52.Haftanın Reportajı-SEYR-I ALEM Kadeşimiz.
Cevap: 52.Haftanın Reportajı-SEYR-I ALEM Kadeşimiz.
DJ-HaSReT ,konuğumuza Bu kadar ikramı birden sunarsan ,hepsini yedi uyku bastı SEYR-I ALEM kardeşimizi :) bekliyecez bakalım ne zaman gönlü olacak kendinibize tanıtmak için ;)
yarında hafta bası iş çok der ya nasip sabır deriz bekleriz tanımak için
beklemekten başka çare yok. aslında ben haber etmiştim haberi vardı.gelir inş :)
selamünaleyküm degerli Kardeslerim,
öncelikle böyle muhtesem bir karsilamayi tabiiki kim red eder cok sagolun ALLAH razi olsun.Elimden geldigi kadar sorulari cevaplamaya calistim.
-Kısaca kendini tanıtır mısın?
1970 Trabzon dogumluyum.
1979 dan beri Almanyadayim.
burada Alman ve Türk okulunu okudum Lise mezunuyum.
Aksamlari Arapca ders aldik tecvid,Bina,Maksud,Avvamil,Izh ar...okudum
zaman zaman belirli Camilerde Imamlik yaptim........
-Sizi bu güne kadar en mutlu eden olay?
şöyle bir düşündüm de...
o kadar uzun zaman olmuş ki mutlu olmayalı...
Insaallah huzuru Ilahide mutlu olurum.
-Sizi bu güne kadar en mutsuz eden olay?
Elbette dünya cografyasindaki Müslümanlarin hunharca katledilmesi.
-Hayatta vazgeçemeyeceğin üç şey?
Annem,Babam ve Ailem
-Hobilerin?
Bilgisayar ve Laptop Teknikerligi,
bisiklet sürmek,doğanın tüm renkleri,yalnız kalmak.
-Fobilerin?
Yilan ve Sivrisinkelerden hoslanmam
-En çok dinlediğin ilahi ve ilahi sanatçısı?
Mehmet Emin Ay:
Güllere vurgunum
-En çok beğendiğin kitap?
tabiiki kayitsiz sartsiz Kurani Kerim
-En son okuduğun kitap?
Mustafa Islamoglu:Tavsiyeler
-Bu soruda benden olsun hiç ilahi bir rüya görme şerefine eriştinizmi ?
Gencligimde rüyada Medineye kadar yürümüstüm.
-Hayatta en çok yapmak isteyipte ertelediğiniz şey nedir ??
Hacca gitmek
_ Forumumuzdaki nickinizin anlamı nedir_? Neden bu nicki kullanıyorsunuz_?
esasen benim Nickim Karayel61 di uzun yillar ama buraya gelince yeniden baslayayim dedim sanirim burasi son durak.Benim Nickin anlami ise su olsa gerek:
alemleri,ibret gözüyle seyr,inancımızın gereğidir,
Gâh çıkarım gökyüzüne seyrederim âlemi
Gâh inerim yeryüzüne seyreder âlem beni...
_ Zamanınızın ne kadarını bilgisayar başında geçiriyorsunuz?
ben yillardir Sanal Alemde bircok forumda hem Adminlik hemde Modluk yaptim,herzaman yeniliklere imza attik cok güzel paylasimlarimiz oldu.Artik eskisi kadar zamanim olmuyor is hayati ve özel hayat buna engel oluyor,fark ettiginiz gibi gece gec saatlerde gelebiliyorum.
_ Etkilendiğiniz ve örnek aldığınız, tarihten, günümüzde yaşayan veya ailenizden bir kişilik var mı_? Varsa kim_?
tabiiki basta Hz.Muhammed (s.a.v) ve Islam cografyasinda Cephelerde ALLAH icin mücadele veren Mücahitlerimiz.
_ Geleceğe yönelik hayalleriniz ve planlarınız nelerdir_?
sadece huzur ve saadet istiyorum insaallah birgün nasip olursa dogupta fazla yasayamadigim o cok özledigim Köyüme dönmek isterim.
_ Forumumuzda en çok dikkatinizi çeken, sizi en çok etkileyen isimler kimler_?:
Ben Kevserdinizini googlede arastirma yaparken buldum ve cok begendim ve hemen buraya birkac paylasimda bulundum kisa zaman sonra sizlerle tanisma imkani buldum cok memnun oldugumu söyleyebilirim.
Bu Siteyi yöneten basta SILA ve Arkadaslarindan ALLAH razi olsun.
_ Keşke dediğin ve hala pişmanlık duyduğun bir olay varmı_?
