Sayfa 47/50 İlkİlk ... 174546474849 ... SonSon
493 sonuçtan 461 ile 470 arası

Konu: **Günün duası**

DIŞARDA
    Level completed: 0%,
    Points required for next Level: 0
    Level completed: 0%, Points required for next Level: 0
    Overall activity: 75,0%
    Achievements
    MaHiR 01 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Co Admin
    Yer
    Bir Boğaz yedi tepe
    Post Thanks / Like
    Tecrübe Puanı
    10

Standart Cevap: **Günün duası**

CANIM ANNEM

Kadın değerlidir. Anneler kadınların sultanıdır. Anne öyle bir sultandırk ki "Süleyman hayrandır tahtına" ve Habibullah SAV Efendimiz tarafından "Cennet serilmiş ayakların altına." 'Annelik tacı' bazen anne olmayanların anlayamayacağı muhteşem bir sultanlık tacıdır. Güzel Allahımız Annelerimizi iki cihanda aziz eylesin ve en sevdiklerinden eylesin. Amin.
    CANIM ANNEM

Süleyman hayrandır tahtına
    Cennet serilmiş ayakların altına
    Annelik tacı düşmüş bahtına
    Canım annem, canım annem.

Seversin sen, candan seversin
    Her şeyini sen, yavruna verirsin
    Sevginle evladın delirmesin

Gökte melekler kıskanır seni
    Canı gönülden seversin beni
    Nasıl sevmeyeyim ben seni

Bilinsin diye şefkatin derinliği
    Yarattı Allah, 'anne' zenginli
    Peygamber destan okur sana

Başka sevgiler sığ kalır yanında
    Allah vergisi şefkat var kanında
    Cennetin üstünde, Allahın yanında

Destanlara sığmaz senin silüetin
    Bana sevgin, benim cennetim
    Ölmeyince bilinmez kıymetin

İsmail KILINÇ
    Ben cemiyetin îman selâmeti yolunda dünyamı da âhiretimi de feda ettim. Gözümde ne Cennet sevdası var, ne Cehennem korkusu. Cemiyetin, yirmibeş milyon Türk cemiyetinin imanı namına bir Said değil, bin Said feda olsun. Kur'ânımız yeryüzünde cemaatsiz kalırsa Cenneti de istemem; orası da bana zindan olur. Milletimizin îmanını selâmette görürsem, Cehennemin alevleri içinde yanmağa razıyım: Çünki; vücudum yanarken, gönlüm gül-gülistan olur.
    13.Asrın Müceddidi
    BEDİÜZZAMAN SAİD-İ NURSİ

DIŞARDA
    Level completed: 1%,
    Points required for next Level: 198
    Level completed: 1%, Points required for next Level: 198
    Overall activity: 0%
    Achievements
    sürur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Vip Özel Üye
    Post Thanks / Like
    Tecrübe Puanı
    17

Adına, şânına, Rahman ve Rahim olan isimlerin adına affet. Ey bizi nimetleriyle donatan sultanımız. Mübarek günler, geceler ve aylar hürmetine… Ramazanlar ve bayramlar hürmetine… Sevdiklerin hürmetine affet… Ruhum, Sana ait olmanın, Seni bir bilmenin, nefsimin esaretinden kurtuluşunun bayramını yapsın bu demde. Benim dualarım bitti, bitiyor, bu kadarcık… Ama Senin affın bu kadarcık değil… Sonsuz rahmetinle… Affet ve bizlere ebedî bir Cennet lûtfet…
    Sen burada misafirsin.
    Ve buradan da diğer bir yere gideceksin.
    Misafir olan kimse , beraberce getiremediği bir şeye kalbini bağlamaz
    Bu menzilden ayrıldığın gibi, bu şehirden de çıkacaksın.
    Ve keza,bu fani dünyadan da çıkacaksın.
    Öyle ise aziz olarak çıkmaya çalış.
    Vücudunu mucidine feda et.
    Mukabilinde büyük bir fiat alacaksın

