En çok sevdiğiniz 3 şey denilse….
Peygamber efendimiz buyurdular ki:
DÜNYANIZDAN BANA 3 ŞEY SEVDİRİLDİ: güzel koku, helal nisa(kadın), gözüm nuru olan namaz.
HZ.EBUBEKİR(R.A.)İSE BANA 3 ŞEY SEVDİRİLDİ YA RESULULLAH: senin yüzüne bakmak, kızımın resulullah’ ın zevcesi olması, senin yolunda mal harcamak.
H.Z. ÖMER BANA 3 ŞEY SEVDİRİLDİ: iyilikle emretmek, kötülükten nehyetmek, eski kaftan giymek.
H.Z. OSMAN DÜNYADA BANA 3 ŞEY SEVDİRİLDİ: aç doyurmak, kuran okumak, çıplak giydirmek.
H.Z. ALİ BENDE DÜNYADA 3 ŞEYİ SEVDİM: misafire hizmet etmek, yaz gününde oruç tutmak, düşmana kılıç vurmak.
İBNİ ABBAS BANA 3 ŞEY SEVDİRİLDİ: mahlukattan uzlet, ALLAH ile ünsiyet, ALLAH’a tövbekar olmak.
H.Z. HASAN BANA 3 ŞEY SEVİMLİ GELDİ: geceleri namaz kılmak, sözün doğrusunu söylemek, hastaları ziyaret etmek.
H.Z.HÜSEYİN BEN 3 ŞEYİ SEVDİM: ALLAH’A muhabbet, ALLAH için fukaraya şefkat, ALLAH yolunda şehadet
H.Z.HAMZA BANADA 3 ŞEY SEVİMLİ GELİR: ahde vefa, emanete eda, cemaate devam.
H.Z.AYŞE BANA 3 ŞEY SEVİMLİ GELDİ: ana babaya ikram, helal kazanç, haramdan sakınmak.
H.Z.FATMA İSE: yetimlere şefkat, fakir ve zayıflara merhamet, komşuya ihsan.
MİKAİL(A.S.): ağlayan göz, zikreden lisan, titreyen kalb.
İSRAFİL(A.S.): ilmiyle amil alim, sabırlı zahid, acize yardım.
AZRAİL(A.S.): ALLAH’a tevekkül, ALLAH’ın kaderine rıza, ALLAH’ın emrine itaat.
CEBRAİL(A.S.): delalette olanları hidayet etmeyi, ALLAH’a itaatkar olan gariplerle ünsiyet etmeyi, darlık içinde olan ailelere yardım etmeyi.
CENAB-I RABBUL ALEMİN HAZRETLERİ BUYURDU: sıkıntıları kaldırmak, günahları magfiret etmek, ayıpları setretmek.
Acaba bu soruya siz nasıl cevap verirsiniz?
alıntı