AH ŞU “KEŞKELER” OLMASA
Şerefle bitirilmesi gereken en ağır görev hayattır. Hayat dersler, ibretlerle dolu tecrübeler toplamıdır. Hayat yaşanan en büyük sınavdır. Bu sınav birçok pişmanlıklarla doludur İnsanların hayatlarındaki en büyük pişmanlıklar, fırsat olduğunda yapmadıkları şeylerdir.
Hepimizin hayatında “keşkeler” vardır. Hayatın bir parçası haline gelen keşkeler kimi zaman teselli, kimi zaman içi yakan bir durumdur. Acaba zaman hayatımızdaki “keşke” leri artırıyor mu, azaltıyor mu, yoksa onlarla avunup duruyor muyuz?
İnsanın tüm evrende kesin olarak düzeltebileceği tek bir şey vardır; o da kendisi.
İnsanlar yaşlanarak değil, yaşayarak tecrübe kazanırlar. “Tecrübe çok acımasız bir öğretmen; önce sınavı yapıyor, dersi sonra öğretiyor.” Hayatın pahalı tecrübelerinden sakınmalıyız…
Her insan yıllarca yaşarken oynayacağı ya da sahipleneceği rolü arar durur, bulursa hep onu oynar. Gün gelir yanlış rolde oynadığını anlar, ancak iş işten geçmiş, oyun bitmiş, perde kapanmıştır. Sonuçta pişmanlıklar insanın içini doldurur. Keşke olmasaydı, yapmasaydım dese bile olan olmuş yapacak bir şey kalmamıştır, artık geri dönüş yoktur…
Ah, hayatımızda şu keşkeler olmasa! Ne yazık ki,“Keşkeler” hayatın içinde her zaman vardır. Bir insana, bir işe, bir davaya ömrünüzü adamışsınızdır. Bir gün o insanın, o işin, o davanın, bunu hak etmediği kanısına vardığınızda, artık hayal kırıklığıyla birlikte “Keşke”ler başlar… “Keşke”ler, çoğunlukla bir “ahh”la bir çığ gibi kopup gelir içimizden… Ne kadar hayıflansak, artık hiç bir şey eskisi gibi olmaz. Ne zaman geri gelir, ne kırılan bardak aslı olur, ne dökülen su kabını doldurur.
Şu hayatta “Keşke” li cümlelerle yaşanmamışlığın, yarım kalmışlığın hep ezikliğini yaşıyoruz... Konuşmanız gerektiğinde susmuş, koşacağınız zaman durmuş, eyleme geçeceğiniz zaman yapmamış, varken tutmamış, bulunduğunuz şartlarda mücadele edecek yerde pes etmiş, hayattan kopmuşsak, işte bu durumda keşkeler artmaya başlıyor…
Sebebi değiştirmeden neticeyi değiştirmek mümkün değildir.” Keşke şöyle yapsaydım, keşke böyle yapsaydım” deyişimiz arttığında biraz daha sıkıntılarımızın çoğaldığını, hedeften uzaklaştığımızı görürüz. “Keşke” leri bazen kendimizin de inanmadığı şeylerin yerine, bazen de pişmanlık ifadesi olarak kullanırız. “Şimdiki aklım olsaydı” veya “Bu akılla daha küçük, ya da genç olsaydım” lafları iş işten geçtikten sonra artık faydasızdır...
Bir insan geriye dönüp baktığında, çok şeyleri heba etmiş, birçok fırsatları kaçırmış, tren kalkmışsa artık, peşinden el sallamak kalır... Bir şey elden uçtuktan sonra ah lamanın, vah lamanın faydası olamaz. “Üzülmek yarının sıkıntısından bir şey eksiltmez, sadece bu günün gücünü tüketir.” Her ne kadar zararımız olsa da, bunları anlayarak, dersler çıkararak yeniden bir başlangıç yapmak bizi başarıya götürür. Yeise kapılmadan, azmi elden bırakmadan mücadeleye devam edilmelidir ki, hayatın bir anlamı ve kazancı olsun…
“Keşke” leri çok kullananların hayatı kasvetle, pişmanlıklarla doludur. Yaşantımızda
her ne kadar zahmetler, sıkıntılar, zayiatlar olsa da, bir de “İyi ki” ile hayata bakıldığında; güzelce, doyasıya yaşanmışlığın iç huzurunu yaşarız…
”Keşke” leri hayatımızdan tam silebilmek mümkün değil. İnsanlar hatalarla kaim bir varlıktır. “Keşke”leri yaşamımızda azaltmak istiyorsak; “İstişare eden az yanılır” sözünü hatırlayarak, dertlerimizi paylaşacak, birçok konularda istişare edecek yakınlarımız, dostlarımız olmalı. Yalnızlığı yaşamasak, yalnız kalmazsak keşkeler çoğalmayacak, azalacaktır.
