rabbim cümlemizden razı olsun teşekkür ederim kardeşim
Printable View
rabbim cümlemizden razı olsun teşekkür ederim kardeşim
allah`im dÜnyada da ahİrettede af ve afİyet ver....
Amin..Amin..Amin...Allah(c.c) razı olsun...
Amin ecmain inşaAllah...
Sağol teşekkür ederiz ablacım bilmukabele..
Dua ile...
Rabb'imiz!
Sana dilbeste olmuş ve
Resûl'ünü gönülden tasdik etmiş şu kullarını
Yüce Nebî'nin risalet davasını omuzlamaya muktedir hale getir..
getir ki, ufkumuzu sadece Sen'in nâm-ı celîlini ve
Resûlünün yâd-ı cemilini âfâk-ı âleme ulaştırma gaye-i hayali tutsun ve kalbimiz yüce dinine hizmet etme düşüncesinden başka
bütün yüklerden kurtulsun.
Bizi bu ağır ve zor yolda inayetinle takviye buyur,
buyur ki işaret ettiğin istikâmette yürümeye muvaffak olabilelim...
Âmîn... Âmîn... Âmîn...
Âmîn... Âmîn... Âmîn...
Allah(c.c) razı olsun canım...
http://img511.imageshack.us/img511/411/izdirapdx0.jpg
Dertler renk renk, acılar çeşit çeşit… İçinden çıkılmaz çileler, solduran sancılar, inleten elemler, imbik imbik süzülen üzüntüler, üzerinden silindir gibi geçen gamlar… Yük ağır, yalnızlık daha ağır…
Yalnızlık ağırlığıyla yürümek yoruyor, keder kelimeleri kalbi kanatıyor… Kanatlar kırık, rüzgâr esmiyor, neşe yağmıyor… Umut bulutlar uzakta, eller boş, yürek sızı dolu… Çağlayan acılar ağlatıyor…
Yalın ayak koşturuyor; yetişemediği serap sevgilerin peşinde… Ayağı kanıyor, yüreği yanıyor… Yağmurlar nerdesin?
Buzdan canlar, camdan evlerde yaşıyor ruhunun üşümüşlüğünde… Toprak cana, canın toprağına sığınmak, sancılarını dindirmek diliyor; dil suskun, gönül suskun, gül solgun…
Sokaklar sıkıyor, caddeler cezp etmiyor, şehir neşe vermiyor… Dertlerin daralttığı, kederlerin kapattığı dar geçitler geçit vermiyor… Yüzü yırtık, yüreği yırtık, yürüyor yine de…
Kabuk bağlamış kederler, düğüm olmuş dertler, dönmeyen çare çarklar, açılmayı bekleyen kapılar, akmayı bekleyen bereket nehirler… Bekletip de gelmeyen vefa, yanından ayrılmayan cefa, “canım” diyen cansız sözler, canım; bu kafes dar mı geldi sana?
Dertlerden dertlere sığınmak, cefalardan cefalara bürünmek, çaresizliği çare diye içmek, kurumuş umutları dişlemek, düşleri gerçek gerçekleri düşmek görmek, düşmeye göresin; elinden tutan kim?
Kimsesizlikte kendine konuşmak, kar etmeyen kalabalıklardan kendine koşmak, suskunlukla söylemek; teli kopuk saz başka ne yapsın ki?
