Şimdide en güzel dua yarışması başlattıyoruz arkadaşlar ..Hepinizin güzel dualarını bekliyoruz inşallah ....
Edilen tüm duaların kabul olması dileğiyle...
İsteyen Kuran'dan duada koyabilir :)
Printable View
Şimdide en güzel dua yarışması başlattıyoruz arkadaşlar ..Hepinizin güzel dualarını bekliyoruz inşallah ....
Edilen tüm duaların kabul olması dileğiyle...
İsteyen Kuran'dan duada koyabilir :)
Allah-u Zülcelal razı olsun kardeşim.
Edilen tüm dualar kabul olur inşaAllah. (Amin)
Allahım sen benim Rabbimsin. Senden başka ilâh yoktur. Sen beni yarattın. Ben de senin kulunum. Gücüm yettiği kadar senin va’din ve ahdin üzerineyim. Yaptıklarımın şerrinden sana sığınırım. Senin bana verdiğin ni’metini îtiraf ederim. Günahımı da îtiraf ederim. Beni mağfiret et. Çünkü günahları ancak sen bağışlarsın.
(Amin)
rabbim nefisten şeytandan sana sıgındım beni gözümü açıp kapatıncaya kadar dahi nefsimle bırakma.AMİN
Ey Rabbim, beni ve neslimi namazı devamlı kılanlardan eyle; duâmı kabul et, kıyamette hesab olunacağı gün beni, ana-babamı ve müminleri bağışla! İbrahim: 40-41
http://www.biriz.biz/dualar/14_40.gif
http://www.biriz.biz/dualar/14_41.gif
http://img253.imageshack.us/img253/3...ume1122gu2.gif
Allah’ım,
Hz. Muhammed ve âline salat eyle ve kalplerimizin gizli niyetlerini, uzuvlarımızın hareketlerini, gözlerimizin işaretlerini ve dillerimizin konuştuğu sözleri sevabını gerektiren şeylerle ilgili kıl ki, mükâfatını hakkedecek bir iyiliği kaçırmayalım; cezalandırmanı gerektirecek bir kötülüğü de işlemeyelim.
Ben de yarışmaya çok sevdiyim bir dua ile katılıyorum :)
Hz. Alinin (r.a.) duası
http://s58.radikal.ru/i159/0906/41/4e866b856ef9.gif
http://s48.radikal.ru/i119/0908/ee/50eb1c6addc4.jpg
Ey ihsanı bol Allahım!
Sana hamd ederim!Ey yegane Mabud! Senin önünde eğilirim!
Yücesin! Kullarından dilediğine sonsuz nimet verirsin. Dilediğini hüsrana düçar edersin!
Ey Yaradanım! Sana sığınırım! Varlık ve darlık zamanında Sana münacat ederim!
Her an Sana yalvarırırm! Gerçi günahlarım çok, fakat Senin affın ondan daha büyüktür.
Ümitsizliye sebep yok! Eğer Sen de beni kapından kovarsan, kime sığınırım?
Kimden medet beklerim, bana başka kim şefaatçı olur?
Ya Rabb! Halimi görüyorsun, yoksulluğumu biliyorsun, gizli niyazımı duyuyorsun!
Beni senden ümit kesenlere katma! Kusuruma bakma, daha fazla bekletme, ümitsizliye atma!
Senin azametin önünde boyun eğdim, dize geldim, secdeye kapandım!
Allahım! Dünyadan sıyrılıp huzuruna gelirken beni kelimeyi-tevhidden ayırma!
Senin narında hoş, nurun da hoştur! Senin rahmetinden ümit kesmem!
Mal ve oğullarıln fayda vermediyi o korkunc günde senin affına nail olmak isterim!
Bana affın yeter, lutfunu göster! Sen bana yol gösterirsen, hiç bir vakit yolumu şaşırmam!
Sen yol göstermezsen delaletde kalarım! Eğer senin affın yalnlz iyilere mahsussa, ya kötülerin
bağışlayıcısı kim olucak? Her kesin İlahı sensin! Senin affına sarılıyorum.
