DIŞARDA
Level completed: 0%,
Points required for next Level: 0
Overall activity: 100,0%
Achievements

şeytana İnad Allah'ın insanlara Cennete gidebilmesi Müjdesi
YÜCE ALLAH'A SONSUZ HAMD VE ŞÜKREDERİZ'Kİ
ŞEYTANA İNAD ALLAH’IN İNSANLARA
CENNETE GİDEBİLMELERİ İÇİN MÜJDESİ.
Yüce Rabbimiz şeytanı cennetten kovduğu zaman şeytan rabbimizden kıyamete kadar mühlet istemiş.
Rabbimizde ona bu mühleti vermiş.şeytan demişki ;mademki ben bu Adem oglunun yüzünden ebedi cehennemde yanacağım; bende yemin ediyorum onun zürriyetinin önlerinden ,arkalarından ,sağlarından,sollarından onlara etki ederek ;onların sirati müstekim yollarının üzerine oturacağım ve onları bu yoldan saptırarak benimle birlikte kıyamette ebedi cehennemde yanmaları için var gücümle savaşacağim.Ve maalesef cennete gidecek iki adet en önemli farzları unutturarak gerçek anlamlarından saptırarak bu konuda başarılı olmuş.
Yüce Allah’ta bana inanan ve beni dileyen kullarımı asla etki edemeyecek ve yollarından saptıramayacaksın .
Ve ben onlara cennetimi vereceğim diye konuşmuş.Üstelik onları kendime ulaştırıp üçüncü kat cennetimi vereceğim diyerek kullarına söz vermiş.ve Allah asla sözünden caymaz.
Allah’a inanmak ve onu dilemek ne mene bir seydir?
Bu Yüce Rabbimizin bizleri şeytanın tuzaklarından koruyup bizi cehennemden kurtararak cennetini verebilmesi için koyduğu bir olmazsa olmaz kanunudur.
Kulum yaşarken bana ulaşmayı dilerse ben onunla şeytanın arasına bir set ,zırh çekerek şeytanın bütün etkilerinden koruyarak ruhunu kendime ulaştırarak;ona üçüncü kat cennetimi veririm.
Demiş ve yarattığı insan denen mahluğa özgür irade vermiş.Kanunlarını Kurana yazmış. Yunus 7 ve 8 sureler .
ALLAH'U TEALA DİYORKİ:
10/YÛNUS-7: İnnellezîne lâ yercûne likâenâ ve radû bil hayâtid dunyâ vatme'ennû bihâ vellezîne hum an âyâtinâ gâfilûn(gâfilûne).
Muhakkak ki onlar, Bize ulaşmayı (hayatta iken ruhlarını Allah’a ulaştırmayı) dilemezler. Dünya hayatından razı olmuşlardır ve onunla doyuma ulaşmışlardır ve onlar âyetlerimizden gâfil olanlardır.
ALLAH'U TEALA DİYORKİ:
10/YÛNUS-8: Ulâike me'vâhumun nâru bimâ kânû yeksibûn(yeksibûne).
İşte onların kazandıkları (dereceler) gereğince varacakları yer ateştir (cehennemdir).
Diyor. Ve her gün kullarının kalbine bakarak kulum acaba nezaman beni dileyecekte ben ona Rahim esmamla tecelli ederek ona cennetimi verceğim diye durmadan kalbimize umutla bakarak beklediğini biliyormuydunuz?
NOT:Yuce Rabbimiz Allah yarattigi mahluklardan insana ozgur irade verdiğinden dolayıdırki ;Secim hakkini insanin ozgur iradesine birakmis.karismiyor.
( Ya hayatta iken yasarken bana ruhunu ulastirmayi dileyeceksiniz o zaman ben size Rahim esmamla tecelli ederek dogdugunuz andan itibaren butun gunahlarinizi orterek cennetimi veririm. On dakİka sonra olseniz mizanda gunahların ustu ortuldugunden dolayi gorulmedigi icin sadece sevaplar gorulecegi icin dogruca birinci kat cennete gideceginizi biliyormuydunuz?