Gece suskun, ay renk vermiyor, yıldızlar yar değil, yollar kıvrım kıvrım, yalnızlık yanı başında; yürü yürü yürü, yol bitmiyor… İstersen bir türkü tuttur: “ uzun ince bir yoldayım, gidiyorum gündüz gece” “ bilmiyorum ne haldeyim, gidiyorum gündüz gece” ne çare… Duran ve dinleyen olmadıktan sonra… Dur ve dinle öyleyse; sessizliğin sesini, kederin kalbini, elemlerin inlettiğini, gecenin dillendirdiğini, rüzgârın söylediğini, yıldızların yaldızlı sözlerini; diyecekler ki : “ benim sadık dostum kara topraktır”…
Dinleyemiyorsan, ömür perdeleri kapanırken; “biz dünyadan gider olduk, kalanlara selam olsun” diyemez, sonsuzluk sabahında selamla dirilemezsin… Dileklerin dirildiği, duaların cevap verildiği diyarda, melek kanatlarla uçamazsın… Saf sevgiyi, sınırsız şefkati, perdesiz güzellikleri, gecesiz gündüzleri, güneşin sönük kaldığı aydınlığı, sevincin çağlayışını, coşkunun parlayışını, yalnızlığın uzaklaşması yârin yakınlığını, elemsiz lezzetleri, kedersiz kavuşmaları, gönlün gönüllü gülüşünü hissedemezsin…
Hislerin perişanlığını, zihninin karanlığını, düşüncelerinin donukluğunu yırt; altından ümit filizlerin çıkışını seyret… Sonsuz süruru düşün; düşlerinin derinliğinde, hislerinin enginliğinde… Karanlığın kara toprakta kayboluşu doğsun zihninde, fikrin fezaların üstünü seyretsin…
Anla ki her şey seyirlik ve geçici… Geçtiğin dikenli yolları, aldığın elemli nefesleri boş sanma; bir sabah doğduğunda, her şeyin dili çözülecek, şifreler açılacak, kapılar kalkacak, duvarlar yıkılacak, her şeyin anlamını anlayacaksın…
Can evinden, canlar cananına kirli kanatlarla uçamazsın… Anla ki kader, kederi, kirli kanatları temizleyesin diye veriyor; bana çabuk, bana rahat gelesin diye…
Ey kaderin sahibi… Kolaylaştır, güç ver güçsüzlüğüme… Elimden tut yalnızlığımın…
Şefkatinle okşa kalbimi, rahmetinle sar yaralarımı… Sevginle sık ruhumu, sana sevgim çıksın… Çıkılmazlıklardan çıkaracak, düşkünlükten yüceltecek, perişaniyetimi giderecek yalnız sensin… Kanatlarımı kuvvetli kıl ki kolay kavuşayım sana… Gurbet gülünün dikenleri kalbimi kanatıyor, kalbim sana emanet, ey kalbimin sahibi.
Amin ecmain...
Emeğine sağlık ablacım Allah(c.c) razı olsun...
http://1.bp.blogspot.com/_I1In1PcohX...M/s400/sav.jpg
Allah'ım beni nur kıl,
aklımı nur kıl,kulaklarımı ve gözlerimi nur kıl,üstümü nur kıl,altımı nur kıl.
Ey nurlandırıcı Allah'ım,
zatının,sıfatının ve habibinin sevgisi
ve
hürmetine
ve
kitabın hürmetine beni nurlandır.
Muhammed Musatafa(s.a.v)'nın
nuru hürmetine rahmetinle beni pürnur kıl.
Sen merhamet edenlerin en merhametlisisin.
Amin....
Amin ecmain...
ümitsiz Değilim Günahkarsamda
Affet Beni Yarab Kapina Geldim.
Huzurda Edepsiz, Cürretkarsamda
Affet Beni Yarab Kapina Geldim
Kaç Kez Tevbe Ettim Tutamiyorum
şu Nefsi Içimden Atamiyorum
Artik Tevbesizde Yatamiyorum
Affet Beni Yarab Kapina Geldim
Merhamet Et Haddi Aşmiş Taşkina
Yolundan Ayirip Koyma şaşkina
Iki Cihan Nebi'sinin Aşkina
Affet Beni Yarab Kapina Geldim.
Amin ecmain...
Çok güzel...Emeğine sağlık ablacım Allah(cc.c) razı olsun...
Allah’ım! Bize, kur’an’ı bir nasihat, gönlümüzde olana bir şifa ve bizim için bir hidayet ve rahmet kıl ve kitabınla bizi selamet yollarına eriştir.
