Ramazan Ayına Özel gün iftar menüsü
Salata: Kıvırcık Salatası
Çorba : Yayla Çorbası
Anayemekler: Patates Musakka
Arayemek: Sütlü Makarna ve Hoşaf
Tatlı: Kahveli Puding
YAYLA ÇORBASI:
http://img.blogcu.com/uploads/lezzet...400_x_300).jpg
Malzemeler:( 8-10 porsiyon)
1 yemek kaşığı un
1 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı pirinç
1 yumurta
1 yemek kaşığı margarin
1 yemek kaşığıkuru nane
tuz
kırmızı biber
Yapılışı:
10 su bardağı kadar kaynamış olan suya yıkanmış, ayıklanmış pirinçler atılır ve pişinceye kadar kaynatılır.
Diğer taraftan yumurta sarısı, yoğurt, un bir kasede iyice çırpılır.
Çorbanın suyundan yavaş yavaş alınıp bu karışıma ilave edilir.
Hafifçe sulanan bu karışım ılınmış olan çorbaya ilave edilir ve 1-2 taşım kaynatılır.(ben naneyi bu aşamada ilave ediyorum.Naneyi yağda kavurmuyorum.)
Ocaktan alınır ve tuzu ilave edilir. Eğer öncesinde ilave edilirse çorba kesilir.
Üzerine kuru nane veya hafif kırmızı biberli yağ kızdırılarak gezdirilir.
Afiyet Olsun
PATATES MUSAKKA:
http://img.blogcu.com/uploads/mutfaktayim_pat.jpg
6 adet orta buyuklukte beyaz patates
150 gr orta yagli kiyma, pisirilmis
1 sogan, ince dilimlenmis
1 dis sarimsak, dilimlenmis
3 yemek kasigi ezilmis domates, konserve
(veya 1 buyuk domates, dogranmis)
1 yemek kasigi tereyag
4 yemek kasigi zeytinyag
2 kap su
1 ck pul biber (arzuya gore)
Tuz
Karabiber
Susleme:
1/4 kap taze maydanoz, ince dogranmis
Patatesleri ayiklayip, bir parmak kalinliginda kesin. Patatesleri genis tabanli alcak kenarli kapakli bir tencereye dizin. Butun malzemeleri uzerine esit bir sekilde koyun. Yaklasik 20 dakika ortanin altinda isi ile, kapagi yarim kapanmis olarak pisirin. Servis yapmadan once 10 dakika bekletin. Uzerine kekik ve kiyilmis maydanoz serpin ve seris yapin.
SÜTLÜ MAKARNA:
http://2.bp.blogspot.com/_wjYW9O6zqe...BC+Makarna.jpg
Malzemeler:
1 paket makarna(spagetti)
100 gr beyaz peynir
100 gr margarin
1 litre süt
tuz
Yapılışı:1 paket makarna(spagetti)’yı haşlayın.Haşlanan makarnayı fırın tepsisine yayın.Üzerine peyniri serpin.Sütü kaynatıp tepsimize döküyoruz.En üste margarinimizi küçük parçalar halinde kesip koyalım.200 derece fırında sütü çekene kadar pişirin
KAHVELİ PUDİNG:
http://farm4.static.flickr.com/3314/...fa99984e80.jpg
Malzemeler:
- 1 paket vanilyalı puding
- 3.5 su bardağı süt
- 3 çorba kaşığı filitre kahve
- 1 paket bitter çikolata
- 3 adet şeftali
Yapılışı:Bütün malzemeleri karıştırıp pişirin, üzerine şeftali ekleyin.
İftar Duası
"http://www.tevbe.org/forum/images/smilies/allah.gifümme leke sumtu ve bike âmentü ve aleyke tevekkeltü ve alâ rızkıke eftartü ve savme'l-Ğadi min şehri Ramazane neveytü, feğfirlî mâ kaddemtü ve mâ ahhartü."
