ÇaliŞmali Mi?ÇaliŞmamali Mi?
Printable View
ÇaliŞmali Mi?ÇaliŞmamali Mi?
Kadın Çalışmalı mıdır?
-Kadının çalışmalı mı, çalışmamalı mı sorusuna cevap arayalım. Hz. Hatice Dul olduğu için, bizzat kendisi ticaretle uğraşıyordu. Hz. Aişe, Peygamber Efendimizin ölümünden sonra Ordulara Komutanlık yapmıştır. Müslüman bir kadın tahsil yapmalı, kendisi için haram olmayan alan ve ortamlarda çalışmalıdır. Ancak Tesettüre riayet ederek ve iffetini koruyarak çalışmalıdır. Kadın çalışmak zorunda değil ise, önceliği iş bulamayan Erkeklere bırakmalı, kendini evine, eşine ve çocuklarına adamalıdır. İç işler ve dış işleri paylaşılmalıdır. Zaten Erkek, evi geçindirmekle sorumlu olduğuna göre, kadının görevi iyi bir annelik yapmak, çocuklarını topluma kazandırmak olmalıdır. Kadının fiziki konumuna en uygun olanı, iç işlerini seçmesidir. Yeteri kadar “Anne Kokusunu” ve “Şefkatini” alamayan çocuklarda, Psikolojik davranış bozuklukları görülmekte, çevresine ve evliliğine uyum gösteremedikleri için, toplumun kanayan yarası olmaktadırlar.
-Hanımı çalışan ailelerde, şiddetli geçimsizlik nedeni ile boşanmalar, intiharlar meydana gelmekte, Psikolojisi bozulmuş yetim çocuklar ortada kalmaktadırlar. Erkek almış olduğu maaşı, hanımına ve çocuklarına harcarken, koz olarak kullanmayı düşünmezken, eğer erkek işsiz ise Kadın bu maaşı ile hava atarak, bunu erkeğe karşı koz olarak kullanmaktadır.
-Çalışan kadının yirmi dört saatini ele almak gerekirse, çocuğunu Kreşten alacak, yorgun argın eve gelecek, akşam için yemek yapacak, bulaşık yıkayacak, varsa ütü yapacak, çamaşır yıkayacak, çocuğunu uyutacak, sonra dinlenmek için zaman bulacak ve gece yarısı kocasının gönlünü görecek, uyuyacak, uyanınca çocuğunu emzirecek, kalkıp yıkanacak, kahvaltı hazırlayacak, giyinecek, süslenecek, çocuğunu Kreşe teslim edecek ve mesaisine yetişecek. Bu kadına 24 saat yetmeyecek. Bu yarışa bir kadının zarif ve nazik bedeni dayanamayacaktır. Sinir, stres, tartışma, şiddet sonucu mutlu aile çatırdamaya başlayacak. Benzetmiş gibi olmayalım, atalarımız; “İneği Çüte koşarsan, Süt alamazsın” demişler. Kadını çalıştırıyorsanız, bazı hizmetleri beklemeyeceksiniz. Beklerseniz, karşınızda öfke küpü bir kadın bulursunuz.:)SELAM DUA İLE fİ AMNİLLAH
mecbur kaldımı çalışmalı ama mahremiyet çok önemli
bence çalısmamalıdır
ama ıhtıyacı varsa durumu ıyı degılse çalısA BILIR
bence çalışmamalı ben ev hanımı olmak isterim çalışmakta güzelde benim terciğim çalışmamak
Ben çalışmalıdır diyorum.
Tabi ortam ve yaptığı iş önemlidir.
Ayrıca yapacağı iş, eşiyle ve çocuklarıyla lgili sorunlar da yaşatmamalı.
bende çalışmalı diyorum:p ben çalışmıyorum ev hanımıyım:p
Mecbur olmadıktan sonra kesinlikte çalışmamalı...
Emeğine sağlık Sümeyyem. Allah(c.c) razı olsun...
