Malzemeler: 12 kişilik

* 3 yumurta
* 3 çay bardağı un
* 3 çay bardağı irmik
* 3 çay bardağı yoğurt
* 1 çay bardağı sıvıyağ
* 1 çay bardağı şeker
* 2 paket kabartma tozu
* 2 paket vanilya
* Hindistan cevizi
* 1/2 su bardağı ceviz içi

Şerbeti:

* 4,5 Su bardağı su
* 4,5 Su bardağı şeker
* 1/2 tatlı kaşığı limon suyu

Yapılışı;

1 Yumurtaları şekerle birlikte, beyazlaşıp köpürene dek çırpalım Yoğurdu, sıvı yağı ekleyip tekrar çırpalım
2 Elenmiş unu, irmiği, ceviz içini, kabartma tozunu, vanilyaları ekleyip mikserin düşük ayarı ile karıştıralım
3 Hamuru, margarinle yağlanıp tabanına un serptiğimiz tepsiye boşaltalım
4 180°C ısılı fırında altı üstü pembeleşene dek pişirelim
5 Fırından alır almaz, üzerine önceden hazırlanıp soğutuğumuz şerbeti gezdirelim
6 Tatlıyı, sönmüş fırına sürüp 5 dak şerbetini emmesini sağlayın
7 Dilimleyip üstüne hindistan cevizi serpelim
8 Şerbeti için, şekeri, suyu, limon suyunu 5 dak kaynatıp ateşten alarak iyice soğutalım

Afiyet Olsun