DIŞARDA
    Level completed: 70%,
    Points required for next Level: 122
    Level completed: 70%, Points required for next Level: 122
    Achievements
    Hafız_emre - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Vip Özel Üye
    Yer
    KONYA
    Post Thanks / Like
    Tecrübe Puanı
    18

İçi başka, dışı başkalardan, dili başka, kalbi başkalardan, aklıyla gönlü arasında köprü kuramayanlardan,
    hem kendini hem de başkalarını kandıranlardan, zararla oturup zararla kalktıkları halde kârlı
    olduklarını zannedenlerin zannından; sana sığındığım RABBIM.. Amin..!!!

DIŞARDA
    Achievements
    Co Admin
    Yer
    Bir Boğaz yedi tepe
    Post Thanks / Like
    Tecrübe Puanı
    10

Ey kendisinden baska ilah olmayan, her seye gücü yeten, Hicbir seye muhtac olmayan, hükümdarliginda ortagi bulunmayan, Rahman ve Rahim olan Rabbimiz! Bizi felaketlerle bela ve musibetlerle, zulüm ve baskilarla imtihan ediyorsun. “Yalvarip yakarsinlar diye sizi darlik ve sıkıntı ile sinadik” diye ikazda bulunuyorsun. iste yalvariyoruz ve yakariyoruz..Korkarak ve ümit ederek ve husu icinde boyun bükerek sana dua ediyoruz: Ey Rabbimiz, biz nefislerimize zulmettik, bagislamaz ve bize acimazsan, muhakkak ki hüsrana ugrayanlardan oluruz... Ey Rabbimiz, biz ILAH ve RABB olarak sadece seni tanidik, sana inandik, Sana güvendik, indirdigin kitaba iman ettik, Rasulüne tabi olduk bizi sahitlerle beraber yaz... Ayaklarimizi sabit kil ve hidayetten sonra kalplerimizi kaydirma... Ey Rabbimiz, icimizdeki beyinsizler yüzünden bizi helak etme... Ey Rabbimiz, bizi su zalimlerin arasina katma..! Ey Rabbimiz, bizi inkarcilar icin bir oyun eglence araci yapma..! Ey Rabbimiz, unutur ya da bilemeden hata yaparsak bizi sorgulama..! Ey Rabbimiz bizden öncekilere yükledigin gibi bize de agir yük yükleme..! Ey Rabbimiz, gücümüzün yetmedigi isleri bize tasitma, bizi affet, bizi bagisla, Rahmetini yagdir üstümüze..! Sen bizim Mevlamizsin. InkarcI nankör topluma karsi bize yardim et..! Ey Rabbimiz, enkaz altinda kalarak, suda bogularak ve yanarak ölmekten Sana siginiriz. Ey Rabbimiz! Üzerimize sabir yagdir ve yürekten Sana baglanan kimseler olarak canimizi AL! Ey Rabbimiz, bize bu dünyada iyilik ver, ahirette de iyilik ver ve bizi cehennem azabindan koru..! Ey Rabbimiz, hesabin görülecegi gün bizi, anamizi, babamizi ve tüm müminleri bagisla... Ey Rabbimiz! dualarimizi kabul buyur, dogrusu SEN dualari isitensin. Rahman ve Rahim olan alemlerin Rabbi ve din gününün yegane sahibi ALLAH’A hamdolsun. Yalnizca Sana kulluk ediyor ve yalnizca Senden yardim diliyoruz. Bize kendilerine nimet verdiklerinin yolu olan SIRAT-I MÜSTAKiME ulastirGazaba ugrayanlarin ve sapanlarin yolundan bizleri koru(Amin)

Bir Hayat ki Sonu Cehennemdir
    Rahatından ne çıkar?