Hamd o Allah’a mahsustur ki, kuluna kitab’ı indirdi ve onda hiçbir eğrilik bulundurmadı. (Kehf: 1)
Âlemlere bir korkutucu (bir uyarıcı) olsun diye, Furkan’ı kuluna indiren (Allah) ne yücedir.” (Furkan: 1)
Allah’ım! Bize, Kur’an’ı bir nasihat, gönlümüzde olana bir şifa ve bizim için bir hidayet ve rahmet kıl ve kitabınla bizi selamet yollarına eriştir. (Bkz. Yunus: 57, Maide: 16)
Allah’ım! Bizi en sağlam kulpa tutunanlardan eyle! (Bkz. Lukman: 22)
Allah’ım! Bizi, kitaba sımsıkı tutunanlardan eyle! (Bkz. A’raf: 170)
Allah’ım! Kur’an ile kalplerimize sebat ver; ve bizi, kalpleri Kur’an’a gönülden bağlı olanlardan eyle! (Bkz. Furkan: 32, Hac: 54)
Allah’ım! Bizi, Kur’an okudukları zaman kovulmuş şeytandan Allah’a sığınanlardan eyle! (Bkz. Nahl: 98)
Allah’ım! Bizi, Allah’ın kitabını tilavetinin (okunmasının) hakkını vererek okuyanlardan eyle! (Bkz. Bakara: 121)
Allah’ım! Bizi, Kur’an’ı tane tane okuyanlardan eyle! (Bkz. Muzemmil: 4)
Allah’ım! Bizi, Kur’an okunduğu zaman, hemen onu dinleyip susan ve böylece merhamet olunanlardan eyle! (Bkz. A’raf: 204)
Allah’ım! Bizi, onlara Kur’an okunduğu zaman ağlayarak yüzleri üstü yere kapanan ve (Kur’an’ın) onlarda, (Allah’a) gönülden bağlılığı arttırdığı kimselerden eyle! (Bkz. İsra: 109)
Allah’ım! Bizi, derileri Kur’an’dan ürperen; sonra derileri de kalpleri de Allah’ın zikriyle yumuşayanlardan eyle! (Bkz. Zumer: 23)
Allah’ım! Bizi, Kur’an’ı tedebbür edenlerden, düşünenlerden eyle! (Bkz. Nisa: 82)
Allah’ım! Bizi, Kur’an’daki kıssaları düşünenlerden eyle! (Bkz. A’raf: 176)
Allah’ım! Bizi, kendilerine verdiğin (kitab)ı kuvvetle tutan ve içinde bulunanları hatırlayanlardan eyle! (Bkz. Bakara: 63)
Allah’ım! Bizi, kitabı bilmeyip sadece boş temennilerde bulunan ve ancak zanda bulunan ümmilerden eyleme! (Bkz. Bakara: 78)
Allah’ım! Bizi, bir sure indirildiği zaman bunun imanlarını arttırdığı o kimselerden eyle ki onlar birbirleriyle müjdeleşirler. (Bkz. Tevbe: 124)
Allah’ım! Bizi, Kur’an’ın kendilerine hüsrandan başka bir şey arttırmadığı kimselerden eyleme! (Bkz. İsra: 82)
Allah’ım! Bizi, Kur’an’la kâfirlere karşı büyük bir cihat ile mücahede edenlerden eyle! (Bkz. Furkan: 52)
Allah’ım! Bizi, ilimde rasih (derinleşmiş) olup: “(Biz) Kur’an’a inandık, hepsi Rabbimiz tarafındandır” diyenlerden eyle! (Bkz. Al-i İmran: 7)
Allah’ım! Bizi, Kur’an’ı kısım kısım ayıranlardan eyleme! (Bkz. Hicr: 91)
Allah’ım! Bizi, kitabın bir kısmına inanıp bir kısmını inkâr edenlerden eyleme! (Bkz. Bakara: 85)
Allah’ım! Bizi, kalplerinde bir eğrilik bulunan, fitne çıkarmak ve keyiflerine yormak için Kur’an’dan müteşabih olanların peşine düşenlerden eyleme! (Bkz. Al-i İmran: 7)
Allah’ım! Bizi, kendilerine Kur’an yükletilip de sonra onu taşımayanlardan eyleme! (Bkz. Cuma: 5)
Allah’ım! Bizi, onlara apaçık deliller geldikten sonra aralarındaki zulümden dolayı kitapta ihtilafa düşenlerden eyleme! (Bkz. Bakara: 213)
Allah’ım! Bizi, sanki bilmiyorlarmış gibi, Allah’ın kitabını sırtlarının gerisine atanlardan eyleme! (Bkz. Bakara: 101)
Allah’ım! Bizi, nasihat etmek üzere kendilerine indirdiğin kitabı ve hikmeti hatırlayanlardan eyle! (Bkz. Bakara: 231)
Allah’ım! Bizi, kelimeleri yerlerinden değiştirip kendilerine yapılan nasihatlerden bir nasip almayı unutanlardan eyleme! (Bkz. Maide: 13)