Bu gün “ İyi ki” lerimizin toplamını “keşke” lerimizden çıkarttığınızda fazlaysa kardayız demektir. O halde hayatımızda“Keşke” lerimizi azaltıp, “İyi ki” lerimizi çoğaltmak için gayret etmeliyiz. Yoksa yarın gene kalbiniz buruk, gönlümüz yaralı, artık keşke diyecek zamanınız da olmayabilir… Yavaş yavaş değerlerimizi, dostluğu, arkadaşlığı, kardeşliği kaybetmeden “İyi ki” lerimizi artırmak bizleri mutlu sona ulaştıracaktır…
Hayatımız; acabalarla, keşkelerle harcanacak kadar uzun değil. Yaşama küsme hakkınız olmadığı gibi, karamsar ve asla umutsuz olmaya da hakkımız yoktur!
Hayatımızın sonuna kadar eksikliklerimiz olacaktır. Belli bir zaman diliminde ortak paylaşılan payeler sayesinde eksilerimizi artıya dönüştürebiliriz. Kendimizi eleştirip muhakeme yapar, bazen geçmişte kalanları gözden geçirerek, dersler çıkarırsak güzel çirkin, eğri-doğru ortaya çıkmış olur…
Her şeyin en iyisini daha yaşamadığımız olarak görelim. "Hayat bir kendin yap tasarımıdır" demiştir biri. Bugün yaptığınız davranış ve seçimler, yarın yaşayacağınız evi kurar. Öyle ise onu akıllıca kurun. Hayatın güzel bir hediye olduğunu bilerek samimice yaşayın, eksileri azaltıp, artıları çoğaltın ki, mutluluğu yakalayım... ALINTIDIR
biraz uzun oldu ama neyse....
_ En sevdiginiz yazar kimdir..? Kimleri dinlemeyi seviyorsun_?
elbette bircok yazar var ama son zamanlarda en cok dinledigim Mustafa Islamogludur.
Fethullah Hocayi da severek dinledigimide söyleyebilirim.
_ İçinde şunu yapmayı çok isterim dediğin şey nedir_?
Dünya Turuna cikmak.
_ Forumda en cok vakit gecirdiginiz bolum hangisidir_?
elimde ki Ilahi arsivini sizlerle paylasmak icin buradayim,yenilikleri Ilahi bölümünde paylasiyorum
_ Hayatınızda olmazsa olmaz dedikleriniz nelerdir..._?
Dinim ve Ailem
-en çok özlemini çektiğin kişi ?
Babaannem ve Anneannem
-en çok sevdiğin ayet ?
Ayırım yapmak gerçekten zor...Ama sorunuza cevap olması için...
''Rahmân (ve) rahîm (olan) Allah'ın adıyla
Hamd (övme ve övülme), âlemlerin Rabbi Allah'a mahsustur
O, rahmândır ve rahîmdir
Ceza gününün mâlikidir
(Rabbimiz!) Ancak sana kulluk ederiz ve yalnız senden medet umarız
Bize doğru yolu göster
Kendilerine lütuf ve ikramda bulunduğun kimselerin yolunu,
gazaba uğramışların ve sapmışların yolunu değil!''
FATİHA SURESİ
-en çok sevdiğin hadis ?
''İman etmedikçe cennete giremezsiniz birbirinizi
sevmedikçe de gerçek anlamda iman etmiş olamazsınız''
Müslim iman 93, tirmizi sıfatül-kıyame 56
-En sevdiğin söz
bircok sözler var ama son zamanlarda kullandigim ve beni cok etkileyen sözlerden birisi bu:
Dünya güzel olsaydı, doğarken ağlamazdık. Yaşarken temiz kalsaydık ölünce yıkanmazdık.
En sevdiğin yemek
ben yemek secmem kimseyede bu yemek iyi olmamis demedim,diyemedim.
-en sevdiğin Sahabi
bende Rasullah kimi seviyorduysa bende onu severim diyorum.
Ebu Akil peygamber efendimizin çok sevdiği bir sahabedir Ebu Akil Şehitlik mertebesine ulaşmak için özlemle yanıp tutuşur.her savaşta şehit olmak için Rabbine dua eder.uhud savaşında şehit olmak ister ama nasip olmaz. asvat ta bekler nasip olurmu diye ama o kadehi sunmazlar çünkü o kadeh çok kutsi bir kadehtir.şehadet şerbetini tadamaz.yemame savaşına kadar sürdürür bu bekleyişi. Ey Ebu Akil der kendi kendine tam gününü buldun der.Eğer bu seferde şehit olamazsan talihine ağla..Eğer bu kezde şehit olamazsan salihine ağla.