"http://www.tevbe.org/forum/images/smilies/allah.gif'ım! Senin rızan için oruç tuttum, sana inandım ve sana güvendim. Senin rızkınla orucumu açtım ve Ramazan ayının yarınki orucuna da niyet ettim. Benim geçmiş ve gelecek günahlarımı bağışla!"
Cevap: Ramazan Ayına Özel gün iftar menüsü
Ellerine sağlık kardeşim.
Akşama geliriz artık size :D
Cevap: Ramazan Ayına Özel gün iftar menüsü
Cevap: Ramazan Ayına Özel gün iftar menüsü
http://resim.nepisirsem.com/resimliyemek/ymk_336.jpg
Malzemeler
250 gram kuşbaşı kuzu eti
1 çorba kaşığı tereyağı
1 adet ince doğranmış arpacık soğanı
1 adet domates
1 diş sarımsak
tuz
1 adet patlıcan
Kızartmak için: sıvı yağ
1 çorba kaşığı yoğurt
2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
1 adet sivribiber
Yemeğin Tarifi
250 gram kuşbaşı kuzu etini haşlayın. Tavaya 1 çorba kaşığı tereyağın alıp, eritin. Sırasıyla 1 adet ince doğranmış arpacık soğanı ve domatesi koyup, sote edin.
Etin haşlandığı sudan 1 çorba kaşığı ilave edin. Bir taşım kaynatın, 1 diş dövülmüş sarmısağı ve tuzu ekleyin. Daha sonra tavayi ocaktan alın.
1 adet patlıcanı alacalı soyup, dilimleyin. Tuzlayıp bir süre bekletin. Patlıcan dilimlerini yıkayip kurulayın. Sıvı yağı kızdırın. Patlıcanları içine atın. Rengini kaybettirmeden kızartın.
Biberin çekirdeklerin çıkarıp, ince ince doğrayın. Biberleı de aynı tavada birkaç dakika çevirin.
Etleri bir güvece yayın. Üzerine patlıcanları dizin. Sırası ile, yoğurt, domates sote ve biberleri üzerine ilave edin. Kaşar peyniri rendesini üzerine serpin. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırına verin. Kaşar peyniri kızarınca fırından çıkarıp, servis yapın.
Not: Elbistan tava, Kahramanmaraş yöresine özgü bir yemek.
(4 Kişilik)
http://resim.nepisirsem.com/resimliyemek/ymk_133.jpg
Malzemeler
1 su bardağı bezelye
1 yemek kaşığı un
1.5 yemek kaşığı margarin
4 su bardağı et suyu
Dereotu
Tuz karabiber kırmızıbiber
Yemeğin Tarifi
Bir yemek kaşığı bezelyeyi ayırarak gerisini haşlayın. Haşlanmış bezelyeleri süzgeçten geçirin. Unu yağda kavurun. Biraz su ilave ederek karıştırın.
Süzdüğünüz bezelyeyi ilave ederek karıştırın. Et suyunu ekleyerek kaynatın. lnce ince kıyılmış dereotunu üzerine serpin. Dilerseniz kızdırılmış kırmızıbiber de dökebilirsiniz. Kızarmış ekmekle servis yapın.
(4-6 Kişilik)
http://resim.nepisirsem.com/resimliyemek/ymk_436.jpg
Malzemeler
500 gr. Havuç
500 gr. Kabak
Tuz
200 gr. Kavrulmuş Yer Fıstığı
1 Limon
1 Demet Fesleğen
5 Yemek Kaşığı Acı Biber Sosu
Yemeğin Tarifi
Havuçları soyun. Yarım havuç ayırın, kalanını kibrit çöpü gibi doğrayın veya rendenin iri tarafı ile rendeleyin. Yarım adet kabağı da tuzlayıp suyunu bırakması için bekletin.
Fıstıkları bir torbaya doldurun. Merdane ile üzerinden geçerek ufalayın. Limonun suyunu sıkın. Fesleğinin birazını süslemek için ayırın, gerisini iri iri kıyın.
