Yarabbi..beni göz açıp kapayıncaya dahi dek nefsimle başbaşa bırakma..!
Yarabbi..beni göz açıp kapayıncaya dahi dek nefsimle başbaşa bırakma..!
Sen burada misafirsin.
Ve buradan da diğer bir yere gideceksin.
Misafir olan kimse , beraberce getiremediği bir şeye kalbini bağlamaz
Bu menzilden ayrıldığın gibi, bu şehirden de çıkacaksın.
Ve keza,bu fani dünyadan da çıkacaksın.
Öyle ise aziz olarak çıkmaya çalış.
Vücudunu mucidine feda et.
Mukabilinde büyük bir fiat alacaksın
Allah'ım ! Alemlerde Hz. İbrahim'e ve onun ailesine salat ettiğin gibi Hz. muhammed ve onun ailesine de salat etmeni istiyoruz Senden. Şüphesiz ki sen Hamid ve Mecid olansın .
Allah'ım bizleri sana teslim olanlardan ve önünde el bağlayıp duranlardan eyle! Bizleri senin yanında veya sana karşı tedbir almaktan kurtar. Bizleri işlerini Sana havale edenlerden eyle.
Allah'ım ! Sen nefislerimizle beraber olmadan önce bizimle beraberdin. Var olmamızdan önce bizimle olduğun gibi, var olduktan sonra da bizimle ol ! Bize lütuf elbiselerini giydir; zatın ve sevginle bize yönel; tedbir karanlıklarını kalplerimizden çıkar; sırlarımıza teslimiyet nurunu doldur ve bize güzel seçimini göster ki bizden istediğin ve bizim için seçtiğin şeyler kendimiz için seçip tercih ettiklerimizden daha sevimli gelsin!
Allah'ım ! Bizi, güvence vermiş olduğun şeyin peşine düşüp emrine ihmal edenlerden eyleme.
Allah'ım ! Bizden Sana boyun eğmemizi ve sürekli huzurunda olmamızı istedin. Bize güç vermedikçe bundan aciz kalırız; bizi kuvvetlendirmedikçe bizler zayıf kalırız. biz nasıl Senin bizi yerleştirmediğin yerde olacağız? Sen bizi ulaştırmadıkça biz bir şeyi nasıl elde edeceğiz? Bizleri emretmiş olduğun şeyle başarılı kıl, bizlere yasaklamış olduğun şeyden kaçınmada bize destek ol!
Allah'ım ! Bizi teslimiyet bahçelerine ve cennetlerine sok; bizi onunla ve orada nimetlendir; sırlarımızı seninle beraber eyle, oranın nimet ve lezzetleriyle beraber eyleme ; bizleri zatınla lezzetlendir; oranın zineti ve şaşaasıyla değil!
Allah'ım ! sırlarımızı neşelendirecek ve nurlarımızı tamamlayacak şekilde bizlere, sana teslimiyet ve ikbal nurlarını bahşet!
Allah'ım ! her şey var oladan önce her şeyin tedbirini aldın. Senin dileğinden başkasının olmayacağını biliyoruz. Sen fazlınla şanımızı yücelt; inayetinle yanımızda ol; Bizi gözet; dostlarını elbisesini giydir bize ve himayene al bizi ! Hiç kuşkussuz senin her şeye gücün yeter.
Allah'ım ! bizleri senin adına seçim yapanlardan eyle; sana rağmen seçim yapanlardan eyleme! Bizleri Sana itiraz edenlerden değil , Sana teslim olanlardan eyle!
Ey bizim yüce Rabbimiz!
Bizi, yalnız sana boyun eğen müslüman kıl. Soyumuzdan da sana teslimiyet gösteren bir müslüman ümmet yetiştir.
Ve bize ibadetimizin yollarını göster. Tevbelerimizi kabul buyur.
Muhakkak ki tevbeleri en güzel şekilde kabul eden, çok merhametli olan ancak sensin.
.........Hz.İsmail (AS) ve Hz. İbrahim'in (AS) Duası - Bakara 128
Ey bizi nimetleriyle perverde eden sultanımız!
Bize gösterdiğin nümunelerin ve gölgelerin asıllarını, menba'larını göster.
Ve bizi makarr-ı saltanatına celbet.
Bizi bu çöllerde mahvettirme.
Bizi huzuruna al.
Bize merhamet et.
Burada bize tattırdığın leziz nimetlerini orada yedir.
Bizi zeval ve teb'îd ile tazib etme.
Sana müştak ve müteşekkir şu muti raiyetini başı boş bırakıp i'dam etme.
Yâ Rab! Kusurumuzu afvet,
bizi kendine kul kabul et,
emanetini kabzetmek zamanına kadar
bizi emanette emin kıl.
Âmîn ..
Sen burada misafirsin.
Ey Rabbim!
Senin ezelî ilminde bir iş benim dinim ve hayatım hakkında ve işimin akıbeti hakkında hayırlı ise onu bana takdir et ve müyesser kıl. Sonra onun bereketini ver.
"Ey Rabbim!
Ben zayıfım, rızân yolunda benim zaafımı kuvvetlendir. Beni nâsiyemden tutup hayra sevk et. İslâm'ı rızâmın en son noktası kıl."
"Yâ Rabb,
benim hatâlarımı, bilmeden yapdıklarımı, işimde aşırı gitmemi, ve Senin benden çok iyi bildiğin hallerimi mağfiret eyle."
Ey Rabbim!
Kulağımın şerrinden, gözümün şerrinden, dilimin şerrinden, kalbimin şerrinden ve elimin şerrinden sana sığınırım."
Ey Rabbim!