Senin lutfunu hatırlayınca kalbime teselli doluyor. Günahlarımı düşündükce gözlerimden yaş tökülüyor!
Sen şanına layık olanı yap! Beni affet. En büyük endişem beni sen de kapından kovarsan,
eli boş çevirirsen halim nice olur?
Allahım! Dualarım sana yükselsi, niyazlarım makbul olsun! Sen bana Cennetde didarını göster!
Bu bana yeter!
Ey insanları doğru yolu göstermek için Peygamber gönderen Allahım!
Fahrı kainat hürmetine, Seni tesbih eden, takdis eyleyen hayırlı ümmet aşkına!
Bizi imandan, Kurandan, İslamdan ayırma! Müsülman olarak haşr et!
Rasulünden şefaat umarız! Bizi ondan mahrum etme! Senden affı mağfiret dileriz!
Bizi boş çevirme Allahım, bizi boş çevirme!
Amin,Amin, Amin!
Ey, varlığı canlarımızın cânı, nûru gözlerimizin ziyası Yüce Varlık! Kalb katılığından, gafletten, başkalarına bâr olmaktan, aşağılıktan, aşağılanmaktan, miskinlikten; cehaletten ve faydasız bilgiden; ürpermeyen gönülden, doyma bilmeyen nefisten, kabul edilmeyen duadan; nimetlerinin zeval bulmasından, lütuflarının değişip başkalaşmasından; ansızın bastıran azabından, gelip çatan gazabından Sana sığınıyoruz!
Amin...
Ya kardeşlerim yokmu başka katılan ya :(
Güzel dualarınızla paylaşın ki, yarışmamız açılsın :(
Allahım gecen gündüzü nasıl kapladıysa ve örttüyse,mümin sevdiklerimin günahlarını ve hatalarınıda bu dünyada ve ahirette öyle ört.benim bilmediğim seninse muhakkak bildiğin sıkıntılarını gider.benim hiçbir şey yapamadığım dertlerine sen deva ol,her sarsıldıklarında tutamadığım ellerini sen tut.her incindiklerinde yüreklerine yakın merhemini sen sür.CENNETİNİN en güzel yerine al ve bir daha çıkarma...AMİN
allah´ım o kadar çok günahım var işlemeye de devam ediyorum .senin sonsuz rahmetine güveniyorum.rahmetinle muamele eyle.
Kardeşlerim güzel dualarınız bekliyoruz.
Bizimle sevdiyiniz, seçdiyiniz duaları paylaşın.
Paylaşın ki, yarışmamız başlasın :)
Yazanlara da çok teşekkür ediyoruz
http://img142.imageshack.us/img142/9...ele22rdvg0.gif
Ey Rabbim!
Senin ezelî ilminde bir iş benim dinim ve hayatım hakkında ve işimin akıbeti hakkında hayırlı ise onu bana takdir et ve müyesser kıl. Sonra onun bereketini ver.
"Ey Rabbim!
Ben zayıfım, rızân yolunda benim zaafımı kuvvetlendir. Beni nâsiyemden tutup hayra sevk et. İslâm'ı rızâmın en son noktası kıl."
"Yâ Rabb,
benim hatâlarımı, bilmeden yapdıklarımı, işimde aşırı gitmemi, ve Senin benden çok iyi bildiğin hallerimi mağfiret eyle."
Ey Rabbim!
Kulağımın şerrinden, gözümün şerrinden, dilimin şerrinden, kalbimin şerrinden ve elimin şerrinden sana sığınırım."
Ey Rabbim!
Saçımı ve yüzümü ateşten koru. Senin himâyenden başka bir himâyenin bulunmadığı günde beni Arş'ının gölgesi altında gölgelendir.