Limon suyunu biber sosuyla karıştırın. Kabağı bir süzgeçte süzün. Havuç, kabak, fesleğen ve fıstığı sosa ekleyin. Kalan havuç ve kabağı ince ince dilimleyin. Salatayı havuç, kabak dilimleri ve fesleğen yapraklan ile süsleyin.
(4 Kişilik)
http://resim.nepisirsem.com/resimliyemek/ymk_313.jpg
Malzemeler
2 Su Bardağı Süt
5 Kahve Fincanı Un
6 Yumurta
1 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
2 Kesme Şeker
8 Top Dondurma
Tuz
KARAMEL SOS MALZEMESİ
1.5 Su Bardağı Tozşeker
1 Limonun Suyu
1/2 kg Krema
100 gr Çikolata
Yemeğin Tarifi
Yumurtaları çırpma teliyle çırpın. Diğer malzemeleri de ekleyerek çırpmaya devam edin.
Küçük bir teflon tavaya elde ettiğiniz karışımdan yarımşar kepçe alarak dökün ve tavayı sallayarak iyice yayılmasını sağlayın. İki tarafı da kızardıktan sonra teker teker servis tabağına alın.
Karamel sos için önce şekeri tavada kahverengi olana kadar çevirin. Limon suyunu şekerin üzerine döküp kremayı ekleyin. Çikolatayı sos kıvamında eritin.
Kreplerin ortasına 2 top dondurma koyarak rulo şeklinde sarıp servis tabağına alın. Üzerlerine birer kaşık karamel ve çikolata sos dökerek servis yapın.
İftar duası
"Allahümme leke sumtu ve bike âmentü ve aleyke tevekkeltü ve alâ rızkıke eftartü ve savme'l-Ğadi min şehri Ramazane neveytü, feğfirlî mâ kaddemtü ve mâ ahhartü."
Anlamı:
"Allah'ım! Senin rızan için oruç tuttum, sana inandım ve sana güvendim. Senin rızkınla orucumu açtım ve Ramazan ayının yarınki orucuna da niyet ettim. Benim geçmiş ve gelecek günahlarımı bağışla!"
Cevap: Ramazan Ayına Özel gün iftar menüsü
ya bu oruçlu halimle nerden girdim bu sayfaya emeğne sağlık
Cevap: Ramazan Ayına Özel gün iftar menüsü
EZOGELİN ÇORBASI
* * *
TEREYAĞLI, PEYNİRLİ SU BÖREĞİ
* * *
SARMISAKLI MANTARLI BİFTEK
Kızarmış patates, Izgara domates, biber eşliğinde
veya
PİLİÇ TOPKAPI
Kızarmış patates, Izgara domates, biber eşliğinde
* * *
GÜLLAÇ
EZO GELİN ÇORBASI:
http://img2.blogcu.com/images/h/a/y/...lezzet_ist.jpg
MALZEMELER
1 çay fincanı kırmızı mercimek
1 çay fincanı ince bulgur
1 adet orta boy soğan
2 çorba kaşığı margarin
2 çorba kaşığı domates salçası
2 çay kaşığı kırmızı biber
Yarım çay kaşığı acı biber yada biber salçası
2 çay kaşığı nane
Biraz tuz
6-7 bardak su
HAZIRLANIŞI
Tencereye yağ ve küçük küçük doğranmış soğanları koyup, hafifçe pembeleştirin. Su, yıkanmış mercimek, bulgur, salça,tuz koyup mercimek ve bulgur yumuşayıncaya kadar pişirin. Ateşten alıp acı kırmızı biber, nane serptikten sonra servis yapın.