Yada uyarilara inanmazsiniz Yasarken ruhunuzu bana ulastırmayi dilemezsiniz.O zamanda benim ayetlerimden gafil olmus durumundasiniz. seytanin emirlerine uydugunuz icin Allah’i inkar etmis sayiliyorsunuz .beni dilemediginiz icin bende size Rahim esmamla tecelli edemeyecegimden dolayidirki gideceginiz yer cehennem olur.)
Bu durumda seytanin dostu olmus oluyorsunuz.Onunla birlikte cehennemde yanarsiniz.
Allah’in istedigi ni yapmadiginiz icin karsi geldiginiz icin ebedi cehenneme gidiyorsunuz.
Simdi durumumuza bir bakalim ve derin derin iyice dusunelim:Bizi cehenneme Allah’mi atiyor yoksa onun soylediklerinin anlamina inanmadigimiz,inkr etmis oldugumuz icin inatla zorla kendi kendimizi bizmi cehenneme atiyoruz?Kendimizi ebedi cehenneme mahkum ediyoruz?
Tekrar etraflica dusunup konulari bir inceleyelim.Yuce rabbimiz bizleri cok sevdigi icin bizlerin kurtulusu icin bize ne demis olabilir?Allah bizleri seytanin eline birakipta yakmak istermi hiç?
AÇIKLAMASI:
ALLAH'U TEALA DİYORKİ:
10/YÛNUS-7: İnnellezîne lâ yercûne likâenâ ve radû bil hayâtid dunyâ vatme'ennû bihâ vellezîne hum an âyâtinâ gâfilûn(gâfilûne).
Muhakkak ki onlar, Bize ulaşmayı (hayatta iken ruhlarını Allah’a ulaştırmayı) dilemezler. Dünya hayatından razı olmuşlardır ve onunla doyuma ulaşmışlardır ve onlar âyetlerimizden gâfil olanlardır.
Muhakkakki onlar insanlar hayatta iken bize ruhlarini ulastirmayi dilemezler.onlar dunya hayatindan razi olmuslardir.Ve bu dunyadaki hayatinla doyuma ulasmislardir.Bu insanlar ayetlerimizden gafil olanlardir.
Evet kardeslerimiz bu dunya hayatinda hepimizin kendimize gore bir yasam standartimiz vardir.Dunya isleri ve mesgaleleri yuzunden islamin bes sarti haricinde ;
hic Allah’i hatirliyormuyuz?Hiç allah’i dilemek onun adini zikretmek aklimiza geliyormu ?
Biliyormusunuz Allah’i dilemek ve Allah Allah diye zikretmekte cenneti kazanabilmemizin ve sadece ve sadece bu ikisinin cenneti kazandirdigini biliyormusunuz.Seytanin islamin yedi sartindan cennete goturecek olan iki sarti unutturup ,farzlarda eksikler oldugu icin asla bizleri cennete goturemeyecek ve amellerimizin bosuna gidecegine sebep olan en onemli iki farzi unutturup ortadan kaldirdigini biliyormusunuz?diğerlerini bes farzi derecelerde yukselmege sebep olan eksik oldugu icindirki cennete gorurmek icin yetersiz kalan unuttursa foysi meydana cikacakti ki onlara dokunmadi.Bunlari biliyormuydunuz?
Bu iki farz olmazsa ölunce rahim esmasi ile tecelli olmadigindan amellerimizin bosa gideceginden dolayi cehennemde seytanla birlikte yanacagimizi biliyormuydunuz.
Cennetten kovuldugu icin bizi kendisiyle birlikte cehenneme surukleyebilmek icin nekadar kurnazca bir plan yaptigini biliyormuydunuz?
hayatta iken bize kavusmayi ulasmayi dilemeyenler igreti dunya hayatiyla tatmin,onunla rahatlarlar ve tatmin olurlar.
Allah’in bu sozuyle ne demek istedigini artık anliyabiliyormusunuz?
10/YÛNUS-8: Ulâike me'vâhumun nâru bimâ kânû yeksibûn(yeksibûne).