Elbette çalışmamalı Allah kadını yuvayı kurması ayakta tutması için fıtratını ona uygun yaratmış ve bedenen de zayıf ve naziktir dışarının ağır yükü ona ağır gelir.Hem bugün toplumun ve ictimai hayatın bozulmasın da kadının iş hayatına sokulması vardır.ve kadınlar adeta birilerinin işi için vitrin süsü haline getirilmiştir.
çalışmalı kendi ayaklarının üstünde durmalı ki güvencesi olsun itilmesin
duruma bagli...evli ise, evde oturmasi daha güzel....fakat dul, bekar ise...elbette calismasi güzeldir...örnek Hz. Hatice annemiz, iki defa dullandigi halde büyük bir is kadini idi...ama bir nokta var helal ortamda olmasi sart !
Bu devirde de öyle bir ortam bulmak cok zor.Yorumlarınız için Teşekürler
Kesinlikle çalışmalı ve kimseye muhtaç olmadan ayakta durabilmeli.Çünkü bu toplumun okuyan,kendini geliştiren,kültürlü kadın olsun erkek olsun insanlara ihtiyacı var.Unutmayalım arkadaşlar bizi örnek alan bir sürü insan vardır etrafımızda başta aile fertleri,arkadaşlarımz,küçükle rimiz ve çevremiz.bunları unutmayarak iyi örnekler olalım ve bizim gibi insanların sayısını artıralım okuyarak ve uygun ortamlarda çalışarak.
bence çalıçmalı hayat şartlarından dolayı bir kişinin calışması ile olmuyor birde cocuk var ise ev kira daysa çalışmasılazım. ben bir evhanımıyım çocuklarım küçük imkanım olsa neden olmasım.:):)
Kendi ayakları üzerinde durabilmesi için uygun ortamda çalışmalı diyorum..
Hazreti Fatıma çok merak etmişti:
-Benden de mi evvel girecek babacığım? diye sordu.
Hazreti Peygamberimiz:
-Senden de evvel girecek. İstersen git de bir tanış. O zaman sen de neden önce onun gireceğini öğrenirsin, buyurdular.
Hazreti Fatıma'nın o kadın hakkındaki merakı iyice artmıştı. Bir gün kadının evini sora sora buldu, kapısını çaldı. İçerden ihtiyar bir kadın sesi duyuldu:
-Kim o?
Hazreti Fatıma, kendisini tanıtıp görüşmek istediğini söylediğinde kadın:
-Canım sana feda ey Allah Resulünün kızı sizinle çok görüşmek arzu ederdim. Fakat dışarı çıkmadığım için ziyaretinize gelemedim. Kocamdan izin almadan size kapıyı açamayacağım. Sizden çok özür dilerim. Yarın gelirseniz içeri girmeniz için izin alır kapıyı açarım, görüşürüz, dedi.
Hazreti Fatıma geri gitti, kadın da meseleyi anlatıp kocasından izin aldı. İkinci gün kadınla görüşeceğine emin olarak gelen Hazreti Fatıma yanına Hazreti
Hasan'ı da alarak geldi. Kadının kapısını çalarak geldiğini bildirdi. Fakat kadın Hazreti Fatıma'nın yanınada bir çocuk bulunduğunun farkına varmıştı. Hazreti Fatıma'ya:
-Yanınızda bir de çocuk var. Ben yalnız sizin için izin almıştım. İçeri siz girebilirsiniz, fakat çocuk dışarıda kalır. İsterseniz yarın gelin onun için de izin alayım, beraber içeri girersiniz, dedi.
Hazreti Fatıma ikinci defa içeri giremeden geri döndü. üçüncü gün yanına Hazreti Hüseyin'i de alarak gitmişti. Kapıda yine aynı durumla karşılaşarak
Hüseyin'i içeri alamayınca geri dönmek zorunda kaldı. dördüncü gün hep birden gittiklerinde kadın kocasından hepsi için izin almıştı. İçeri girdiler. Hazreti
Fatıma bir de baktı ki, içerden kendisini karşılayan dışarda sesinden tanıdığı kadın değil. Genç ve güzel bir kadın... Hayretle sordu:
-Sizinle dışardan konuşurken sesiniz başka idi, şimdi başka, bu nasıl oluyor? dedi.
