİŞTİRMEMİŞ olsaydık, saraya alınan çocuğun oğlu olduğunu açığa vuracaktı.(KASAS.10)

Rabete----Yurabitu----Ribaten----Murabedeten. muhafaza etmek, gözetmek, mevzileri tutmak, nöbet tutmak, Salih amele devam etmek, Salih amellere riayet etmek.

Ey iman edenler, sabırlı olunuz, sabır yarışında düşmanlarınızı geride bırakınız, sürekli savaşa hazırlıklı olunuz ve Allah'tan korkunuz ki, kurtuluşa eresiniz.(ALİİMRAN- 200)

Rýbat---atların bağlanıp harbe hazırlanması koşulmuş olarak hazır bulundurulması

Onlara karşı elinizden geldiği kadar gerek Allah'ın, gerekse sizin düşmanlarınızı ve bunlar dışında Allah'ın bildiği, fakat sizin bilmediğiniz gizli düşmanlarınızı yıldırıp caydıracak savaş gücü ve atlı savaş birlikleri hazırlayınız. (Enfal 60)

Ledünni ilimleri vasıtasız olarak Hayyül baki olan ALLAH’tan aldığı iddasına reddiye;
Allah’u teala bir beşerle ancak perde arkasından konuşur ya da melek göndererek vahyeder.Nübüvvet manasındaki vahiyHz. Muhammed (s.a.v) le tamamlanmıştıýr.Birisin in ALLAH’u Teala dan ilim aldığını söylemesi yalancı peygamberlik anlamına gelir.

Allah bir insanla ancak vahiy yoluyla veya perde arkasında konuşur. Yahut bir elçi gönderip izniyle ona dilediğini vahyeder. O, yücedir, ve her yaptığı yerindedir.(Şura 51)

"Muhammed içinizden hiç kimsenin babası değil. O, Allah'ın elçisi ve Peygamberlerin sonuncusudur. Allah her şeyi bilendir."(Ahzab 40)