Ben cemiyetin îman selâmeti yolunda dünyamı da âhiretimi de feda ettim. Gözümde ne Cennet sevdası var, ne Cehennem korkusu. Cemiyetin, yirmibeş milyon Türk cemiyetinin imanı namına bir Said değil, bin Said feda olsun. Kur'ânımız yeryüzünde cemaatsiz kalırsa Cenneti de istemem; orası da bana zindan olur. Milletimizin îmanını selâmette görürsem, Cehennemin alevleri içinde yanmağa razıyım: Çünki; vücudum yanarken, gönlüm gül-gülistan olur.
    13.Asrın Müceddidi
    BEDİÜZZAMAN SAİD-İ NURSİ

DIŞARDA
    Achievements
    Vip Özel Üye
    Yer
    KONYA
    Post Thanks / Like
    Tecrübe Puanı
    18

Ey Rabb-i Rahîm!
    Bize bizi sevdir! Bize bizi yerdirme!

Bizi muhabbet fedaisi kıl; husumet neferi kılma!
    Bizim geçim kaynağımızı helâlinden ver!
    Bize dünya azığı verdiğin gibi, ahiret azığı da ver! Verdiğin dünya azığını ahiret azığına tebdil eylememizde bize nefsimize karşı yardım eyle! Âmin!

DIŞARDA
    Achievements
    Co Admin
    Yer
    Bir Boğaz yedi tepe
    Post Thanks / Like
    Tecrübe Puanı
    10

Cuma Gününde Duâ

Ebû Hüreyre -radıyallahu anh-dan rivâyet olunduğuna göre Resûl-i Ekrem -sallallahu aleyhi ve sellem-Efendimiz Hazretleri buyurmuşlardır ki:
    "Cum'a gününde bir saat vardır. Allah'ın kullarından bir müslim namazda ve kıyamda iken Allah Teâlâ'dan niyâz ile bir şey isteyip duâsı o saate tesadüf ederse Allah teâlâ Hazretleri o kimsenin dileğini verir." Böyle buyurduktan sonra mübarek küçük parmağının ucuna işaret buyurdu. (11)
    Cum'a gününün içindeki saat, küçük parmağına nisbetle parmağın ufak ucu ne kadar ise, güne nis-betle o kadar az bir müddetdir ki o saat içinde her halde duâ müstecâb olur demektir.
    Nebiyy-i Ekrem -sallallahu aleyhi ve sellem- Hazretleri:

- 'Cum'a günü, ibâdet ve ezkâr ile mü'minle-rin kalbi mesrûr olacak bir bayram günüdür' (12) buyurmuşlardır.

-"Size bir sûre haber vereyim mi ki, azameti semâ ile arz arasını doldurmuş, onu yetmişbin melek teşyî' etmiştir? O sûre Kehf süresidir. Kim cum'a günü bu sûreyi okursa Allah onu öteki cum'aya kadar bu sûre ile mağfiret eder, sonunda üç gün de ziyâdesi vardır. Ve semâya ulaşan bir nûr verilir ve Deccal'in fitnesinden muhafaza edilir. Yatacağı vakit bu sûrenin sonundan beş âyet okuyan hıfz olunur ve gecenin istediği vaktinde kaldırılır." (13)
    "Ey Rabbim! Perşembe günü ümmetimin erkenden yaptığı işleri bereketli kıl." (14)
    Hadîsin şerhinde deniliyor ki, bugünün evvelinde bir ihtiyacını tedarik etmek, nikâh akdetmek ve bunun gibi mühim işler sünnettir.
    "Cum'a gününde; Yani perşembeyi cumaya bağlayan gece iki rek'at namaz kılıp Fâtiha'dan sonra onbir defa Zilzâl Sûresini okuyan kimseyi Allah Teâlâ kabir azâbından ve kıyâmet korkularından emin kılar. " (15)
    "Şu duâ ile cum'a günü herhangi bir saatte dua edilirse sâhibine muhakkak icâbet olunur." (16)
    "Cum'a gününde bir saat vardır, mü'min bir kul namazda duâ ederken Allah 'dan bir şey ister ve o saate denk gelirse Allah muhakkak ona icâbet eder. Ashab-ı kirâm: 'Bu saat hangi saatdir yâ Resûlellah" dediklerinde: "İkindi namazı ile güneş batması arasındaki vakittir." buyurdular.
    "Cum'a namazından sonra daha oturduğu yerden kalkmadan yüz defa