Allah’ım! Bizi, Kur’an’ı terk edilmiş olarak tutanlardan eyleme! Ve bizi Kur’an’dan yüz çevirenlerden eyleme! (Bkz. Furkan: 30, Taha: 100)
Allah’ım! Bizi, gözleri, Seni hatırlatan ayetlerin karşısında bir örtü içerisinde olup işitmeye de tahammül edemeyen kimselerden eyleme! (Bkz. Kehf: 101)
Allah’ım! Bizi, indirdiğin apaçık delilleri ve hidayeti, insanlara kitapta beyan etmenden sonra gizleyenlerden eyleme! (Bkz. Bakara: 159)
Allah’ım! Bizi, kelamını işiten, sonra onu anlamalarının ardından, bile bile onu tahrif edenlerden eyleme! (Bkz. Bakara: 75)
Allah’ım! Bizi, kitapta olmadığı halde, kitaptan sanılsın diye, kitabı okurken dillerini eğip bükenlerden ve Allah tarafından olmadığı halde “Bu, Allah katındandır” diyenlerden muhafaza eyle! (Bkz. Al-i İmran: 78)
Allah’ım! Bizi, kitaba varis olup şu değersiz dünyanın geçici menfaatini alan ve “(nasıl olsa) bize mağfiret edilecek” diyenlerden; fakat kendilerine, ona benzer bir menfaat daha gelse onu da alanlardan eyleme! (Bkz. A’raf: 169)
Allah’ım! Bizi, ayetlerin hakkında düşünen ve onlardan ibret alanlardan; ayrıca ayetlerine kati olarak iman edenlerden eyle! (Bkz. En’am: 126, Bakara: 219, Secde: 24)
Allah’ım! Bizi, göklerin ve yerin yaratılışında ve gece ile gündüzün ihtilafında var olan ayet (ve delillerini) görenlerden eyle! (Bkz. Al-i İmran: 190)
Allah’ım! Bizi, ayetlerinden gafil olanlardan eyleme! (Bkz. Yunus: 7)
Allah’ım! Bizi, ayetlerinin üzerinden (ibret almadan) bunlardan yüz çevirici kimseler olarak geçip gidenlerden eyleme! (Bkz. Yusuf: 105)
Allah’ım! Bizi, kendilerine Rablerinin ayetlerine nasihat edilip de sonra onlardan yüz çeviren kimselerden eyleme! (Bkz. Secde: 22)
Allah’ım! Bizi, ayetlerin hakkında haktan sapanlardan ve onlar hakkında mücadele edenlerden eyleme! (Bkz. Fussilet: 40, Mumin: 69)
Allah’ım! Bizi, ayetlerini az bir fiyata satanlardan eyleme! (Bkz. Bakara: 41)
Allah’ım! Bizi, ayetlerinden sıyrılıp çıkanlardan eyleme! (Bkz. A’raf: 175)
Allah’ım! Bizi, ayetlerini yalanlayıp onlara karşı büyüklük taslayanlardan eyleme! (Bkz. A’raf: 36)
Allah’ım! Bizi, kendilerine dokunan bir zarardan sonra onlara bir rahmet tattırdığın zaman ayetlerin hakkında derhal bir hileye girişenlerden eyleme! (Bkz. Yunus: 21)
Amin..Amin..Amin...
Allah(c.c) razı olsun...
Rabbim! Bana ve anama babama verdigin nimetinlere sükretmemi ve hosnut olacagin isi yapmami bana kolay kil.
Beni rahmetinle iyi kullarin arasina kat.
(Hz. Süleyman´in duasi)
Amin ecmain...
http://img293.imageshack.us/img293/2023/197co0.jpg
Ey Merhametlilerin en Merhametlisi! Ey Tövbeleri kabuleden ve Dualara icabet eden Rabbimiz! Sana yöneldik. Efendimizi şefaatçi yapıyor, ellerimizi O'nun mübarek ellerinin altında tutuyor ve istediklerimizi böylece istiyoruz.
Ey Rabbimiz! Ettiklerimize binlerce tevbeler olsun. Günahımız çoktur ama, Senin rahmetinde her şeyi aşkındır, her şeyi kuşatmıştır. Rahmetin gazabını geçmiştir. Bize rahmetinle muamele eyle.
Ey Rabbimiz! Bazı yüzlerin ağarıp, bazı yüzlerin kararacağı günde; bizi yüzleri ak, gönülleri pak olan, sevgili resülünün bayrağı altında toplanan mesut insanlar zümresine kat. O'nun yanında cennete girmeyi, mübarek Cemalini görmeyi, Senin dostlarınla komşu olmayı ve en büyük makam olan rızana ulaşmayı nasib eyle .