Saçımı ve yüzümü ateşten koru. Senin himâyenden başka bir himâyenin bulunmadığı günde beni Arş'ının gölgesi altında gölgelendir.
Allahım!
Bizleri ve ailelerimizi ateşten koru! Kalplerimizi senin dinin üzere sabit kıl. Bizleri Selam yurdunun sakinlerinden yaz!
Ey Rabbim!
Senin ezelî ilminde bir iş benim dinim ve hayatım hakkında ve işimin akıbeti hakkında hayırlı ise onu bana takdir et ve müyesser kıl. Sonra onun bereketini ver.
"Ey Rabbim!
Ben zayıfım, rızân yolunda benim zaafımı kuvvetlendir. Beni nâsiyemden tutup hayra sevk et. İslâm'ı rızâmın en son noktası kıl."
"Yâ Rabb,
benim hatâlarımı, bilmeden yapdıklarımı, işimde aşırı gitmemi, ve Senin benden çok iyi bildiğin hallerimi mağfiret eyle."
Ey Rabbim!
Kulağımın şerrinden, gözümün şerrinden, dilimin şerrinden, kalbimin şerrinden ve elimin şerrinden sana sığınırım."
Ey Rabbim!
Saçımı ve yüzümü ateşten koru. Senin himâyenden başka bir himâyenin bulunmadığı günde beni Arş'ının gölgesi altında gölgelendir.
Allahım!
Bizleri ve ailelerimizi ateşten koru! Kalplerimizi senin dinin üzere sabit kıl. Bizleri Selam yurdunun sakinlerinden yaz!
Üye
Ya Rab sen biz aciz kullarını affeyle.
biz ki senin karşında acziyet içerisinde olan Beşeriz.
selam salavat olsun senin o şeferli peygamberlerine.
amin.
Notası kayıp bir müziğim bu zamanda,Ses tellerim titrer, konuşamam yanında,Arzu halimi ancak bilirse O bilir,Yarın Hak divanında...
Mevlam! Beni Kendine Dost Seçinceye Kadar Yaşat. Ve Aşkınla Yandığım Biranda Al Canımı. Al Ki; Ölüm Sana Olan Aşkımın Adı Olsun.
emeklerinize sağlık Allah c.c.razı olsun Kardeşlerim...
Ben cemiyetin îman selâmeti yolunda dünyamı da âhiretimi de feda ettim. Gözümde ne Cennet sevdası var, ne Cehennem korkusu. Cemiyetin, yirmibeş milyon Türk cemiyetinin imanı namına bir Said değil, bin Said feda olsun. Kur'ânımız yeryüzünde cemaatsiz kalırsa Cenneti de istemem; orası da bana zindan olur. Milletimizin îmanını selâmette görürsem, Cehennemin alevleri içinde yanmağa razıyım: Çünki; vücudum yanarken, gönlüm gül-gülistan olur.13.Asrın MüceddidiBEDİÜZZAMAN SAİD-İ NURSİ
Rahman ve Rahim Olan Allah'ın Adıyla
Allah'ım..
Yalnızca Senden isterim
Senin her şeyi kaplayan rahmetinden.
Kendisiyle her şeyi kahrettiğin kuvvetinden.
Önünde her şeyin boyun eğdiği,
Karşısında hiçbir şeyin duramadığı izzetinden.
Her şeyi kaplayan azametinden.
Her şeyin üstünde olan saltanatından.
Her şey yok olduktan sonra da baki kalan vechinden.
Her yeri dolduran isimlerinden.
Her şeyi kuşatan ilminden.
Her şeyi aydınlatan nurundan..
Ey Nur,
Ey Guddus,
Ey ilklerin ilki ve
Ey sonların sonu..
Allah'ım zikrinle Sana yaklaşırım
ve kendin hürmetine Senden şefaat diliyorum..
Allah'ım,
Senden huzur, tevazu ve huşu diliyorum.
Allah'ım,
Senin saltanatın uludur,
makamın yücedir,
tedbirin gizlidir...
Fermanın aşikardır,
kahrın galiptir ve kudretin yaptırıcıdır..
Senin hükümranlığından kaçmak imkansızdır.
Sen Rahman ve Rahimsin Allah’ım..
Allah’ım,
Her günahı bağışlayan ve her hatanın üstünü örtensin..
Ey Rabbim,
Ey benim Yaratıcım,
Ey çaresiz durumlarımı bilip,gözeten Allah’ım..
Sen benim fakirliğimden ve güçlüklerimden haberdarsın..
Ey Rabbim,hakkın ve kutsiyetin adına Senden diliyorum..
Sıfatının ve isminin büyüklüğü adına,
Gece ve gündüz Seni anmama yardım et..
Ey Rabbim,
yüzümü Sana çevirdim..
Ellerimi Sana açtım..
Duamı kabul etmen,
Ve beni dileklerime ulaştırman için yalvarıyorum..
Ey çabucak razı olan Allah’ım,
Duadan başka yardımcım yoktur,
Affet beni..
Çünkü Sen her dilediğini yapabilirsin..
Ey ismi her derde deva olan Allah’ım,
Ey ismi hastaya şifa olan Allah’ım,
Yalnız Sana kul olmak benim için yeterlidir..
Silahı ağlamak ve sermayesi ümid olanlara rahmet et..
Ey nimetleri tamamlayan,
Ey zahmetleri defeden,
Fazlını ve keremini benden esirgeme..
Kullarına ihsanın ve iyiliğin ne güzel bir lütuftur..
Ey isimleri mukaddes olan Rabbim,
Esma-ül Hüsnâ’n hürmetine beni bağışla...
Beni bağışla..
Bizi bağışla..
(amin)
Sen burada misafirsin.