diyen kimsenin yüzbin günâhını, ana ve babasının da yirmidörtbin günâhını Allah mağfiret eder." (17)
    13.Asrın Müceddidi
    BEDİÜZZAMAN SAİD-İ NURSİ

DIŞARDA
    Achievements
    Vip Özel Üye
    Yer
    KONYA
    Post Thanks / Like
    Tecrübe Puanı
    18

Allah'ım !

Benliğimin yaktığı ateşte yakma beni!

Beni nefsime kul etme, kul et nefsimi Sana !

Bir lahza dahi bana bırakma beni!

Sen bana yetersin, yetmem ben bana .

Bilmediğimi bildir, görmediğimi göster!

Sen bildirmezsen bilemem, göremem göstermezsen

Gönlüme huzur,gözlerime nur, dizime derman ver!

Sen "OL" deyince olur, olmaz "OL" demezsen.

Canana can, cana canan , kalbe ferman ver!

Al işte ellerim , uzattım sana!

Ne olur, ne olur bırakma beni bana !

Sen bana yetersin , yetmem ben bana !

Allah'ım, ellerimi bırakma!

Allah'ım !

Bırakma bizi

Tut elimizi!

DIŞARDA
    Achievements
    Vip Özel Üye
    Yer
    KONYA
    Post Thanks / Like
    Tecrübe Puanı
    18

Bismillahirrahmanirrahim
    Yeri göğü yaratan güzel Allah'ım,

Sen ne kusurumuz günahımız varsa affett..Bizi bağışla ve koru..Yardıma ihtiyacı olan insanlara ve bizlere yardım et..Sıkıntıda olanları feraha, hasta olanları sağlığa kavuştur...

Aç olan insanların karnı doysun,açıkta olan insanların evi olsun..

Güzel Allah'ım sen kalbimize isyan ve hainlik sokma..Sen bizi doğru yoldan ayırma..Kötü insanlarla karşılaştırma..

Anne ve babamızı başımızdan eksik etme..Hepimize sağlıklı, huzurlu ve mutlu bir ömür bağışla..

Amin...

DIŞARDA
    Achievements
    Vip Özel Üye
    Yer
    KONYA
    Post Thanks / Like
    Tecrübe Puanı
    18

Rabbim,
    bir insanı koy kalbime ama o insan seninde sevdiğin bir insan olsun.
    Ve beni öyle bir insana sevdir ki, o insanın kalbinde sen olasın.
    Ki ben o insanın kalbinde seni bulayım.
    Beni öyle bir insanla buluştur ki benden önce onunla buluşmuş olan sen olasın.
    Onunla elele tutuştuğumda ikimizin elinin üstünde senin elin olsun.
    Bana öyle gözler göster ki ben o gözlerden sana bakayım.
    Bana öyle bir sevgili ver ki, bakışı cennete açılan iki pencere olsun. Kaynakwh webhatti.com: Kaynakwh webhatti.com:
    Onunla öyle bir yolda yürüyelim ki, klauzumuz sen olasın Ey Rabbim.
    Öyle bir sevgili ver ki bana,
    Ona sarıldığımda kainat bize bakıp birbirine sarılsın.
    Bize öyle bir sevgili ver ki Rabbim,
    sevgimizden Muhammed sevilsin.
    Amin...

