Amerikalı doktor David Heber�e göre besinler 7 renk grubuna ayrılıyor ve her birinin ayrı işlevi var. Bu renk gruplarına göre yiyerek kanserden bile korunmak mümkün. Listeyi gözden geçirin hayatınıza yeni bir yön verin.
· Mor: Bu besinler çok güçlü antioksidan yani sağlıklı dokuları ve hücreleri koruyucu maddeler içeriyor. Kalp hastalıklarına yakalanma ve kriz riskini azaltıyor. Patlıcan böğürtlen üzüm şarap kırmızı lahana mürdüm eriği.
· Kırmızı: Kansere karşı güçlü bir kalkan olan ve prostat kanserine karşı koruduğu ispatlanan likopen maddesi içeriyor. Domates karpuz kan portakalı.
· Turuncu: Sağlıklı gözler ve sağlıklı bir cilt için gerekli olan betakaroten maddesi bulunuyor. Hücreleri zararlı maddelerden koruyor. Kayısı kavun havuç mango balkabağı.
· Sarı-turuncu: Beta - cryptoxanthin adındaki çok güçlü bir antioksidan madde içeriyor ve hücreyi yaşlanmaya karşı koruyor. Limon portakal armut mandalina greyfurt.
· Sarı-yeşil: Lutein adlı antioksidan madde içeren bu sebzeler katarakt gibi çeşitli göz hastalıklarına karşı savaşıyor. Kabak salatalık bezelye kivi kıvırcık salata ıspanak bakla avokado.
· Yeşil: Toksinlerden arındırıcı özelliği var. Karaciğerin salgıladığı faydalı enzimlerin miktarını artırıyor. İçerdikleri flavanoidler sayesinde kansere ve kalp hastalıklarına karşı koruyor. Brokoli lahana Brüksel lahanası.
· Beyaz: Alisin ve flavanoidleri içeren beyaz renkli besinler çeşitli hastalıklara ve tümörlere karşı bağışıklık sistemini güçlendiriyor A vitamini içeriyor. Pırasa turp sarmısak mantar soğan kereviz.