-düşen çocuğunu döven anne dayağı.
2-golü attıktan sonra atanın takım arkadaşlarından yediği dayak. genelde kafaya ve sırta olmak üzere pat pat girişilir bu garibanlara. nasıl bir sevinçtir anlamak güçtür. hırs da bir yere kadardır.
3-genelde bu dayakların asıl sebebi "sözde neden" değil de kişinin/kişilerin dayak atma isteğidir.
4-ilkokul birinci sınıfa okuma yazma biliyor halde giden çocuğun, okuma fişlerini diğer çocuklarla beraber heceleyerek okumak istememesi sonucunda sopayla yediği ve elinde sopa kıymığı kalmasına sebebiyet veren dayak
5- adın ne senin?
- Ahmet ?!
- hiç sevmem Ahmet isminia
ggghhh!!! <pata çata küte>
üzgünüm ama gerçektir...
6-.beş sene önce deldirdiğin kulakların için dayak yemek.
.saçını kestirdiğin için dayak yemek.
.masada tuz yok diye dayak yemek.
komik şeyler bunlar tabii.*
7-iki kişi çarpışırlar. sonra sinirlenirler haliyle. sonra biri isyan eder elini kaldırarak:
- önüne baksana ya kardeşim
- sen bi kere önce indir bi o elini,ya'lı ma'lı konuşma bi hele
-indirmezsem nolur lan?
çaaat diye bir sopadan geçer...
8-çekmeceli çikolata yemeyen çocuğun dövülmesidir. bu yüzdendir çekmeceliye nefretim.
9-orta ikide Türkçe dersinde ve dersin boş bir anında defterin arka sayfasına bir portre çizmeye kalktığımı gören öğretmenin beni dövmesi de bir örnektir..
10-hain evlat ökkeş
11-aşağıda örneklendirilen ve daha saçmasını bulamayacağınız bir dayak çeşidi.
çocuk hafif tartaklanmış üzerinde kan izleri aksam saatlerinde evin kapısındadır.
anne: oğlum ne oldu sana kurban olduğum kim dövdü seni bu kan neyin nesi..
çocuk: bir şeyim yok anne, fatih(komşunun çocuğu)le dövüştüm, burnu kanadı onun kanı..
anne: gene mi dövüştün lan, ben sana kaç kere diycem elin çocuklarıyla kavga etme diye, al sana, al sana..
çocuk: ahh offf anneee.. burnumu kırdın yaaaa
anne: git elini yüzünü yıka, al sunuda burnuna tut...
gerçektir. yaşanmıştır.
12-yanındaki arkadaşlarının konuştuğunu gören öğretmenden yediğim "bu yaramazlarla niye yan yana oturuyorsun" temalı dayak ile üst sıraları zorlayacağım dayaklar silsilesi..
13-gözünün üstünde kaşın yok diye yenilen dayak olur herhalde. hayır benim kaşlarım yok, bir gün biri "ne bu halin" diye dövmeye yeltenir diye diyorum.
14-iki adam tartışmaya başlar gene. olay alevlenince küfürler başlar…![]()