“Kim seni Hak’tan soğutursa şeytan onun içindedir. Şeytan ve hile onda gizlenmiştir.”
Hz. Mevlana
Printable View
“Kim seni Hak’tan soğutursa şeytan onun içindedir. Şeytan ve hile onda gizlenmiştir.”
Hz. Mevlana
Bu sesler bu sözler bizim değil !!.. Bunu canlar bilir. Gülde bir bize, dikende bir.. Bunu cananlar bilir.. Noksan gören Hakk'tan gayrı düşer.. Bunu yalnız aşıklar bilir !!! ...
Hz. Mevlana
''Herkesin günahını kapatamayacağına göre !..Kendi göz kapağını kapat !..''
Hz.Mevlana
Sen uzattığın elini tutmayan ele mi dargınsın, tutmayacak bir ele uzattığın için kendine mi kızgınsın..
( Hz.Mevlana )
...Ey alfabemin en güzel harfi yâr!...
Gönlüm seni gözümden, gözüm seni gönlümden istiyor...
( Hz. Mevlana )
Kötü havalarda insan dosta aç oLur..Bir araya gelse,dost dosta ilaç oLur..Güller tek tek bir şeye benzemez.,Öbek öbek oLunca bahara taç olur...
(HZ.MEVLANA)
Bir güzellik yap kendine. Sadece sahip olduklarını düşün, mutlu ol onlarla. Sahip olmadıkların üzülsün seninle olamadıklarına...
Hz. Mevlana
Dikenden gül bitiren, kışı da bahar haline döndürür.
Selviyi hür bir halde yücelten,
kederi de sevinç haline sokabilir.
Hz. Mevlana
Bende bu güzel değişleree bir güzel sözle yanıt vereyim inşallahu Er Rahman...
İyi bir insan öldüğünde ona ağlamayın. Asıl onu kaybeden topluma ağlayın.(Farabi)
Güller solup, kargalar bağ ve bahçelere çadır kurunca, bülbüller susar; Güneşin kayboluşu, uyanıklılığı öldürür...
HZ. MEVLANA
Sen de, Allah ve dostları tarafından takdire mazhar olmak için, kendini dünya köpeklerine murdar gibi göster. Nitekim Hızır Aleyhisselam, gemiyi gaspçının elinden kurtarmak için sakatlamıştı...
HZ. MEVLANA
Sel ister bulanık olsun, ister saf olsun madem ki geçicidir, onu konuşarak vakit öldürme.Dünya malı sele benzer.
( Hz.Mevlanâ )
Gönül,senin hakkında kötü zanda bulundu.Halbuki kötülük senden uzaktır.Gönül zayıf olduğu için,bu yanlış duyguya kapıldı.Sen kötü olamazsın,kötülük senden uzaktır.Safrası olan her kişinin ağzında bir acılık vardır da senin gibi
... bir şekere hased ediyor,acılık senden uzaktır.
(Hz. Mevlana)
Ey alfabemin en güzel harfi yâr!... Gönlüm seni gözümden, gözüm seni gönlümden istiyor....
- Hz. Mevlânâ -
Herkes dışını süslerken, sen içini, kalbini süsle. Herkes başkasının ayıbını araştırırken, sen kendi ayıplarınla meşgul ol!
(Hz. Mevlana)
Bizi bizden başkası zaten ayıramazdı, bize bunu bizden başkası yapamazdı.Ah be sevgili, hamdım belki, ama piştim.Zaten beni senden başkası yakamazdı…
Hz.Mevlana k.s
Canınla canım gitti, bu ten faydasız...
Bu can canana gitti dönüş faydasız....
Hz Mevlana
Altın ne oluyor, can ne oluyor, inci, mercan da
nedir bir sevgiye harcanmadıktan,
bir sevgiliye feda edilmedikten sonra.
Hz.Mevlana
Candan ümidi kesebilirsiniz ama...
"CAN" Dostlarıyla irtibatı kesmek güçtür
~Mevlana~
"Vefasızlara gitme ...
Onlar birer yıkık köprüdür.."
(Hz. Mevânâ )
...Verende 'O' alanda 'O' ... Nedir senden gidecek? Teleşanı görenlerde can senin zannedecek ..!
( Hz.Mevlana )
Mevlana oğluna der ki:
Bahaeddin!