TEREYAĞLI PEYNİRLİ SU BÖREĞİ:
(28 Cm’lik Yuvarlak Fırın Tepsisi İçin)
3 adet yufka
6 yemek kaşığı erimiş tereyağ (75 g kadar)
4 yemek kaşığı sıvıyağ
1/2 su bardağı süt
1 adet yumurta
1/2 çay kaşığı tuz
İçi İçin:
100 g beyaz peynir (Ben İnek Sütü Ezine Peyniri kullandım)
1/2 çay kaşığı toz kırmızı biber
1/2 çay kaşığı karabiber
Üzeri İçin:
Çörek otu, susam
Yapılışı:
1. Tereyağını kısık ateşte, küçük bir tavada eritin. Kaynatmadan ocağı kapatın. 2 yemek kaşığı tereyağ ile tepsinizi yağlayın.
2. Beyaz peyniri çatalla ezin ve baharatları koyun. Ayrı bir kasede süt, yumurta, 4 yemek kaşığı tereyağ, 4 yemek kaşığı sıvıyağ ve tuzu çatalla çırpın.
3. Yufkaları tezgaha serin ve her yufkayı ortadan ikiye kesin. (Yarım ay şeklinde 6 parça yufkanız olacak.)
4. Yarım yufkayı yuvarlak kenarı size doğru olacak şekilde tezgaha serin. Fırça yardımıyla yufkanın her tarafına harçtan sürün. Gene yufkanın her tarafına ufalanmış baharatlı peyniri serpin. Yufkanın yuvarlak kenarından başlayarak kıvırın. Elde ettiğiniz ruloyu tepsinin ortasından başlayarak kendi etrafında döndürerek yerleştirin. (Sanki gül böreği yapar gibi)
5. Kalan 5 parça yufkayı da aynı şekilde rulo yapıp, içten dışa doğru tepsiye yerleştirin.
6. Kalan sosu fırça yardımıyla böreğin üzerine sürün. Susam ve çörek otu serpin.
7. 200 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin.
SARIMSAKLI MANTAR BİFTEK:
http://www.rehberalem.com/firmalar/3...run/biftek.jpg
Malzemeler:
4 tane 150 gr.lık biftek 600 gr. kültür mantarı (haşlanmış) 2-3 diş sarımsak 1 su bardağı kaşar rendesi 2 çorba kaşığı un 4 çorba kaşığı sıvıyağ 4 tane domates 4 tane biber
Yapılışı
Etleri iyice döverek inceltin ve una bulayarak teflon tavada iki yüzünü de kızartın ve bir tepsiye yanyana dizin. Yağı tavaya koyup ,doğranmış mantarları ve sarımsağı ilave ettikten sonra soteleyin.Mantarlar suyunu çekinceye kadar kavurmaya devam edin. Tuz ve karabiberini ekleyin. Ocaktan alıp bifteklerin üzerine paylaştırın.Biberleri ikiye kesip mantarlı karışımın üstüne koyun. Kaşar rendesini üzerine ekleyin. Domatesleri ikiye bölerek boşluklara yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarıp kaşarlar eriyinceye kadar pişirin. Afiyet olsun..
piliç topkapı:
Pirinci sıcak suda 30 dakika bekletin. Bol suyla yıkayıp süzün. Mantarları nemli bezle silip dilimleyin. Ciğerleri küp küp doğrayın. Soğanları soyup çok küçük doğrayın. Maydanozu kıyın. Bir tencereye 30 gr. tereyağını alıp kızdırın. Soğanı ilave edip kavurun. Ciğer ve mantarları ekleyip kavurmaya devam edin. Üzüm ve piliç suyunu ilave edip pişirin.
Ayrı bir tencereye kalan tereyağını ekleyip eritin. Pirinci ilave edip sürekli karıştırarak kavurun, Ciğerli karışım, tuz ve bademleri ekleyip kısık ateşte 4-5 dakika pişirin. Ocaktan alın. Maydanoz ve karabiberi ekleyin.
Tahta kaşıkla harmanlayıp dinlenmeye bırakın. Piliç but pirzolaları düz bir zemin üzerine derileri alta gelecek şekilde yayın. Et dövücü ile inceltip tuz ve karabiber serpiştirin.