Ey Rabbimiz! Mülkün sahibi sensin. Dilediğine mülkü verir, dilediğinden alırsın. Dilediğini aziz, dilediğini zelil edersin. Bütün hayırlar, iyilikler senin elindedir. Sen her şeye Kadirsin, Sen Lütfedensin bize dünyada ve ahirette iyilikler ver.
Amin...
http://fatihiraz.files.wordpress.com...54563f8b20.jpg
RAHMAN VE RAHİM OLAN ALLAH"IN ADIYLA
HAK ETTİĞİ ŞEKİLDE - Kİ HAMD ZATEN ONUN
HAKKIDIR- ALLAH"AÇOK ÇOK HAMD OLSUN NEFSİMİN
ŞERRİNDEN ONA SIĞINIRIM ŞÜPHESİZ NEFİS -RABBİMİN
MERHAMETİ OLMAZSA-ÇOK ÇOK KÖTÜLÜĞE SEVK
EDER GÜNAHLARIMA GÜNAH KATMAYA ÇALIŞAN
ŞEYTAN"IN ŞERRİNDEN DE ONA SIĞINIRIM HER TÜRLÜ
GÜNAHA DADANMIŞ ZORBAYA, ZALİM HÜKÜMDARA
VE EZİCİ DÜŞMANA KARŞIDA ONUN HİMAYESİNE SIĞINIRIM
ALLAH'IM, BENİ ORDULARINDAN BİR NEFER EYLE-Kİ
ORDULARINDAN BAŞKA GALİP OLAN YOKTUR
-BENİ SENİN YANINDA YER ALANLARDAN EYLE-Kİ YANINDA
YER ALANLARDAN BAŞKA KURTULUŞA EREN YOKTUR
-BENİ SANA DOST OLANLARDAN EYLE-Kİ,SANA DOST
OLANLAR İÇİN HERHANGİ BİR KORKU VE ÜZÜNTÜ
SÖZ KONUSU DEĞİLDİR
ALLAH'IM,DİNİ HAYATIMI BENİM İÇİN YOLUNA KOY
ÇÜNKÜ,O BENİM DURUMUMUN TEMİNATIDIR AHİRET İŞLERİMİ
YOLUNA KOYÇÜNKÜ O, EBEDİ YURDUM VE KÖTÜ İNSANLARIN
YAKINLIĞINDAN KAÇIP SIĞINILACAK MEKANIMDIR
HAYATI BENİM İÇİN HER TÜRLÜ İYLİĞİ ARTIRMA ÖLÜMÜ DE
HER TÜRLÜ KÖTÜLÜKTEN RAHATA ERME VESİLESİ EYLE!
ALLAH'IM,PEYGAMBERLERİN SONUNCUSU, ELÇİLERİNİN
SON HALKASI OLAN HZMUHAMMED'E VE ONUN AK PAK EHL-İ
BEYTİNE VE NECİP SAHABİLERİNE SALAT EYLE!
BU SALI GÜNÜNDE DE BANA ŞU ÜÇ ŞEYİ LÜTFEYLE:
BAĞIŞLAMADIĞIN HİÇ BİR GÜNAHIMI, GİDERMEDİĞİN
HİÇ BİR ÜZÜNTÜMÜ,DEFETMEDİĞİN HİÇBİR DÜŞMANIMI
BIRAKMA!
EN GÜZEL İSİM OLAN ALLAH'IN ADIYLA,YERİN VE
GÖKLERİN RABBİ OLAN ALLAH'IN ADIYLA,BAŞLANGICI ONU
GÜCENDİRMEK OLAN HER TÜRLÜ KÖTÜLÜĞÜ SAVMAYI, İLK
ADIMI ONUN HOŞNUTLUĞU OLAN HER GÜZEL ŞEYİ KAZANMAYI
DİLERİM
EY HER TÜRLÜ İHSANIN SAHİBİ ALLAH'IM, BUGÜNÜ
KENDİ KATINDAN BİR BAĞIŞLAMAYA BENİM İÇİN NOKTALA!
Yarabbi
Kapına geldik, dergahına sığınıyoruz.Ey merhametlilerin en merhametlisi, bizleri bağışla.
Allah'ım Sen buyurdun ki bana dua edin bende duanızı kabul edeyim.
