rengini Aşk'tan alan gül...
………….kırmızı gülün hikayesi..............
bir gül bahçesi ve bir serçe...bahçede onlarca çeşit çiçek...serçe bedeninden büyük bir yürekle bir beyaz güle aşık...gül mağrur.,gülün dikenleri güle gardiyan...serçe her sabah gün ağırmadan kendini göstermeden konarak gülün yakınında bir dala onu seyreder ve suskunluğunu hapsedemediği zamanlarda ise yüreğindeki bestelerle öter güle dair ne varsa...zaman akıp giderken bir sabah serçe beyaz gülüne baktığında gülünün yapraklarının solmak üzere olduğunu görür.,
gülü hastalamış solmak üzeredir..
Birşeyler yapmalıdır...o can ötesi can., o aşkıdır..!
yakınlaşmalıdır.,uzaktan böyle seyirci kalmak onun harcı değildir...
bir karar verir ve sevdiğini ona olan aşkını söylemeli.,beyaz gül ölecekse ölmeden bunları bilmeli., nice zamandır içinde ona karşı biriktirdiği tüm duyguları ona anlatmalı yüreğini dökmelidir..........
ve güle gardiyan olmuş., gülü çepeçevre saran kuşatan dikenlere inat beyaz gülüne doğru kanat çırpar ve dalına konar...konar konmasına ama gülün dikeni tam yüreğine saplanır...
yüreği kan damlarken gülün kokusunu içine çeke çeke serçe ''yüreğindeki beyaz gülü'' dalında konmuş olduğu solmak üzere olan beyaz güle anlatır...dikenin girdiği yüreğinden damlayan kanlar gülün köklerine yolalmakta köklerine akmaktadır...ve serçenin gözlerinden bir damla gözyaşı süzülür ve cansız bedeni gülün dibindeki toprağa düşer...
İşte o köklere akan aşık bir yüreğin kanının rengini almış.,toprağına aşığının canı karışmış olarak beyaz gül canlanır...
VE RENGİNİ AŞKTAN ALAN HALİYLE ARTIK O KIRMIZI BİR GÜLDÜR......
selam sevgi dua ile ilkAy ONAY
.............................. .............................. .............
Cevap: rengini Aşk'tan alan gül...
Yüreğine sağlık kardeşim. Çok güzeldi.
ALLAH (c.c) razı olsun.
çok güzeldi...teşekkürler. gülde serçeyle birlikte ölseymiş,tam olurmuş aşıkların biri yaşayıp diğeri ölürse ne anlamı var :)
Güzeldi....
Emeğinize sağlık....
yorumlarınız için ayrı ayrı teşekkürler...
sitare sen gülde ölmeliydi demişsin ama gülün yaşaması için serçenin ölüme yürümesi canını vermesi ve beyaz gülün bedeninde kırmızılaşarak can bulması ve gülde yaşaması gayet isabetli...artık tek beden tek yürekler...ölene dek........
nurgezgini çooook güzelmiş emeğine yüreğine vede gönlüne sağlık
seninde yorumlayan yüreğine sağlık...teşekkürler günışığı...
Daha önce okuduğum ve paylaştığım güzel bir hikaye :)
Bu güzel hikayeyi bizlerle paylaştığınız için teşekkür ederiz emeğinize sağlık....
ArzuNur daha önce paylaşıma sunulduğunu bilmiyordum..kusura bakma...tekrar olmuş konu o zaman..çok eskilerden yüreğimin duvarlarında asılı kalmış ve çok sevdiğim bir hikaye idi...kendimce yorumladım yazdım..
Alıntı:
NurGezgini Nickli Üyeden Alıntı
ArzuNur daha önce paylaşıma sunulduğunu bilmiyordum..kusura bakma...tekrar olmuş konu o zaman..çok eskilerden yüreğimin duvarlarında asılı kalmış ve çok sevdiğim bir hikaye idi...kendimce yorumladım yazdım..
Estağfirullah...
Ben ekleyeli uzun zaman olmuştu. hem sizin yorumunuzla hikaye daha bir güzel olmuş :)
yorumlayan yüreğinize sağlık...