Pirinçli harcı etlerin ortasına paylaştırıp kemiksiz tarafından kemikli tarafına doğru yağlı kağıda sarın. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 30 dakika pişirin. Sebzeli garnitür ile sıcak servis yapın.
güllaç:
http://www.tarifbizden.com/wp-conten...09/gullac3.jpg
Malzemeler :
4 yaprak güllaç
1 kilo süt
1 bardak şeker
200 gr çekilmiş ceviz
1 bardak gül suyu
1 paket vanilya
Yapılışı :
Süt, şeker ve vanilya ile kaynatılır. Kaynayan süt oda sıcaklığında ılınmaya bırakılır. Güllaçlar bu ılık süte batırılıp, çıkarılır ve bir payreks kaba yayılır. Aralarına ve güllaçların üzerine ceviz serpilir. Arzuya göre gül suyu konulur.
NOT : İsteğe göre güllaca lohusa şekeri, hindistan cevizi rendesi veya kaymak ilave edilebilir.
Cevap: Ramazan Ayına Özel gün iftar menüsü
nisacım ellerine sağlık yemekler çok güzel :):)
Cevap: Ramazan Ayına Özel gün iftar menüsü
arkadaşlar ellerinize sağlık çok güzel görünüyolar hepsini yiyesim geldi acıktırdınnız beniiii....
Cevap: Ramazan Ayına Özel gün iftar menüsü
nisacım elelrine sağlık cnm bende gelıyorum su böreğine bayılırım gülaça da
Cevap: Ramazan Ayına Özel gün iftar menüsü
İftar Menüsü :
Makarnalı Kremalı Sebze Çorbası
Sebzeli Tepsi Köfte
Muska Böreği
Revani
Makarnalı Kremalı Sebze Çorbası
http://www.lezzetci.com/resimler/1644.jpg
Malzemeler:
1 paket Tukaş Kremalı Sebze Çorbası
5 su bardağı su
1 paket et Bulyon
1 su bardağı renkli makarna
1.5 su bardağı soya filizi
Hazırlanışı
Renkli makarnaları kaynayan suya atıp, diri kalacak şekilde haşlayıp süzün.
Suyu derin bir tencereye alın. Et bulyonla birlikte kremalı sebze çorbasını tencereye alın. Devamlı karıştırarak kaynatın.
Çorba kaynamaya başladıktan sonra haşlanmış renkli makarnaları ve soya filizi ekleyip kısık ateşte 10 dakika pişirin.
Servis tabağına alıp üzerine soya ile süsleyip servis yapın.
Sebzeli Tepsi Köfte
http://img1.blogcu.com/images/a/s/y/...bzelikofte.jpg
Malzemeler:
500 gr. köftelik kıyma
2 dilim ekmek içi (bayat)
2 diş sarmısak
1 adet ortaboy soğan
1 adet yumurta
yarım demet maydanoz
konserve garnitür
2 yemek kaşığı zeytinyağı
kimyon,karabiber,tuz
Sosun Yapılışı:
1 yemek kaşığı salça, tuz, kırmızı pulbiber ve 1-2 su bardağı suyu ilave edin. Kaynatın.
Yapılışı:
Geniş bir kaba kıymayı, ufalanmış ekmek içini,
rendelenmiş soğanı, dövülmüş sarmısağı, yumurtayı, zeytinyağını,
maydonozu ve baharatları koyarak iyice yoğurun.
Ve yoğurulmuş kıymayı ikiye bölün.
İsteğe göre benim yaptığım gibi arasına garnitürde koyabilirsiniz.
Yağlanmış fırın kabına yada tepsisine ilk parçayı yayın ve elle bastırarak düzleyin,
üzerine garnitürü yayın ve kalan kıymayı tekrar üzerine elle yayarak düzeltin sosu üzerine gezdirin.