Senin aciz kulların olarak huzuruna geldik ve sana dua ediyoruz.Ey Allah'ım bize hakkı hak olarak göster.Haklı olmayı nasip et.Bize batılı batıl olarak göster.Batıldan uzaklaşmayı nasip et.Bize basiret ve feraset ver.Bizi dünyanın sıkıntısından ve ahiretin azabından koru.
Yarabbi sen ey vahşete kapılanların en cana yakın dostu,yalnızların arkadaşı,ümidi kesilenlerin ümidi,kimsesizlerin yardımcısı,yoksulların varı,zayıfların kuvveti,fakirlerin hazinesi,gariplerin şikayet makamı,büyüklüğünde tek olan,fazlın ve keremin Peygamberin Hz. Muhammed (a.s) ve Ali(ashabı) hürmetine sıkıntılı zamanımızda yardımımıza yetiş.
Allah'ım
Gücümüzü topla,dünyaya karşı zaafımızı gider ve bizlere yardım et.Mağdur ve mazlum Müslümanlara merhamet et.
Allah'ım
Ey Müslümanların velisi.Bizi sana kavuşuncaya dek İslam üzerinde sabit kıl.Ayaklarımızı sıratı müstakimden kaydırma.Katındaki makamı hürmetine Hz. Muhammed (a.s)'ı hakkımızda şefaatçi kıl.
Yarabbi
Sana gereği gibi ibadet etmeyi,şükür etmeyi,hamd etmeyi,tevekkül ve tefekkür etmeyi ve imtihanına sabrı nasip eyle.Bizi yaşattığın müddetçe kötülüklerden kaçma hususunda sebat nasip eyle.Bizden razı olmadıkça bizleri dünyandan çıkarma.Can verme sırasında imanımızı muhafaza buyur..
Ey saygı değer Kabe'nin sahibi,ey her türlü dilek ve cehdin sahibi;Müslümanları nifaktan,amelimizi riyadan koru.Günahlarımız bağışla.Bizlere merhamet eyle.Dualarımız kabul eyle.Şüphesiz sen duaları kabul eden mucipsin.
Yarabbi;Kadrimizi yücelt,göğsümüzü genişlet,işimizi kolaylaştır,bize hayırlı rızk ihsan et.İzzetinin hakkı için, bizleri korku ve hüzün duymayan salih kullarından eylemeni rahmetinle istiyoruz senden.Sen gönüllerdeki dertlere şifa,hidayet ve rahmet vericisin.Bizden mağfiretini esirgeme yarabbi.İstenenin hayırlısını,duaların hayırlısını,amelin hayırlısını,hayatın hayırlısını,ölümün hayırlısını istiyoruz senden.
Ey Allahım ibaderlerimizi kabul buyur.Yüce Allah'ın salat ve selamı Peygamber (a.s)'in ehli beytin ve bütün ashabının üzerine olsun.
Allah'ım; Senin açacağın herhangi bir rahmeti tutacak yoktur.Sen tasayı gideren,kederi açıp ferahlatan ve güç durumdakilerin duasını kabul eden Rab’sin.Ancak senden yardım diliyor ve ancak senden yardım istiyoruz.
Dünya ve ahiretin sahibi Allah'ım;
Dini ve dünyevi bütün işlerimizde intizarı müyesser kıl.Zorlukların üstesinden gelmeyi nasip eyle.Şüphesiz sen her şeye kadirsin.Sen dertlilere deva,hastalara şifa,borçlulara eda nasıp eyle.Bağışlamanı dileriz yarabbi.Dönüş sanadır.Güç ve kuvvet ancak yüce ve büyük Allah iledir.
Yarabbi
Peygamber Efendimiz (a.s) senden neleri istemişse onları istiyor,nelerden sığınmışsa onlardan sığınıyoruz.AMİN.
Gölgelerin içindeyim, başım önümde. Huzurunda bir bendeyim Efendim. Işıklar inerken gecenin karasından bedenim üzerine, ölümü paylaştırmak için sana yolladığım sevdalarımı bekliyorum. Bir rebabın selinde vahalara salınmış ahular gibi mestâne… Şehlâ rüyaların arkasına saklanmış bengisu özlemleriyle ateş taşıyan sözcükler tutuyorum önümde. Hüsn-ü Yusuf’tur rüyalarımda gördüğüm Efendim, sulusepken bir matemin kararan sinesinde. İpekten dokunmuş sesindir dinleyemediğim son şarkının son notası. Sadağında sevda yığınlarıyla gri bulutlara yağdırdığın ses, senin midir Efendim?
