2 sonuçtan 1 ile 2 arası

Konu: Yaz Ateşi Kolye Modeli Anlatımı,

Share
    DIŞARDA
    Level completed: 0%,
    Points required for next Level: 0
    Level completed: 0%, Points required for next Level: 0
    Overall activity: 100,0%
    Overall activity: 100,0%
    Achievements
    SiLa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

EMEKTAR KURUCU

.
    Yer
    ISPARTA
    Post Thanks / Like
    Tecrübe Puanı
    10

Yaz Ateşi Kolye Modeli Anlatımı,

Yaz Ateşi Kolye Modeli Anlatımı, Takı Modelelri Anlatımı, Kolye Modelleri Yapılışı, Deniz Kolye Modeli

Kendimi bildim bileli elime geçen her türlü malzemeyi değişikliğe uğratma gibi bir takıntıya sahibim. Aldığım her şey ya hiç kullanmadan yada 3-5 seferden sonra ufakta olsa bir değişikliğe uğrar ve ben anca rahat ederim
    Yada miadını doldurmuş bu diyerek hiç bir şey ikinci bir amaca hizmet etmeden atılamaz bence.Eski iskandinav koltuklarımdan bebekbeşiği,vantilatör kapaklarından avize,üstü yırtılan terliklerden evayakkabısı gibi bir sürü ıvır zıvır yaptım . Bunları yaparken tek şartım artı bir maliyet olmamalıydı. Ancak son 2-3 yıldır takılara merak sardım ve malesef bu sefer sıfır maliyet politikam güme gitti. Ama ben bunları yaparken zevk alıyorum hele bir de beğenildiklerinde değmeyin keyfime. Şeytan kendini beğenmesse çatlarmış misali
    Kısaca toparlayacak olursak ben bu işi yapmak istiyorum. Dolayısıyla yaptıklarımı satmam lazım ki yeni malzemeler alabileyim. Burada yaptığım otantik ve özgün tasarımlarımı sergileyeceğim ve yorumlarınızı ve elbette olursa siparişlerinizi almaktan sevinç duyacağım. Unutmayın ki aracı olmadığı için el yapımı olan tüm bu ürünlere (kolye,küpe,ve farklı objeler) gerçek değeriyle sahip olabileceksiniz. Kimsenin sokağa atacak parası yok değil mi?

Yaz Ateşi adı verdiğim kolye çok basit herkesin yapabileceği türden bir takı. Dikkat edeceğiniz tek nokta kullanacağınız boncukların delikleri büyük olmalı. Ben elimdekileri değerlendirdiğim için biraz zorlandım çünkü çoğunun deliği küçüktü. Önce malzemelerimizi yazalım.
    Kolye Malzemeleri:
    1- 3 Adet begendiğiniz renklerde ve 60-70 cm uzunluğunda deri ip
    2- 2 Adet deri kapama
    3- 2 Adet halka
    4- 1 Adet papağan(kanca da denebilir)
    5- Farklı renk ve boylarda boncuklar(akrilik yada cam olabilir zevkinize kalmış)Ben akriliği sevmiyorum emeği boşa harcamak gibi geliyor.Cam ve doğal taşları tercih ediyorum.
    6- Farklı formlarda metal aparatlar.
    7- 20 Adet bakır aparat.
    8- 20 Adet bit.
    9- 2 Adet bakır uzun silindir aparat
    Gerekli malzemelerimiz bunlar.Eksik varsa yaparken anlar ve eklerizGeçelim yapımına:
    Yaz Ateşi Kolye’sinin Yapılışı:
    Deri iplerimizi 45′şer cmden keselim kalan parçaları 10-15 cm uzunluğunda tekrar keselim. 45cm olanları kenara ayırın ve küçük küçük kestiklerimizi alalım.
    Her birini ikiye katlayıp bir boncuk geçiriyoruz boncuktan sonra bir de bakır aparatı takıyoruz. Ben 20 tane yapmıştım isterseniz daha az veya daha çok hazırlayabilirsiniz. Bu 20 tane ipi boncuk ve bakır aparat ile hazırladıktan sonra kenara ayırdığımız 45 cm lik derileri alalım elimize.Bir ucunu deri kapama ile kapatalım. İpleri birbirinin üzerine dolayarak yada saç örgüsü yaparak 10cm kadar örelim, bakır uzun silindir şeklindeki parçayı takalım. Şimdi hazırladığımız bocuklu iplerden birini resimdeki gibi ördüğümüz ipe düğümleyelim boşta kalan (altta sarkan ) iplerden birine metal bir aparat (yıldız,gül.yunus,fil vb) takalım. Bu taktığımız metalin kayıp düşmemesi için bitlerle sabitleyelim. İstediğiniz sıklıkla hazırladığımız boncuklu ipleri örgümüze monte ederek devam edelim. Yaklaşık 30 cm olunca yine bakır uzun silindirimizi geçirelim ve kalan ipleri örerek ucunu kapatalım. Bir ucuna halkamızı diğer uca papağanımızı taktıysak eğer güle güle kullanmaktan başka bir şey kalmadı demektir. Çok kolay değil mi? Eğer bu işlere yabancıysanız resme bakarak yapın çok daha kolay olacaktır.

DIŞARDA
    Level completed: 0%,
    Points required for next Level: 0
    Level completed: 0%, Points required for next Level: 0
    Overall activity: 0%
    Overall activity: 0%
    Achievements
    Konyevi Nisa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Co Admin
    Yer
    Dünyadan !!
    Post Thanks / Like
    Tecrübe Puanı
    38

Standart Cevap: Yaz Ateşi Kolye Modeli Anlatımı,

Kızılderililerin takılarına benzettim sağol ablam..

Seni çok Özledim Annem