180 derece önceden ısıtılmış fırında pembeleşinceye kadar pişirin.
Sos ile birlikte servis yapın.
Muska Böreği
http://img03.blogcu.com/images/a/l/o...1239546796.jpg
Malzemeler:
1 adet yufka
100 gr. beyaz peynir
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı margarin
5-6 dal maydanoz
Sıvıyağ kızartmak için
Muska böreği yapımı
Yapılışı:
1- Geniş ve derin bir kaseye peynir, ince kıyılmış maydanoz,yumurta ve margarini birlikte koyun.
Tüm malzemeleri ezerek karıştırın. Yufkayı 2 ye katlayın ve 4 parmak eninde dilimlere ayırın.
Bu şekilde fotoğraftaki gibi boyuna düzgün şeritler elde edeceksiniz.
2- Kestiğiniz şeridi tezgaha serin, ucuna yarım tatlı kaşığı peynirli iç koyun.
3/4- İç koyduğunuz yufkayı önce kendine doğru küçük bir kare oluşturacak şekilde
sonrada sağa ve sola doğru düzgün üçgenler olacak şekilde katlayın
Yufkanın ucunu su ile ıslatarak kapatın ve kızgın yağda kızartın.
Peçete serili tabakta yağını aldıktan sonra servis yapın.
Revani
http://4.bp.blogspot.com/_X5okPVWWQN...00/revani2.bmp
Malzemeler:
8 adet yumurta
100 gr. İrmik
150 gr. Şeker
200 gr. Un
Çok az margarin
Şerbeti için:
1 Litre su
1 kg. şeker
3 damla limon suyu
Yapılışı:
Öncelikle yumurtaların akları ve sarılarını ayırın yumurtaların aklarını mikserle köpük köpük olana kadar çırpın.
100 gr. Şekeri yumurta aklarını çırpmaya devam ederken yavaş yavaş ekleyin.
Yumurta sarılarını da ilave edin, kalan hamur malzemesini ekleyerek karıştırın.
Fırın tepsisini yağlayın, hamuru tepsiye yayın.
Önceden 50 derece ısıtılmış fırında 45 dakika pişirin.
Fırından çıkardığınız sıcak tatlıya ılık şerbeti dökerek tatlı soğuyunca servis yapın.
Şerbet için tüm malzemeyi hafif koyulaşıncaya kadar karıştırarak kaynatmanız yeterli.
AFİYET OLSUN...
Elhamdülillah, Elhamdülillah, Elhamdülillahillezi et âmene vesekane vece alene minel müslimin. Ve rahmetullahi vebere katühû aleyna ve ala cemili müslimin. Nimeti celilullah, bereketi halilullah, şefaat ya resulullah.
http://www.tevbe.org/forum/images/smilies/allah.gif’ım bize vermiş olduğun bu çesitli nimetler için sana sonsuz hamdü senalar olsun. Nimetini daim, vatanimizi kaim, nesillerimizi âlim eyle Yarabbi. Bu ziyafeti hazırlayanların vücutlarına sıhhat, geçmişlerine rahmet ve rızıklarına bereket'i ihsan eyle Yarabbi.
http://www.tevbe.org/forum/images/smilies/allah.gif’ım bu nimetleri ekenlere biçenlere, hazırlayıp önümüze getirenlere ömür bereketi iman selameti ver. Astir tastir bu sofra sahiplerine Mekke'yi Mükerreme'ye ve Medine'yi Münevvere'ye ulaştır ve Arafat'ta vakfelerde dualarda buluştur. Ya Rab soframız artsın eksilmesin, taşsın dökülmesin, bu sofra sahipleri darlık ve yokluk görmesin, yiyenler iyilik ve şifa bulsun tüm kaza ve belalardan korunsun.
Bize verdiğin nimetler için sana yeterince Şükredemediğimiz için bize dert verip derman aratma, kıtlık verip, açlıkla, bu asil milletimizi ve biz aciz kullarını terbiye eyleme Yarabbi.