ALLAHIM,
Lütfet ki gittiğimiz heryere barış götürelim;
Bölücü degil, bağdaştırıcı olabilelim,
Nefret olan yere sevgi,
Yaralanma olan yere affedicilik,
Kuşku olan yere inanç,
Ümitsizlik olan yere ümit,
Karanlık olan yere aydınlık
Ve üzüntü olan yere sevinç saçıcı olmayı bize lütfet.
ALLAHIM,
Kusurları görenlerden değil, örtenlerden;
Teselli arayanlardan degil teselli edenlerden;
Anlayış bekleyenlerden değil, anlayış gösterenlerden,
Yalnız sevilmeyi isteyenlerden değil
Sevenlerden olmamıza yardım et
Yağmur gibi hiç birşeyi ayırt etmeyip
Aktığı her yere canlılık bahşedenlerden;
Güneş gibi hiç birşeyi ayırt etmeyip
Işığıyla tüm varlıkları aydınlatanlardan;
Toprak gibi herşey üstüne bastığı halde
Hiçbirşeyini esirgemeyip,
Nimetlerini herkese verenlerden
Ve gece gibi ayıp ve kusurları sarıp örten,
Alemin dinlenmesine imkan hazırlayan olmayı bize lütfet,
Alan değil, veren ellerin;
Affedici olduğu için affedilenlerin
Hak ile doğan,
Hak için yaşayan ve Hak için ölenlerin
Ve sonsuz yaşamda yeniden doğanların
Safına katılmayı bize nasip eyle
Allahım!
Bizleri ve ailelerimizi ateşten koru! Kalplerimizi senin dinin üzere sabit kıl. Bizleri Selam yurdunun sakinlerinden yaz!
..Elfu Elfi Amiiin...
Ey Merhametlilerin en Merhametlisi! Ey Tövbeleri kabuleden ve Dualara icabet eden Rabbimiz! Sana yöneldik. Efendimizi şefaatçi yapıyor, ellerimizi O'nun mübarek ellerinin altında tutuyor ve istediklerimizi böylece istiyoruz.
Ey Rabbimiz! Ettiklerimize binlerce tevbeler olsun. Günahımız çoktur ama, Senin rahmetinde her şeyi aşkındır, her şeyi kuşatmıştır. Rahmetin gazabını geçmiştir. Bize rahmetinle muamele eyle.
Ey Rabbimiz! Bazı yüzlerin ağarıp, bazı yüzlerin kararacağı günde; bizi yüzleri ak, gönülleri pak olan, sevgili resülünün bayrağı altında toplanan mesut insanlar zümresine kat. O'nun yanında cennete girmeyi, mübarek Cemalini görmeyi, Senin dostlarınla komşu olmayı ve en büyük makam olan rızana ulaşmayı nasib eyle .
Ey Rabbimiz! Mülkün sahibi sensin. Dilediğine mülkü verir, dilediğinden alırsın. Dilediğini aziz, dilediğini zelil edersin. Bütün hayırlar, iyilikler senin elindedir. Sen her şeye Kadirsin, Sen Lütfedensin bize dünyada ve ahirette iyilikler ver.
Ey Rabbimiz! Bizim ve çocuklarımızın kalplerimize İslam nurunu, Kuran hidayetini bahşeyle. Bütün soyumuzu İslam’a ve Kur’ana bağlı insanlar eyle. Hepimizi müslüman olarak yaşat. Bizi dünya ve ahiret mutluluğuna nail eyle .
Ey Rabbimiz! Habibin Muhammed Mustafa(sav) yüzü suyu hürmetine; müslümanların kalplerindeki her türlü ayrılık tohumlarını gider. Bizi ashab-ı kiram gibi birbirine dost ve birbiri için yaşayan insanlar eyle .
Ey Rabbimiz! Sen Selamsın, selamette ancak sendedir. Efendimiz Muhammed Mustafa’ya rahmet et. Öyle bir rahmet et ki; o rahmetinle; bizi bütün korku ve belalardan kurtar. Bütün ihtiyaçlarımızı gider, günahlarımızı temizle, bizi katındaki en yüce derecelere çıkar.O rahmetin hürmetine hayatta iken de öldükten sonra da düşünülebilecek bütün hayırların en yücesine ulaştır.