Çıkar siyahlarımı, bürün beyazlarına. Sesime ses ver ey tennurelerin beklediği sevgili. Âlem doğarken karanlıkların beşiğinden, karalara saldığın bahtımı aydınlat da gel. Buhurların dumanında burnuma sevdadan bir nebze şifayla gel. Üveys gibi geri dönmek için değil, Karan topraklarından aşkımı çoğaltmak için gel.
Çıkar siyahlarımı Efendim. Hasret kaldım gülüşlerine. Bir hazanın son demlerinde baharımla gel. Gölgelere büründüm Efendim. Sadağına azıcık aşkından ışık kat da gel.
http://img134.imageshack.us/img134/5397/74xvtd9og9.gif
Ey Anların, Günlerin, Ayların, Yılların Rabbi!
Ey Zamanın, Mekânın, Hayatın ve Ölümün Rabbi!
Ey Arzın ve Semavatın Rabbi!
Ey Kelamın Sahibi Ve Ramazan'ın Rabbi!
Ey Bizim Rabbimiz, İnsanların ve İnsanlığın Rabbi!
Bizleri Kuran Ayı Ramazan'a eriştirdiğin için Şükürler Olsun…
Ramazana Ulaştırdığın Gibi Hayırlı Bir Şekilde Bayrama da Ulaştır...
İlahi; Anlarımızı, Günlerimizi, Bu Vahyin Doğduğu Ayı Bize Mübarek Kıl!
Hoş Gelen Ramazan'ı Hoş Bulduklarından Eyle...
Ramazan'ı Bizden, Bizi Ramazan'dan Hoşnut ve Razı Eyle!
Ya Rab!
Bizi Orucun Başını Dik Tutanlardan, Başını Oruçla Dik Tutanlardan Kıl!
Kendini Kaybedenlerden, Kendini Unutanlardan Değil,
Kendini Oruçla Tutanlardan Kıl...
Ramazan'ı;
Ruhumuza Gıda, Gönlümüze Ferman, Gözümüze Fer, Dizimize Derman Kıl!
Rabbimiz!
Bu Ayda Tuttuğumuz Orucu Gerçek Oruçlardan,
İbadetlerimizi Hakiki İbadetlerden Eyle!
Bizi Gafillerin Uykusundan Uyandır.
Suçlarımızı, Hatalarımızı Bu Ayda Bağışla!
Affet Bizi Bağışlayıcı, Merhamet Sahibi Rabbimiz!
Bu Ayda Bizi Hoşnutluğuna Yaklaştırıp, Gazap ve Azabından Uzaklaştır
Bu Ayda Ayetlerini Okumaya Bizi Muvaffak Eyle
İlahi;
Oruç Tutup, İbadete Durmamız İçin Bize Yardımcı Ol;
Bu Ayın Sürçme ve Günahlarından Bizi Uzaklaştır;
Bu Ayda Bize Sürekli Olarak Seni Zikretmeyi Nasip Eyle…
(Amin)
"Ey iman edenler!
Allah'a karşı gelmekten sakınmanız için oruç, sizden öncekilere farz kılındığı gibi, size de farz kılındı."
"Oruç, sayılı günlerdedir.
Sizden kim hasta, ya da yolculukta olursa, tutamadığı günler sayısınca başka günlerde tutar.
Oruca gücü yetmeyenler ise bir yoksul doyumu fidye verir.
Bununla birlikte, gönülden kim bir iyilik yaparsa (mesela fidyeyi fazla verirse) o kendisi için daha hayırlıdır.
Eğer bilirseniz oruç tutmanız sizin için daha hayırlıdır."
"(O sayılı günler), insanlar için bir hidayet rehberi, doğru yolun ve hak ile batılı birbirinden ayırmanın apaçık delilleri olarak Kuran'ın kendisinde indirildiği Ramazan ayıdır.
Öyle ise içinizden kim bu aya ulaşırsa onu oruçla geçirsin.
Kim de hasta veya yolcu olursa tutamadığı günler sayısınca başka günlerde tutsun.
Allah size kolaylık diler, zorluk dilemez.
Bu da sayıyı tamamlamanız ve hidayete ulaştırmasına karşılık
Allah''ı yüceltmeniz ve şükretmeniz içindir."