Düşmanını sevmek, düşmanının da seni sevmesini istersen,
kırk gün onun hayrını ve iyiliğini söyle, o düşman senin dostun olur;
Çünkü gönülden dile yol olduğu gibi, dilden de gönüle yol vardır.
emeklerinize sağlık Allah c.c. sizlerden razı olsun.
Ey gönül, sakın umutsuzluğa düşme ..
Ele geçen şeyin tadı, tuzu, değeri oraya varmak için çekilen yol zahmeti kadardır.
Çölün tozunu yutmayan, dilini dudağını çöl güneşinde çatlatmayan Zemzemin lezzetini bilemez,
Ömür boyu hayalini kurmayan Kabenin kadrini tartamaz.
...O halde önce yan ki su seni kandırsın,
Acık ki ekmek damağında bir lezzet bıraksın.
Özle ki bulduğunda gerçekten bulmuş olasın..
Hz. Mevlana Celaleddin-i Rumi
"Nefis köpeğinin boynuna bir tövbe zinciri vursam onu ihtiyarlatsam,belki onun azgınlığını gideririm diye düşündüm.. Fakat o, bir leş görünce zinciri koparıp saldırıyor..."
Hz. Mevlana
"Sonunda , biz bildik ve anladık ki, biz şu görünen tenden ibaret değiliz.. Biz, bu tenin ötesinde Allah'la beraberiz..."
Hz. MEVLANA
"Sevilen her şey güzeldir, fakat aksine her güzel olanın sevimli olması gerekmez. Güzellik, sevimliliğin bir parçasıdır, sevimlilik oldu mu, elbette güzellik de olur... Bana altınlarla bezenmiş, mücevherlerle süslenmiş kadeh sunsalar, fakat içinde sirke olsa, yahut şaraptan başka bir şey bulunsa, ne işim var o kadehle benim?"
Hz. Mevlana
"Gönül, Seni, Gönül Ehlinin Diyarına; Ten, Seni, Su ve Çamur Hapsine Çeker..."
HZ. MEVLANA
"Bana etrafımda niçin dolanıyorsun dedin?
Senin tozun değil miyim? Kendi çevremde dolanıyorum..."
HZ. MEVLANA
Cenab-ı Allah emeğini zayi etmesin ve her zaman böyle güzel konuları dile getirmek için sana hayırlı bir yaşam nasip etsin. İnşallah ...
Sevmek benim mutluluğumdur. Hem bilir misiniz siz, ben sevgiyle yaşıyorum sevgiyi söküp çıkarırsanız nefesimden inanın ki ölürüm. Farkında değilsiniz siz; ben, Allah’ın insanları aşkıyla yarattığını gördüm ve o aşkla sevdim sizleri sevgi olmasaydı ben olmazdım. Bu geniş kürede sevginin erişemediği bir yer bulamadım. Hangi bakışlar, hangi umutlar vardır ki; bu uçuş çizgisini aşabilsin!
Hz. Mevlana
''Aklını Başına Al Da, Fanî Olan Bu Dünya Zindanında Kimseden Vefa Arama! Bu Dünyanın Vefası Bile Vefasızdır.''
(Hz. Mevlana)
İman, Görmediğimize Teslim Olmaktır. Bunun Mükafatı da, İnandığımızı Görmektir...
HZ. MEVLANA
Yaşlanmaktan kork, gençliğinin kıymetini bilememişsen..
Unutulmaktan kork, arkanda iyi bir eser bırakamamışsan..
Ölmekten kork, ölmeden önce ölmeyi becerememişsen...
Hz. MEVLANA
"Aşk Kıblemdir, Sevgi Secdemdir... Her İbadeti Bozmanın Bir Keffareti vardır, Aşkın Keffareti de Nardır..."
Hz. Mevlana
Dünümde olmayanlar..Yarınım için Akıl vermesin ..Hakkımda Bilginiz Yoksa..Fikrinizde olmasın!!
~Mevlana~
emeğine sağlık Allah c.c.razı olsun.
Geçmişini iyi bil ki, geleceğe sağlam basasın. Nereden geldiğini unutma ki, nereye gideceğini şaşırmayasın ..
(Hz. Mevlana)
Dayan be gönlüm!. Bîçâre değilsin, Yaradan sana yâr.. Kimsesiz değilsin, yanında "Kimsesizler kimsesi" var! Biliyorum, Sığmazsın hiç bir yere bu sevdayla, dünya sana dar! Ama dayan gönlüm! Dayan ki her gecenin mutlaka bir sabahı var..
(Hz. Mevlana)