SEVGİNİN KAYNAĞI
Allah'ın rahmeti ve bereketi hepinizin üzerinize olsun,
Bütün sevgiler kaynağını yüce Yaradandan alıyorsa güzeldir.İnsanı Allah'tan uzaklaştıran hiç bir şey ne gerçek aşk ne de gerçek sevgi olamaz.
Hani Züleyha Hz. Yusuf'a a.s aşık olmuşta Hz Yusuf aleyhisselamdan murad almak istemiş Yusuf a.s Züleyha'ya istediğini vermediği için yıllarca zindanda kalmış.Sonra evlenmişler.Hz Yusuf aleyhiselam Züleyha'yı afedersiniz gece yanına seslediğinde Züleyha hz Yusuf a.s yanına gitmiyor,gecelerini ibadet ile geçiriyormuş.Hz.Yusuf peygamber," hani beni çok murad ediyordun oysa şimdi geceleri yanıma gelmiyorsun?" diyince Züleyha hz Yusuf a.s " senden önce Rabbimi bilmezdim.Şimdi sevgililerin en güzelini Rabbimi tanıdım" demiş.İşte bu misalde de olduğu gibi bütün sevgiler kaynağını,ışığını yüce Yaradan'dan alıyorsa bakidir.Yoksa yalan olur bir gün yalan yaşadığın aşkın sevdan yaradandır baki kalan.Ne mutlu ki o insanlara birbirlerini yalnız Allah için seviyorlarlsa.
"İman etmedikçe cennete giremezsiniz,birbirinizi sevmedikçe de iman etmiş sayılmazsınız."Hadisi şerif.
"Kişi sevdiği ile beraberdir".Hadis.
" Sizden biri,bir kimseyi seviyorsa sevgisini ona haber versin.Çünkü çok defa o da nefsinde aynı duygunun benzerini duyar".Hadis-i Şerif
"Seni sevene sen de sevgini açıkla,çünkü sevene sevgi ızharı ,aradaki sevginin derinleşmesine ve devamına sebeb olur."Hadis. "Ne o mutlu o kimseye gözleri kendi ayıplarından başkasının ayıplarını görmeye,müslüman başkasının ayıp ve kusurlarıyla uğraşmaz.Müslüman sadece kendi ayıp ve kusurlarıyla uğraşır.!"
Yalnız Allah adına yalnız Allah c.c. sevmemiz dileğimle emanetçilerin en güzeline en emine biricik Rabime emanet kalınız. Allah'ın güzellikleri yakaımızı bırakmasın ... (alinti )