Ahirette Kevser şarabından içmek, sırat köprüsünden geçmek, cennet ve cemalini görmek nasip eyle Yarabbi. Yarabbel-âlemin, avuçlarını açmış ve âmin diyen bu kullarının dualarını kabul et ve günahlarını affet.
http://www.tevbe.org/forum/images/smilies/allah.gifümme et aynnamil tagaymil cenneh. Ve eskinnamil serabil kevser. Ve eskinnafil ceravil resulik. Ve ekrumna biruyyeti cemalike ya ekramel ekramine veya erham errahimin. Vel hamdüllilahi rabil âlemin.
Cevap: Ramazan Ayına Özel gün iftar menüsü
domates çorbası
mevsim salatası
alinazik
arnavur çiğeri
saray sarması
DOMATES ÇORBASI:
http://www.portakalagaci.com/photos/...es_corbasi.jpg
Domates Çorbası:
Malzemeler:
2 yemek kaşığı sıvıyağ
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı salça
5 adet rendelenmiş domates
5 su bardağı su
2 yemek kaşığı süt
tuz
Hazırlanması:
2 yemek kaşığı sıvıyağ ile 2 yemek kaşığı unu biraz kavurun.
1 yemek kaşığı salça ile 5 adet rendelenmiş domates ekleyin. Topaklanırsa bu aşamada el blendırı ile karıştırın.
Daha sonra 5 su bardağı su ekleyin.Koyulaşana kadar karıştırarak pişirin.
Servis yaparken tencereye sütü ve tuzu ilave edin.
İsteğe göre üzerine kaşar rendesi serpin.
ALİNAZİK:
http://img.blogcu.com/uploads/meyvesepeti_alinazik.jpg
Malzemeler:
750 gr orta yağlı bir kere çekilmiş kıyma
4 orta boy patlıcan
1 soğan
15 gr sadeyağ
3 sivribiber
1 arnavutbiberi
4-5 diş sarımsak
500 gr yoğurt
4-5 dal maydanoz
Tuz, kırmızıpulbiber
Hazırlanışı:
* Patlıcanları közleyin ve kabuklarını soyup kıyın. Sivribiber, arnavutbiberi ve soğanı temizleyip kıyın. Maydanozu yaprak yaprak ayırıp yıkayın ve süzün.
* Bir tavada sadeyağı eritip kıymayı hafif sulu kalacak şekilde kavurun. Soğan ve biberleri ekleyip kavurmaya devam edin. Tuz ekleyip karıştırın ve tavayı ocaktan alın. Sarımsakları soyup ezin. Yoğurda ekleyip karıştırın. Patlıcanı servis tabağına yayın. Üzerine sarımsaklı yoğurdu döküp kıymayı ilave edin. Kırmızı pulbiber serpin. Maydanoz yaprakları ile süsleyip servis yapın.
ARNAVUT ÇİĞERİ:
http://img2.blogcu.com/images/e/m/e/...vut-cigeri.jpg
Malzemeler:
500 gr. Dana Ciğeri
2 Su Bardağı Bitkisel Sıvıyağı
1 Çay Kaşığı Toz Biber
1 Tatlı Kaşığı Pul Biber
1 Çay Bardağı Un
Tuz 'servis sırasında'
Ön Hazırlık:
Ciğerciden alınacak ciğerin, zarı soyulmuş, damarları temizlenmiş ve kuşbaşı doğranmış olmasına dikkat edilecek. Ciğerlerin kanı, kağıt havlu ile bir güzel alınacak. Üzerine, 1 Çay kaşığı toz biber ve 1 Tatlı kaşığı pul biber serpilecek, karıştırılacak. Ciğerlerler, süzgeç içerisine aktarılacak ve üzerine 1 Çay bardağı un serpilecek, el ile bir güzel karıştırılacak, kabında bekletilecek.