Ebu Akil Ciddi savaştı ağır yara aldı..kolu kopacak şekilde sadece bir et parçası tutuyor.sürüye sürüye çadırın önüne getirdik.kılı dahi kıpırdamadan ölecek diye bekliyorduk.birden çadırın önünden geçen bir sesle ortalığı velveleye verdi.Ey bozguna uğrayan ansar uhudda olduğu gibi toparlanın yeniden hücüma geçin...
Bezin altındaki Ebu Akil birden bire hortladı diyor.dur gitme öleceksin dedim.Duymuyormusun beni çğırıyorlar dedi. kalktı ve savaş meydanına gitti savaştı savaştı ve artık gücü tükendi yere yığıldı.Elhamdülillah savaşı kazandık ve hemen yanına gittim.Ey Ebu Akil savaşı kazandık dedim.Akilin yüzünde tebessüm oluştu üstündeki bulutlar dağıldı ve ruhunu Rahmana teslim etti..
-kendini tek kelimeyle ifade edermisin ?
saygi ve hürmetlerimi sunarim..
selam ve dua ile
Başta bu güzel röportajı hazırlayan DJ-HaSReT kardeşime teşekkürler; Emeğine sağlık Allah razı olsun. SEYR-I ALEM seni'de tanımak çok güzel . Samimi ve içten cevapların çok güzel ve bir ders niteliğinde. keyifle okudum emeğine sağlık. Rabbim sana ve ailene ömür boyu sağlık, mutluluk; İki cihan saadeti nasib etsin. Herşey gönlünce olsun inşallah kardeşim.
Selam ve Dua İle...
SEYR-I ALEM seni tanıdığıma çok memnun oldum. Samimi ve içden cevapların için çok teşekkür ederim. Rabbim niyet ve dileklerini kabul etsin inş. bagırmaabagırmaabagırmaa
SEYR-I ALEM Kardeşim arkadaşlarım soru sorar diye bekledim ama kimsenin soru sormaya niyeti yok galiba musadenle sorularıma devam etmek istiyorum :)
- Kevserdenizi.net i kim tavsiye etti.?
- Siteyi nasıl buluyorsun ?Tavsiye edeceğin eksikleri varmı ?
- kevserdenizi ne her gün giriyormusun ?
- Sitey girdiğin zaman yeni konularımı takip ediyorsun yoksa katogori mi araştırıyormusun
- Bazı insanlar internet ortamı sanal ortam diyorlar.Siz bir eğimticisiniz sizce internet ortamı herkese göre sanalmı.?
- Aile de kaç kardeşsiniz ? siz kaç numarasınız
-Yemek yapmayı severmisiniz .? En son hangi yemeği yaptınız.
- Kevserdenizi.net i kim tavsiye etti.?
Kevserdinizini kendim arastirma yaparken buldum.
- Siteyi nasıl buluyorsun ?Tavsiye edeceğin eksikleri varmı ?
Sitenin görünüsü insani etkiliyor burayi cok sevdim onun icin buraya paylasimda bulunayim diye kalmaya karar verdim.
yalniz bu güzel Siteyi ziyaret eden fazla üye yok buna care bulunmali.
- kevserdenizi ne her gün giriyormusun ?
hergün olmasada gelmeye calisiyorum.
- Siteye girdiğin zaman yeni konularımı takip ediyorsun yoksa katogori mi araştırıyormusun.
genellikle arastirma ve okuma
- Bazı insanlar internet ortamı sanal ortam diyorlar.Siz bir eğimticisiniz sizce internet ortamı herkese göre sanalmı.?
bence herkese göre sanal degil,milyonlarca user dolasiyor bosu bosuna.Hayri da var serri de var maalesef.
- Aile de kaç kardeşsiniz ? siz kaç numarasınız
dört kardesiz bende iki numarayim.
-Yemek yapmayı severmisiniz .? En son hangi yemeği yaptınız.
maalesef yemek yapmadim,yemek secmem demistim.
Seni tanıdıma çok menmun oldum. Allah c.c. niyet ve dileklerin kabul etsin.SEYR-I ALEM kardeşim umarım seni sorularımızla kısmamışımdır. Çok değerli vaktini benim Ropörtajıma ayırdığın için çok teşekkür ederim saygılarımla. :)