Ölümü müjde saymak....
Gelin bir an için gözlerinizin önünde bir sahne canlandirmaya çalisalim, Alemlerim efendisi kendi evinde kizi Fatima ile çok özel bir sohbetteler...hane de olanlar bu sohbetin inceligini bilmiyorlar, ama göz ucuylada takip ediyorlar.
Nebi ile Fatima arasinda - baba ile kiz -iliskisi acisinda çok önemli olaylar yasaniyor, hele sevinçleri üzüntüleri...acilari, birer abide gibi hiç kaybolmadan günümüze isik tutuyor.

Fakat bu defa özel bir muhabbetteler, evlatlarin en talihlisi sayilan Fatima Zehra bu kisik konusmanin arkasindan aglamaya basliyor...gözyaslari konusurcasina yanaklarindan dökülüyor, gökte ki melekler bile dayanamiyor bu hüzünlü sahneye..

Neydi onu bu kadar yakan , kavuran ?..hüzün rengine boyayan ?
Ne söylemisti Kainatin efendimiz ki çiger paresi bu kadar aci çekiyordu...

-"Üzülme kizim ben artik gidiyorum "

Iste bu özel muhabbetin sirri, haneyi yasa bogan haber.. Hz Fatima biliyordu bu yolculugun bir son olmadigini, hangi duygularla bu yolculuga çikacagini...onun yoklugu ile insanlarin nasil hüzün denizine dalacagina üzülüyordu.O’nun yoklugu ile " bütün gündüzlerin gece olaçagini ". onlar için de agliyordu...kimseye nasip olamaçak bir babayi, göremeyecek ve onun olmadigi bir topragi adimlayacak olmasi idi...

Bir düsünün bir yanda alemlere sevgiyi getiren efendimiz, diger yanda o sevgi denizinden damlayanla ummana dönüsen bir evlat...

Bu kutlu ocakta yasanan baba ile kizinin dizdize yasadigi sirlarla dolu an bir daha yasanmayacak sevgi boyutuydu.

Ama durun ! asil sevgi sifresi bundan sonra destanlasacak ki bu sadece baba kiz iliskisi bile bunu çözemeyecekti...

-" Aglama kizim, herkezden önce bana sen kavusacaksin "

iste -ölümün müjde oldugu an

Hangi baba kizina yakinda öleceksin dese müjde olur ?
Hangi evlat babasindan bu haberi aldiginda bayram tebrigi almis gibi sevinir ?

Biraz önce hüzün renklerinde bogulan Fatima simdi sevinçten gülüyor...bu sirri kimseye diyemiyor, yüreginin ulasilmaz kösesinde vuslat arzusu ile tasiyor...

O babasinin kizi
O kadinlarin efendisi
O babasinin annesi

Fatima Hakki en iyi anlayanlardan olmasina ragmen Alemlerin sultani bir babayi kaybetmenin acisini bes buçuk ay beseri bir evladin temsilcisi oluyor..
Sahabe naklediyor -" Peygamber Efendimizin vefatindan sonra Fatima’nin güldügünü hiç görmedik, o kadar üzüntülü idi ki, agzinin kenarinda bir çizgi olusmustu. "

Simdi bu kutlu ocaktaki sahnemizi tamamlayalim gözümüzde..o zamanlar kiz evlatlar gömülüyor diri diri...baba kiz iliskisi yoktu ...Fatima küçük yasindan itibaren bir çok hadise de babasinin yardimina kosmus, onu savunmak için elinden geleni yapmis, bazende anne sefkati ile sahip çikmis, o yüzden Resullah s.a.s ona " Ümmü ebiha " ( babasinin annesi ) lakabini takmistir, onu çok öperdi, sürekli gün içinde onu ziyaret ederdi, Nebinin bereket kaynagi idi..o sevgi yolunu buldu günümüze kadar geldi...tarihte bir numunesi olmayacak sekilde destanlasti, baba kiz sevgisi..

Fatima’yi sevdim çünki o hayirli bir evlatti.
Fatima’yi sevdim çünki o ölümü mujde gibi karsilamisti.
Fatimayi sevdim çünki o karsilik beklemedi.
Fatima yi sevdim çünki onda Allah rizasini buldum.

Iste kutlu baba ..iste mubarek kizi

Ben ona asigim...o ise Hakka
SEMA ÇOBAN..