Fırında Yumurtalı Patates Mıhlaması


Patates mıhlamasını kimi zaman kahvaltılarımızda, kimi zaman akşam yemeklerimizde ailece severek yeriz. Her zaman teflon tencerede yaptığımız mıhlamayı bu sefer de rahmetli babaannem usulü, fırında yaptım...

Malzemeler
  • 5-6 adet patates
  • 3-4 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı biber salçası
  • Tuz
Yapılışı
  1. Patatesleri soyun ve yıkayın. Bir kaba küçük küçük doğrayın. Aşağıda sizler için resmini de çektim; patatesi dikey olarak 3-4 kere bıçakla yararak kareler oluşturuyorum. Daha sonra patatesi ince ince doğruyorum. Bu yöntemi kullandığım zaman doğrama tahtasına da gerek kalmıyor, elimde doğrayıp bitiriyorum.
  2. Teflon tencereya biraz sıvı yağ koyun. Ardından patatesleri, biber salçasını ve tuzu ekleyin. Bir güzel kavurun. Genelde su eklemeye gerek kalmıyor ama su eklenmesi gerektiğini hissederseniz biraz sıcak su ekleyebilirsiniz.
  3. Mıhlamayı eğer tencerede yapacaksanız;
    - Patatesler piştikten sonra ayrı bir kapta yumurtaları çatalla hafif çırpın. Yumurtaları patateslerin üzerine dökün. Tencerenin kapağını kapatıp, yumurtalar pişene kadar pişirin.
    Eğer fırında yapacaksanız; (Şiddetle tavsiye ederim, mükemmel oluyor)
    - Pişen patatesleri küçük bir fırın tepsisine döküp yayın.
    Üzerine ayrı bir kapta çatalla hafif çırptığınız yumurtaları dökün. Yumurtaları pişip, güzelce kızardıktan sonra fırından alın.
  4. Üzerine limon suyu çok yakışıyor, limon suyuyla denemenizi de tavsiye ederim... Afiyet olsun)