Cevap: Günün Özlü Ve Güzel Sözü
Şaşarım o adamın aklına ki; din kardeşini arkadan çekiştirir de, yüzüne gelince ona sevgi gösterip hemen onu övmeye başlar. Kim insanların şeref ve haysiyetiyle oynadığı halde Allah'ın kendisini sevdiğini iddia ederse, şüphesiz o bir yalancıdır. Çünkü o bir şeytandır. Şeytansa Allah'ın düşmanıdır.
(Bişr-i Hafi Hz.)
Üç şey seçildi cennetten : Kelimeler,aşk,annelik duygusu. Kelimeleri Adem aldı, annelik duygusu Havvaya kaldı; ama aşk çok ağırdı.
(ŞEMS-İ TEBRİZİ)
küremiz hayvana benziyor, asar-ı hayat gösteriyor. acaba yumurta kadar küçülse, bir nevi hayvan olmayacak mıdır? veya bir mikrop küremiz kadar büyüse, ona benzemeyecek midir? hayatı varsa, ruhu da vardır. alem, insan kadar küçülse, yıldızları zerrat ve cevahir-i ferdiye hükmüne geçse; o da bir hayvan-ı zişuur olmayacak mıdır? Allah'ın böyle çok hayvanları var.
Said nursi hz/mektubat | hakikat çekirdekleri | 463
Yüreğim !...
Toparlan gidiyoruz ya da toparlandım gidelim ... Arafta kalakalmak yakışmadı bize, bir adım atalım hadi...
“ Yâr ” deyip susalım “ Yâr ”dandır deyip razı olalım!..
İbrahim Tenekeci
Emeğine sağlık Allah razı olsun kardeşim...
“Bir kimsenin iyi müslüman olduğu lüzumlu şeylerle meşgul olup faydasız şeylerden uzaklaşması ile belli olur. Zamanın boş şeylerle telef olmaması için insanın vakitleri muhafaza etmesi lazımdır. İnsan öyle yaşamalıdır ki yanında bulunanları da dağınıklıktan, başıboşluktan, mâlâyânîden kurtarıp toparlasın. Zîra zaman, nutuk çekecek, dedikodu yapacak zaman değildir.”
İmâm-ı Rabbâni (hz)
Haksızlığa baş kaldırmayanlar, onlardan gelecek her kötülüğe katlanmalıdırlar.
(Hz. Ali (r.a))
"Dönmektir sanırsın marifet, arş dönüyor yıldızlar dönüyor dersin, zahirdir gördüğün, zahirde dönersin, marifet dönmek değil bulmaktır bilesin."
Şems-i Tebrizi
Yar ile yara arasında zarif, incecik bir sızı
Çağlarken asırlardır kanaması süren ırmaklar gibi
Sen ‘sen’ ol, önüne geçme!..
Önüne geçme;
...“Akacak aşk damarda durmaz”!.....
Bir hakikatın bir dakika aksini farzetmek, bana gayet elîm geliyor.
Bütün dünya benim olsa, bir tek hakaik-i imaniyenin vücud bulmasına bilâ tereddüd vermesine, nefsim itaat ediyor.
"Peygamber olarak gönderdiğin kim varsa İmân ettik; kitap olarak indirdiğin ne varsa İmân ettik; ve bütün bunları tasdik ettik." dediğim vakit nihayetsiz bir kuvvet-i iman hissediyorum.
(SAİDİ NURSİ)