Kadın:
-Sizinle konuşurken sesim dışarı çıkmakta idi. Ben de sesimi yabancı erkek duyar da günaha girerim diye ağzıma taş parçası alarak konuşuyordum. Şimdi ise o taşı çıkardım, dedi.
Hazreti Fatıma'nın gözleri yaşarmıştı. Babasının neden cennete evvela bu kadının gireceğini söylediğini anladı.
Kadın Hazreti Fatıma (r.a.)'ya:
-Ey Allah Resulünün kızı! Acaba ben kocama karşı vazifemi ifa etmiş oluyormuyum? Allah beni kocama itaatsizlikten dolayı hesaba çeker diye korkuyorum, dedi.
Hazreti Fatıma babasının müjdesini bildirdi:
-Hayır! Sen bilakis babamın cennete ilk girecek kadın diye müjdelediği birisin. Hiçbir kadın sizin yaptığınızın onda birini bile yapamaz, dedi.
Ve cennete ilk girecek olan kadınla bir hayli sohbet ettikten sonra müsade isteyerek oradan ayrıldı.
değerli arkadaşlar bu kadın neden hz. hatice, meryem, fatıma, havva, safiye annelerimizden önce cennete giriyor sizce biraz düşünelim.
tabiki bu dereceye gelmesindeki en büyük sebep onun iffeti ve erkeklerle yüzleşmemeyi bırakın onların kendi sesini duymalarına dahi engel olmaya çalışmasıdır.
ben elbette kieşimin çalışmasnı istemezdim
calismalidir bence gunumuz sartlarinda gerekli uygun bir is olamli ama bu elbette..
çalışmaması daha hayırlıdır.ama hz hatiçe misalini bizlere gösterirler çalşımalıdır...hz hatiçe nasıl çalışmışdır acaba bu zamanda kadınlar için uygun ortamlar varmı burası çok önemli...illa dışarda çalışması gerekmez...Evin nafakası ançak erkeğe düşer..maalsef bu zaman şartları kadını evinden koparmışdır.......
Güncelleme..
hayır bence çalışmamalı ben bir ev hanımı olarak şimdiki zaman eskı zamanki gibimi bence hanımlar evde evlatlarını büyütmeyle yetıştırmeyle evını işini eşinin hizmetini yapmakla mesüldür ama rabbim kimsenın eşini çalışmaya ihtiyaç olacak kadar durumun kotu düşürmesin bence kadınlar çalışmamalı diyorum
mecbur kalmadıkça çalışmamalı bence...
benim şahsi fikrim...
dua ile....
çalışmalı bence kocası para verecek diye beklememeli....
kocası tabikide eşinin tüm ihtiyaçlarını karşılamak zorunda madem karşıyamıcak evlenmesın kardeşim bak şimdi kızdım:Dkadın evınde oturmalı evınde ben eşimin yanına gidiyorum kendı işyerimiz eşim dişarı çıkıyor bende mecburen bay muşterilerle ilgilenmek zorunda kalıyorum ama yanlışşş yanlışşş
o zaman okumasınlar nasıl olsa çalışmayacaklar ....
[quote=sitare;61399]çalışmalı bence kocası para verecek diye beklememeli....[/quote]kardeş dinimiz ailenn nafaka durumunu erkeğe verir herşeyden kadın çalışmaması hakkın da daha hayırlsı eğer çaşımak durumda ise çalşıma ortamları uygun olmalı...
okusun okuyacak tabikide benımde kızlarım okuyor ama zaman kötü kardeşim kendini yetiştirmeli her insan ilede para kazanmak içinmi okucaklar
arkadaşlar neredeyse kavga edeceksiniz okuduğum kadarıyla...
lütfen biraz daha sakin olun ...
sonuçta bir anket bu....
dua ile....
:Dabi yokya merak etme sen konuya tartışıyoruz kavga yok ama ben yinede ısrarla söylüyorum kadın çalışmamalııııı
one munite one munite