Ey Rabbimiz! Bizi, Üstadımızı, Büyüğümüzü, ana-babamızı, Kuran ve iman hizmetinde çalışan kardeşlerimizi, eşlerimizi, çocuklarımızı, akrabalarımızı, ecdadımızı, mümin dostlarımızı iyi kullarınla birlikte cennetine koy.
Ey Rabbimiz! Nesillerimize inayet eyle, onların imdadına koşmayı bize nasip eyle. Kalbi, gönlü kırıkların, ihtiyaç sahiplerinin imdadına koşmayı bizlere nasip eyle. Bizleri birbirimize sevdir ve insanca yaşamayı nasip eyle. Kalplerimizi, ayaklarımızı kaydırma.
amin amin
"La ilahe illa ente subhaneke innî kuntu minez-zalimîn."
"Senden başka hiçbir tanrı yoktur. Seni tenzih ederim. Gerçekten ben zalimlerden oldum!"(Enbiya - 87)
hadi amaa sonlandıralım yarışmamaızııı başka katılmak isteyen yokmuuubagırmaa
ey uzerimize bitmez, tukenmez nimetler yagdiran, butun mahlukati, kun emrinin merkezine sigdiran ulu allah...
Zati uluhiyyetine hamd u senalar ediyor, habibi edibine salat u selamlar gonderiyiruz...kabul eyle...ya rab...divanina geldik, yalvariyor,huzuruna el actik,niyaz ediyoruz.buradan ayrilmadan, ellerimizi dergahindan geri almadan, affini bekliyoruz,kabul eyle...
Yaptigimiz dualari aziz peygamberlerine, gelmis gecmis butun nebilerine,ashabi ikram ile tabiin ve tebei tabiine ve aziz dine hizmet eden butun mu'minlereduyur...beni, ana babami ve butun mu'minleri af,mahser meydaninda cumlemizi aza-bindan muaf eyle... Dunyamizada, ukbamizada guzellik, ahiret yurdunda bize atesten esenlik ihsan eyle... Aldigimiz abdestleri, kildigimiz namazlari, okudugumuz kur'an lari yaptigimiz naz u niyazlari kabul eyle... Bize imani gercekleri goren bir goz, tum kullarina sirati mustakiymu anlayacak bir oz ihsan eyle... Ana babalarimiza merhamet, bu alemden gocen butun muminlere rahmet eyle... Gonullermizden rahmetinin tecellisini cekme. Hicbirimizi nefsi emmareye esir etme. Ya rabbi! Ehli imami mubarek dinine hadim, ibadet ve taatim her turune mudavim eyle... Mu'minleri deccalin ve kabrin fitnesinden, mahser yeri ile alemi narin siddetinden muhafaza eyle...ustumuzden merhamet elini kaldirma. Bu haneden bizi mahrum cikarma ya rabbi...ya rab...biz kullarini kur'an ve sunnet gerceginden caydirma... Ayaklarimizida sirat koprusunden kaydirma,ya rabbi...beni ve yavrularimi hakka ve hakikate yaklastir. Gunah ve kotulugun her turunden bizi uzaklastir. Ya rabbi... Vucutlarimizdan dertleri, gonullerimizden kederleri kaldir ya rabbi...bu haneden gecenlerin, su alemden gocenlerin, su anda bizden fatiha bekleyen mu'minlerinde kabirlerini nurlandir... Yuvalarmiza islam nimetiyle huzur yavrularimizin gonlune kitabindan nur ihsan eyle... Coluk cocugumuzun kotluklerden uzak kalmasi, yaptigimiz dua ve niyazlarin kabul buyurulmasi, yuce alllah'in bizi birlik ve beraberlikten ayirmamasi icin ve allah rizasi icin el-fatiha...
Birinçi nasıl seçileçek ..........:)