Çay ve kahvenin zararları
En güzel sohbetlerimize eşlik eden çay ve kahvenin zararlarını biliyor musunuz?
KAHVENİN ZARARLARI
Kahve bilinen faydaları yanında, bağımlılık yaptığı kanıtlanan ve belli zararları da olan bir içecektir. O halde kahvenin bazı kişiler tarafından dikkat edilerek tüketilmesi gerekmektedir.
Kalp
Kahvenin fazla tüketilmesi kalp ritmi üzerinde zararlı etkiler göstermektedir. Kahvenin içindeki kafein yüzünden kalp ritminde düzensizlikler oluşmaktadır. Kahve, kalp çarpıntısına neden olabilmektedir. Kalp hastalarının kahve tüketimini sınırlamaları gerekmektedir.
Yüksek Tansiyon
Yapılan deneyler göstermiştir ki aşırı kahve tüketimi kandaki basıncın artmasına, tansiyonun yükselmesine sebep olmaktadır.
Mide Rahatsızlıkları
Kahve, ülser ve gastrit gibi hastalıklara neden olmamaktadır ancak bu hastalıklara sahip kişilerde hastalığın ilerlemesine ve kötüleşmesine sebep olur. Çünkü mide, kahveden aldığı uyarılarla asit salgılamaktadır.
Migren
Migren ve kahve pek iyi geçinemiyorlar. Kahvenin içindeki bileşenler beyinde yer alan hücreleri etkiliyorlar ve bu yüzden migren ağrıları oluşabiliyor veya artabiliyor.
Mineral ve Vitamin
Kahvenin içinde bulunan kafein, bünyenin demiri tutmasına olanak vermiyor ve kalsiyumun vücuttan idrar yoluyla dışlanmasına sebep oluyor. Bütün bunlar kemik erimesi riskini çoğaltmaktadır.
Doğurganlık
Kahvenin içinde bulunan kafein yüzünden günde 3 bardaktan fazla kahve tüketen bayanlarda doğurganlık oranında düşüş görülmektedir. Kafein, yumurtlama sürecini negatif biçimde tetikliyor. Kahve içilmesi erkeklerde durumu ters yönde etkileyerek spermleri güçlendirmektedir.
Hamilelikte Tüketim
Kahvedeki kafeinin hamile bayanların çocuklarına zarar verdiği bilinmektedir. Hamile bayanların kahve tüketimini sınırlamaları gerekmektedir.
ÇAYIN ZARARLARI
Çayın sebep olduğu genel rahatsızlıklar
- Çarpıntı
- Göğüs anjini
- Sinir bozukluğu
- Baş ağrısı
- Sıkıntı
- Mide bulantısı
- El titremesi
- Uykusuzluk
Çayı az içmesi gerekenler
- Fazla kilolular
- Böbreklerinde kum veya taş olanlar
- Üremi veya albüminüri olanlar
- Yüksek tansiyondan hastaları
- Sinir, kalp, mide ve karaciğer hastaları,
- Romatizma şikâyeti olanlar
Günde 2–4 bardak çay faydalıdır ama fazlası zararladır. 1-2 bardak çay içmenin herhangi bir zararı bulunmamaktadır. Çayın belirlenen tek zararı yiyeceklerden aldığımız demir miktarını düşürmesidir. Bazı uzmanlar özellikle yemeklerden hemen sonra içilen çayın vücuttaki demir miktarını eksilttiğini belirtmektedirler. Bilhassa vejetaryen kişilere demir ihtiva eden yiyecekleri tükettikten hemen sonra çay içmeleri tavsiye edilmez.
alıntı
Cevap: Çay ve kahvenin zararları
emeğine sağlık nurum Allah c.c razı olsun
Sağol teşekkür ederim canım Rabbim cümlemizden razı olsun inşaAllah.
kahveyide sevmem çayıda :D
teşekkürler nurum...
Rica ederim ben teşekkür ederim canım :)
Arzu amma yaptın heee kırk yıllık hatırları olanlar bu kadar kötü olarmı heç...
Çaysız kahvesiz akşammı olur...
Bu yazıyı atasözümüze şikayet ediyorum...
Yapmayın lütfen ARZUNUR hanım. Çayın ve Kahvenin insan vücuduna sayılamayacak kadar faydası vardır. Sizin o yazdıklarınız, daha çok sitres ve moral bozukluğundan kaynaklanır. Moralsiz ve istemeyerek süt bile içsen, vucuda zehir etkisi yapar. Severek ve faydası olduğuna inanılarak içilen bir şey, vücuda yararlıdır..
Alıntı:
fsimsek Nickli Üyeden Alıntı
Yapmayın lütfen ARZUNUR hanım. Çayın ve Kahvenin insan vücuduna sayılamayacak kadar faydası vardır. Sizin o yazdıklarınız, daha çok sitres ve moral bozukluğundan kaynaklanır. Moralsiz ve istemeyerek süt bile içsen, vucuda zehir etkisi yapar. Severek ve faydası olduğuna inanılarak içilen bir şey, vücuda yararlıdır..
fsimsek bey, bunları ben demiyorum ki, okuduklarımı sizlerle paylaşıyorum. Tabi ki herşeyin faydası olduğu gibi zararıda vardır ama dediklerinize katılıyorum:) bilmukabele...
Ben aslında sizin gıyabınızda bunları diyenleri eleştiriyorum. İnsanlara durmadan onu yemeyin bunu içmeyin diye diye, millet ne yiyip ne içeçeğini şaşırdı inanın. Ama zararlı olduğuna bir konuda katılabilirim. Evet ne yersek yiyelim, ne içersek içelim, herşeyin fazlası zarardır. Asıl günümüzün en zararlı içeçeği, malesef her evin dolabında bulunan, Cola'dır. Cola'nın zararlarını saymaya kalkışsak inanın bitiremeyiz. Hani derler ya, Müslüman mahallesinde Salyangoz satılırmı? İnanın Salyangozdan bile zararlı olan, içeriğinde ne olduğu belirsiz, son derece zararlı bu Cola denen illeti sattı elin Yahudisi Müslümanlara. Hatta ve hatta Ramazan sofralarımızın baş içeceği.. Öyle değilmi? Dikkat buyurun, sürekli çayın, kahvenin zararlarını yazarlar millet içmesin diye.. Cola'nın zararlarına fazla değinmezler, hatta hiç değinmezler millet su gibi tüketsin diye... Bunların hepsi birer Yahudi oyunudur. Bizim kültürümüzden önce Pekmezi, Tahini kaldırıp yerine Nutella'yı, Nestle'yi monte ettiler.. Şimdide, Sahlebimizi, Şerbetimizi, Meyve Sularımızı, Kahvemizi, Çayımızı kaldırıp, yerine Cola'yı ve Nescafe'yi oturtuyorlar. En geç 10 sene sonra, Cola ve Nescafe'den başka bir şey içmeyen İnsanlar topluluğu bizi bekliyor. Saygılarımla..
Haklısınız çaya kadar başta cola olmak üzere neler var neler...
Forumda da colanın zararları ile yazılarımız var ama burada konu sağlık olunca takdir edersiniz ki, elimizden geldiğince her konuya değinmeye çalışıyoruz. Malesef dünya bu forum gibi değil herkeze herşeyi anlatamıyorsunuz, anlatsanız bile dinletemiyorsunu :(
Bizler kendi kültürümüze, sağlığımıza sahip çıkmamız duyarlı olmamız lazım inşaAllah...
Dua ile...