DIŞARDA
    Achievements
    Co Admin
    Yer
    Bir Boğaz yedi tepe
    Post Thanks / Like
    Tecrübe Puanı
    10

Ey Güzel Allahım! Sen bizlere hem akıl nimeti veriyor, hem de onu nasıl kullanacağımızı gösteriyorsun. 'De ki: "Allah, bana yeter..." deyin' diyorsu.
    Ey VEKİL olan Allahım.
    Sen ne güzel vekilsin. Sen En Güzel Sahibimizsin. Güzel Alahım canımızı, malımızı, hayatımızı, sevdiklerimizi Sana emanet ediyoruz. Sana tevekkül ediyoruz. Dünyada, mahşerde ve Cennet'inde en güzel vekil Sen'sin.
    Sen emaneti en güzel koruyan, Vekil ve Ekremel Ekreminsin. Emanetlerimizin birini binler, milyonlar eden vekilsin.

Sen sonsuz kuvvetinle ve kudretinle bize yeter tek vekilsin. Sen ne güzel vekilsin. Sen Azizsin. Biz ve tüm vekil olduğunu iddia edenler acizdir. Sen ne güzel, ne muhteşem vekilsin.

“Benden başkasını vekil edinmeyin” (İsra 2)

Sen, Dünyada ve ahirette tek kudret sahibi vekilsin. Bize akıl ver. Akıllı kullarını kendinden başka vekiller peşinde koşturma. Sen göklere ve yere, zerrelere ve kürelere ve hesap gününe sözü geçen tek vekilsin.

Allah, kuluna yeterli değil mi? (Zümer 36)

Elbette Sen biz kullarına yeter tek vekilsin. Makro, mikro ve normo alemin tek sultanı Sensin. Senin iznin olmadan zerre kıpırdamaz.

De ki: "Allah, bana yeter. Tevekkül edecek olanlar, O'na tevekkül etsinler." (Zümer 38)

Ey Güzel Allahım! Sen bizlere hem akıl nimeti veriyor, hem de onu nasıl kullanacağımızı gösteriyorsun. 'De ki: "Allah, bana yeter..." deyin' diyorsu.

Milyarlarca canlıya, meleklerine, ruhanilerine Sen ne güzel Vekilsin. Onların rızıklarını ve tüm ihtiyaçlarını en mükemmel ve kusursuz giderensin. Tek hücreli canlıların, anne karnındaki bebeklerin, yerin altındaki köklerin, denizin dibindeki mercanların, galaksilerin bütün şuurlu ve şuursuz mevcudatının tüm ihtiyaçlarını en mükemmel gideren, En Mükemmel ve Tek Vekilsin.

Allahım bizler helalinden ve kolayından manevi ve maddi rızık ver. Bzileri çalışkan, işimizi kolay ve bereketli eyle.

Sebeplere en güzel uymayı ve Sana en güzel tevekkül etmeyi bizlere öğret. Sen Rabbül Aleminsin.

Halilini ateşe attılar. Hasbünallah dedi ve Sana sığındı. Ateşleri Cennete çevirdin. Biz de Alemi İslamın mazlumları olarak Sana sığınıyor ve Hasbünallah ve niğmel vekil. niğmel Mevla ve niğmel nasir" diyoruz.

Iraktaki mazlumlar, Filistin, Afganistan, çeçenistan vb dünyanın dötbir bucağındaki mazlumlar için Sen Ne Güzel bir vekilsin.

Bizleri en kısa zamanda muzaffer eyle. Her birimizi Gazanfer eyle.

Her birimiz Aşkınla Gazenferullahlar olalım. Aşk Gazenferullahları olalım.

Bizim her birimizi Sana En Güzel tevekkül eden Tevekkül Eri eyel. Amin.
    13.Asrın Müceddidi
    BEDİÜZZAMAN SAİD-İ NURSİ

Sayfa 47/50 İlkİlk ... 174546474849 ... SonSon

Bu Konudaki Etiketler