2 sonuçtan 1 ile 2 arası

Konu: Aç başını kızım(!)…

Share
    DIŞARDA
    Level completed: 0%,
    Points required for next Level: 0
    Level completed: 0%, Points required for next Level: 0
    Overall activity: 100,0%
    Overall activity: 100,0%
    Achievements
    SiLa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

EMEKTAR KURUCU

.
    Yer
    ISPARTA
    Post Thanks / Like
    Tecrübe Puanı
    10

Aç başını kızım(!)…

AÇ BA$INI KIZIM(!)…
    Sicak bir yaz günü televizyonun kar$isina oturmu$kanaldan kanala zapliyorum tek amacim ne oluyorbitiyor ülkemde diye haberdar olmak. Gayet çarpici birşekilde haberlerini özet geçen bir kanalda duruverdim.Malumunuz son haftalarda gündem iki konu üzerineyogunlasmis vaziyette biri “susuzluk” digeri “türban”mevzu. Yani ikinci $Ik ne zaman gündemden düştü kidediginizi duyar gibiyim ama bu konu da artık güzelülkemin habercilerini de sıkmış olacak. Ziraaralarindan bazılari olaya farkli ve orijinal boyutlargetirerek gayet masum olan bu vecibeyi alevlendiripdiri tutmak için olaganüstü bir çaba harciyorlar. Oyüzden biz gündemin öne çıkan başlıklarını susuzluk ve“sululuk” olarak nitelendirelim çünkü yazimizin“tema”sıyla da gayet uyumlu. Şimdi şahit oldugum iki adet sulandırılmış habercilikörnegi vermek istiyorum. Birinci haber, HayrünnisaGül’ün türbanı nasıl modern olur? Şimdi böyle birhaber(!) için gerekli malzemeleri sayalım: Bir adetmuhabir, bir adet kamereman ve bir adet manken.Haberin yapılacağı yer: Tabii ki Fatih. Söyleşininhazırlandığı mekan: Ünlü bir tesettür giyimmagazası.Tüm detaylar ayarlandıktan sonra mağazagörevlisine sorulur: Türbanı modern hale getirmekmümkün müdür? Sanki şık(?) ve modern(?) örtünmebiçimiyle karşımıza çıkarsa, bunların tüm dertleribitecekmiş gibi. Hadi canım sende… Sonra bir kanalın haber bültenlerinde tam 3 kez aynışeyi dinliyorum. “Türbanın sorun yarattıgi başka biralan: Evlilik” Haberin anafikri bu yani. Neymişefendim, başörtülü genç kızlar evde kalıyormuş çünküdindar erkekler açık kızları tercih ediyorlarmış.Haberin kaynağı da güya bir kitap. Kitabın yazarınıbuluyor muhabir ve soruyor sizce neden böyle? Yazarınverdiği akıllara ziyan cevaba bakın -Çünkü açık kızlardaha fingirdek ondan heralde (gülüşüyorlar). Sonramuhabir sokağa çıkıyor, aynı soruyu birçok insanasoruyor. Haberin sonunu dinliyoruz: “Evet, bugünlerdetürban bir başka açıdan yani başörtülü kızların evdekalmasına sebep olmakla suçlanıyor.” Güya bırakındindar olmayanlarını, dindar erkekler bile başörtülükızları tercih etmiyormuş. Ey türban o kadarcıkhacminle sen nelere kadirmişsin?? Benim ki sadece varsayım ama burnuma yine pis kokulargeliyor. Evet sanki bu çeşit bir haberin mutfağındabirtakım trajikomik hesaplar varmış gibi. Naçizanefikrimi iki haberci arasında gelişmiş olması muhtemelbir diyalog halinde özetleyeyim isterseniz. -Hocam, bez parçası dedik, Arap adeti dedik kâretmedi; üniversitelere giremezsiniz dedik terketmediler. Neredeyse tüm dizilerde temizlikçisini,hademesini, alt sınıfını başörtülü yaptık,vazgeçmediler; Sophia Loren gibi takın, dedik o datutmadı. Yahu daha ne kaldı? -Buldum abi. E, başını örtersen bittin sen, evdekalıcan mesajı versek, belki bir nebze işe yarar?
    Zeynep Naz Yüksel

DIŞARDA
    Level completed: 0%,
    Points required for next Level: 0
    Level completed: 0%, Points required for next Level: 0
    Overall activity: 0%
    Overall activity: 0%
    Achievements
    Konyevi Nisa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Co Admin
    Yer
    Dünyadan !!
    Post Thanks / Like
    Tecrübe Puanı
    38

Standart Cevap: Aç başını kızım(!)…

daha öncede okudugum güzel bir yazı

sağol ablacım..

Seni çok Özledim Annem