PastaLar, KekLer,ŞerbetLi TatLıLar..
Muzlu Pay
Malzemeler:
125 gr margarin
125 gr un
bir tutam tuz
1 yumurta 5 corba kasigi toz seker
1 paket muzlu puding
5 yumurta beyazi
yarim su bardagi pudra sekeri
Hazırlanışı:
Unu ve tuzu birlikte eleyip ortasini acin ve margarini kucuk kucuk dograyip ilave edin ve yogurun, buna sekeri ve yumurtayi ekleyin ve puruzsuz bir hamur olana dek yogurun.Pudingi uzerinde yazilan sekilde hazirlayin, bu arada yumurta beyazlarini isiya dayanikli bir kabin icine dokun ve sicak su dolu baska bir kabin icine oturtun, mikserle hizlica cirpin ve azar azar pudra sekerini ekleyin, bu sekilde 4-5 dakika cirpin, daha sonra sicak sudan cikarin ve 15 dakika mikserle cirpin, kati ve kar gibi gorunen bir krema elde edeceksiniz.
Hamuru bir pay kalibina yerlestirin, kenarlarini kivirn ve catalla, bir kac yerinden delin, ve onceden isitilmis firinda 15 dakika pisirin (Kizarmamasi gerekiyor) pisen ve soguyan payin ustune hazirladiginiz, pudingi dokun ve guzelce yayin, onun ustunede buzdalbinda soguttugunuz, kremayi dokun, soguk olarak servis yapin
Viyana Usulü Sıcak Çikolata
MALZEMELER
100 gr sütlü çikolata
150 gr sade çikolata
2 Kutu krema
1 Çay bardağı süt
2 Çorba kaşığı bal
Süsleme için :
5 Çorba kaşığı krema
2 Çorba kaşığı pudra şekeri
Tuz kakao
Hazırlanışı
Çikolataları çok ince rendeleyin.
Çukur bir tencerede süt, krema ve balı ısıtın.
Çikolataları ekleyip, mikserde hızlı devirde çırpın.
Diğer tarafta kremayı pudra şekeri ile çırparak krem şantiyi hazırlayın.
Çikolatayı sıcak olarak bardaklara alıp, üzerlerine krem şantiyi eşit miktarda ilave edin.
Kakao serperek servis yapın
elmalı çikolata soslu pratik tatlı
MALZEME:
5-6 ADET ELMA
1 PAKET KAKAOLU PUDİNG(mümkünse supangle)
petibör bisküvi(sade ya da kakaolu bisküvi)
ceviz ya da fındık
elmaları rendeleyin
diğer tarafta pudingi hazırlayıp soğumaya bırakın.
rendelenmiş elmaya fındık ya da ceviz döverek ekleyin.
bisküviler içine kırın iyice karıştırın.
toplar halinde servis tabağına dizin.
pudingi üzerine döküp,üzerine hindistan cevizi ile süsleyin
AFİYET OLSUN