AYVALI İRMİK TATLISI


muhallebisi için:
1 lt. süt
1 su b. tozşeker
1,5 su b. irmik
1 p. vanilya
50 gr tereyağı
marmelatı için:
2 ayva
1.5 su b. tozşeker
2 su b.su
üzeri için:
fındık
hindistan cevizi
yeşil fıstık
çikolata parçaları

HAZIRLANIŞI:
Marmelatı için 2 su b.s u tencereye konularak ocağa


konulur.Bu arada ayvalar rendelenerek çekirdekleri

ayrılır. ayvalar suya eklenir, pişmeye bırakılır.pişince

mikserle püre haline getirilir.ayrılan çekirdekler ve şekeri

ilave edilir bir süre daha pişirilir.Muhallebisi için; süt ve

tereyağı tencereye alınır.üzerine tozşeker,irmik ve vanilya

ilave edilir.sürekli karıştırarak pişirilir.pişince fırın kabına

alınır. Mermelatı üzerine sürülür. Hİndistan cevizi, fındık, fıstık
ve çikolata ile süslenerek servis yapılır.