Maharetini göster:
Ocak üzerinde bulunan, tabanı kalın çelik tencere veya tava'ya, 2 Su bardağı bitkisel sıvı yağı konulacak, ısıtılacak. Kızartma yağının, kızgınlık kontrolü yapılacak. Parmak uçlarımızla yağ üzerine serptiğimiz su, cızırtı sesi çıkarıyorsa yağımız kızartma yapmak için uygun ısıdadır. Ciğerler yavaşcacık yağ içerisine aktarılacak.
Ocak ısısı, kızartma süresince normal ayar da olacak. Kızartma yağı kaynamaya başladıktan sonra, saat'a bakılacak bir yere not edilecek. Ara sıra ciğerler, kevgir kepçe ile alt üst edilecek ve karıştırılacak. Bu işlem 7 dakika sürecek, süre sonunda arnavut ciğeriniz hazır.
Ciğerler tevzi tabağına alınacak. Servisi sırasında tuz ilave edilecek. Tercihinize göre, pul biber ilave edebilirsiniz. Ciğer servisi sırasında, küp kızartılmış patates veya piyaz doğranmış ve maydanozla karıştırılmış soğan salata verilebilir. Taze ekmek arası servis edilebilir. Eğer, ciğercinizden iyi ciğer alır ve de tarifime uygun hareket ederseniz gerçek arnavut ciğerini tatmış olursunuz. Benden söylemesi. Sonrası malum.
SARAY SARMASI:
http://www.sakizagacipastanesi.com/t...ay_sarmasi.jpg
Malzemeler:
1 litre süt
6 çorba kaşığı un
9 çorba kaşığı tozşeker
1 paket vanilya
60 gr margarin
1 küçük damla sakızı
1 su bardağı çekilmiş ceviz
Yarım su bardağı hindistancevizi
Nasıl Hazırlanır:
1. Bir tencerede süt, un, tozşeker ve vanilyayı karıştırıp orta ateşte muhallebi kıvamını alana kadar pişirin. Karışımın topak topak olmaması için sürekli karıştırın.
2. Muhallebiyi ocaktan alın. İçine margarini ilave edip eriyinceye kadar karıştırın.
3. Yuvarlak veya kare bir kabı hafifçe ıslatın. Hazırladığınız muhallebiyi kaba döküp üzerini düzeltin. Katılaşması için 1 gece buzdolabında bekletin.
4. Katılaşmış olan tatlıyı buzdolabından alıp uzunlamasına dilimlere bölün. Düz bir zemine hindistancevizi serpin. Tatlı dilimlerini hindistancevizine bulayıp üzerine ceviz serptikten sonra rulo şeklinde sarın. Dilerseniz tatlı için ceviz yerine fındık veya fıstık kullanabilirsiniz.
Cevap: Ramazan Ayına Özel gün iftar menüsü
hepsinide çok severım helede saray sarma tatlısın abayılırım emetine sağlık cnm
Cevap: Ramazan Ayına Özel gün iftar menüsü
Ramazan geldi iftar menüsü paylaşımlarımız tekrar başladı arkadaşlar:)Tabi sitenin en iştahlısı olarak en cok ben vakit geçireceğim bu bölümde sanırım:)
Hamarat hanımlar ve beyler buyrun:)Rabbim soframızdan nimeti bereketi eksik etmesin inşallah.Hayırlı iftarlar.
Cevap: Ramazan Ayına Özel gün iftar menüsü
Güzel paylaşım teşekkürler KARDEŞİM.
Cevap: Ramazan Ayına Özel gün iftar menüsü
Bugün iftar daveti vereceğim inşallah kardeşlerim.Hepiniz buyurun beklerim:)
Yeşil mercimek çorbası
Elbistan Tava
Pilav
Cacık
http://www.e-tarifler.com/wp-content...6/JMSK8338.jpg
http://www.google.com.tr/images?q=tb...GxZjo9D1Of7HE=