İşte onların kazandıkları (dereceler) gereğince varacakları yer ateştir (cehennemdir).
İste o insanlarin kazandiklari dereceler yuzunden varacaklari yer cehennemdir.Ates olacaklarin ta kendileridir.
Burada rahim esmasi ile tecelli olmadigindan kisi kendi amellerine guveniyor.bilmiyorki rahim esmasi olmazsa amelleri bosa gidecek ve dogruc cehenneme gidecek.
Rahim esması da ancak Allah’i diledigin zaman tecelli ediyor.Allah’in bize emanet olan ruhu ona geri yasarken ulastirmamiz icin ona yasarken ulasmayi dilememiz sart.Diledigimiz takdirde Allah bizlere Rahim esmasiyla tecelli ederek dogdugumuz andan itibaren tum gunahlarimizin utsunu orterek cennetine layik kullar sifatina getiriyor.
Burada önemli olan bir nokta var.Ruh Allah’a yanliz ve yanliz kisi Allah Allah diye zikrettigi zaman yukseliyor.Zikretmezseniz yerinden bir milim bile kipirdamiyor.
Hem Allah’i dileyeceksin ,ruhun zikirle Allah’a ulastiginida biliyorsun ama Allahi zikretmiyorsun.
Ozaman nemi olur.Allah dileginizi kabul etmiyor.Zikretmiyorsun ki ruhun allah’a ulassin.Zikredersen ulasir.zikretmedigimizden dolayi Allah dilegimiz kabul etmiyor ,rahim esmasiyla tecelli etmiyor Ve cehenneme gidiyoruz.
Bu yuzden Allah zikri,farz kilmistir.
Allah zikri farz kildigindan dolayi her an Allah Allah diye zikretmedigimiz icin her saniye bir gunah isliyoruz.Ve bu gunahlara isledigimiz diger gunahlarda katiliyor.Butun bunlar kazandigimiz negatif dereceler oluyor.
Allah’i dilemedigimiz icin rahim esmasiyla tecelli olmadigi icin gunahlar ortulmemis apcik meydanda duruyor.
Gunahlar sevaplardan cok olacagi icin ,Kisi yasarken allah’a ulasmayi dilemedigi icin ve bu duruma paralel olarak Rahim esmsiyla tecelli olmadigindan kisinin yaptigi butun iyi amelleri bosa gidiyor.Ve dogru posta ebedi cehenneme gidiliyor.
Söyle bir örnek verelim.
kapinizin onunde bir arabaniz var.bu arabayla sira ile yedi sehre gideceksiniz.
Araba islamin bes sarti olsun.
Ha bu arada islamin bes sarti degil yedi sarti vardir.
1- Yasarken Allah’a ulasmayi dilemek .(Olunce cok gec olacagindan cehennemlik oluyoruz.Bu yuzden yasarken hayatta iken dilememiz farz)
2-Allah Allah diye her daim Allah’i zikretmektir.)
3-Kelimeyi sahdet getirmek
4- namaz kilmak
5- oruc tutmak
6-hacca gitmek
7-zekat vermek
Arabayi calistirmak icin anahtar gerekiyor .burada ANAHTAR ( Allah’a ulasmayi dilemek oluyor.)
Dilediniz araba calisti.fakat arabanin hareket etmesi icin benzine ihtiyac var.
Burada benzin Allah Allah diye zikretmek oluyor.Zikretmezsen yerinden bir santim bile kipırdamazsin.
Zikir yaparsan ruhun yukseliyor.
Once birinci kat gokyuzune ve cennete,sonra ikinci,sonra ucuncu derken yedi kat yukselerek ruhun Allah’a ulasiyor.
Allah’a meab oluyor.Vuslata eriyorsun.Ezelde Allah’in sana emanet olarak kendi ruhundan ufleyerek dünyaya geldiginde , bu ruhumu bana ulastıracakmisin diye sordugunda evet diye ettigin yeminini yerine getiriyorsun.Bunu biliyormuydunuz?
Ve Allah’in seytani cennetten kovdugu vakit bana yasarken ulasmayi dileyen kuluma ben cennetimin ucuncu katini veririm diye verdigi sözu ve bu sozu yerine getirmis oluyor.Bunu biliyormuydunuz?.
Ucuncu kat cennete sahip olunca ucuncu takva elbisesini giymis oluyorun.
Buradan asagi dusmemek icin zikrini devam ettirmen grektigini azda olsa arttirman gerektigini boylelikle en ust cennetlere yukselebilecegini biliyormuydunuz?
Ucuncu kata gelene seytanin nekadar sinirlendigini onlarin oradan asagiya dusmeleri ve kendinle cehennemde yanmalari icin bir duzune mazereti siralayarak zikirleri ve namazlari biraktirarak hedefine ulastigini biliyormuydunuz?
Allah’in insana iki kez dileme firsati verdigini ,iki kez ucuncu kata ulastirdigini tekrar seytana uyup zikri ve ibadetleri biraktiginda dogru posta cehennem attigini bir ucuncu hakki tanimadigini biliyormuydunuz?
Sonuc olarak cehennemde girenlerin ordan asla cikamayip ebedi cehennemde kalacaklarini Allah’in kuraninda tam 48 ayetinde belirttigini biliyormuydunuz?
Dogrusunu isterseniz bende bunlari bilmiyordum.Tum bunlari devrin imamindn ogrendikten sonra Ama Yasarken ulasmayi diledikten sonra her ayetin anlamini daha iyi kavramaya basladim.
İstedimki sizlerde ogrenesiniz ve seytanin tuzaklarindan kurtulasiniz.Bir kisinin dahi kurtulusuna sebep olabiklirsem kendimi mutlu addederim.
Sizleri taniyip tanimamam onemli degil kardeslerim.Burada onemli olan seytanin unutturmasi neticesinde sirf bu gercekleri ogrenemediginden ve Yasarken Allah’a ulasmayi dilemediginden .Allah’in bizlere sundugu bu mutluluktan haberi olmayan kardeslerimizin cehenneme gitmesini istemiyorum ben.Artik seytanin oyununu bozalim.Cehennemde yanliz basina biz olmadan kaynasin.
Gelin Yasarken (Ey Yuce Allahim,nasilki butun evliyalarinin ruhlarini yasarken kendine ulastirmis ve evliyalrinin arasina katmissan.benim ruhumuda yasarken kendine ulastir.Benide o evliyalarinin arasina kativer.Beni seytanin kulu olmaktan kurtar.Ben yanliz ve yanliz senin kulun olmak istiyorum diye icinden samimi ,sicacik bir dilekte bulunarak Kainati ve senin yaraticinin ismini dilinden dusurme.
Allah-Allah-Allah diye zikret ki dunya ve ahret mutlulugunu hakket.
Simdi sizlere soruyorum bu yazdigim Allah’in olmazsa olmaz kanununun hepimiz icin nekadar onemli oldugunu biliyormuydunuz?Su seytanin unutturduklarina bakarmisiniz?Hepimizi pisi pisine cehenneme kendisiyle birlikte yanmaya goturuyormusta haberimiz bile yokmus?ne akilli yaratik?
Artik plani bozuldu.Oyunlari sona erdi.En azindan bu yaziyi okuyanlar dileklerini dileyecekleri icin onun oyununu bozacaklar.Zira dilegi dilediginiz anda Allah seytanl sizin aranıza bir set cekiyor ve seytan artik size etki edemiyor.Dusmanlar tarafindan yaptirilan buyu denen seyde size etki edemiyor.Butun bunlar allah’in bize sundugu bir seri guzellik degilmi?
Allah okuyanlardan ebedi razi olsun.Sizleri cok ama cok seviyorum vede onemsiyorum.
Benim canim kardeslerim,hepimizin dunya ve ahiret saadetini kazanmamiz icin ,kendimiz icin Yasarken Allah’a ulasmayi dileyerek allah’in bizlere sundugu ucsuz bucaksiz cennetine kabul etmesi yanliz onun kulu olabilmemiz dilegiyle hocsa kalin