Ya Rab
Şükürler olsun ki,
Bizleri bu aya kavuşturdun, devamına da erebilmeyi nasip eyle!
Bizleri orucu hakkıyla yerine getirebilenlerden eyle!
Bugün Ramazan ayının ilk günü, ilk Cuması!
Bizleri bugünün bereketinden nasiplenebilenlerden eyle!
Aramızda bugüne çıkamayanlar varsa onlara da rahmet eyle!
Ya İlahi, bu yürek Sen’in için Sana yanmak ister..
Öyle yanayım ki..
Ya İlahi..
Sevdan geceleri uykumu bölsün, günün aydınlığında gafleti silsin..
Her hâl’de Sen’i arayım, her hâl’imle Sen’i bulayım..
Her kapının anahtarı Sen’de Ya İlahi..
Sana gelen tüm kapıları arala, sessizce süzülüp geleyim yanına..
Sana gelen yollarda beni nefs eline bırakma,
Dostlarını yoldaş eyle yolculuğumda!
Sen tut ki.. yüreğimin elinden, ayağıma çakıl ve taş deydiğinde, düşmeyim sendelemeyim..
Sana çıkacak yollarda, Sen tut yüreğimin ellerinden!
Emanetini sağlam ulaştırmayı nasip eyle..
Doğduğum gün verdiğin o tertemiz kalbi, aynı temizlikte emanet etmeyi nasip eyle..
Kirlerden pak eyle bu kalbimi, parçalamaya meyl eden faniliklerden uzak eyle!
Sen’in verdiğin gönül de, Sen’in ile geleyim Ya İlahi..
Yalan tutsaklıklara esir etme bedenimi,
Üzerimde yalan ve yanlış hiç bir sevdanın izini bırakma,
Gönlüme her gireni, bana Sen’i getirdiği için seveyim,
Sana gelebilmek için sevileyim!
Gözeten Sen’sin her halimi.. Sen koru benliğimi..
Sana emanet ettim yüreğimi.. her halimi!
Dünya kuyusunda Yusuf(AS)’ın teslimiyetini ihsan eyle bu bedene,
Yakup(AS)’ın, Yusuf(AS)’a hasreti gözyaşı oldu ömrüne, gözlerinden etti hasreti..
Sabır ile duâsı ile kavuşturdun hem Yusuf’una hem gören gözlerine..
Sen’in için akan gözyaşına talibim Ya İlahi..
Öyle yanayım ki..
Yüreğimi aşkına kurban eyle!
Gözümün yaşı ile sabredenler gibi kavuşmak nasip eyle!
Sana kavuşmanın adı ise ölüm.. ölümü sevdir bana,
Soğuk deymesin şu dilime, en sıcak kelime olsun.. vuslatın adı..
Öyle yanayım ki.. Ya İlahi..
Ölümü özleyen bir beden de ben olayım!
Ölümlerin en güzeline talibim,
Faniliğe rağbet ettirme,
Ömrüme ömür bereketi ver ki..
Ellerim boş gelmeyim o en güzel kavuşma anına..
Ömrümü tükettiğim yerlerin adını, malımı harcadığım yerlerin adını güzel eyle..
Bedenimi yıprattığım yolları hayır eyle,
Hesabımı kolay, amelimi bol ve güzel eyle..
Öyle Yanayım ki.. Ya İlahi..
Sen’in için yaşayıp.. Sen’in için öleyim..
Öyle bir iman ver ki Ya İlahi..
Yalnızca Sen’in için yanayım..
Rahman ve Rahim Olan Allah'ın Adıyla
Allah'ım..
Yalnızca Senden isterim
Senin her şeyi kaplayan rahmetinden.
Kendisiyle her şeyi kahrettiğin kuvvetinden.
Önünde her şeyin boyun eğdiği,
Karşısında hiçbir şeyin duramadığı izzetinden.
Her şeyi kaplayan azametinden.
Her şeyin üstünde olan saltanatından.
Her şey yok olduktan sonra da baki kalan vechinden.
Her yeri dolduran isimlerinden.
Her şeyi kuşatan ilminden.
Her şeyi aydınlatan nurundan..
Ey Nur,
Ey kuddus,
Ey ilklerin ilki ve
Ey sonların sonu..
Allah'ım zikrinle Sana yaklaşırım
ve kendin hürmetine Senden şefaat diliyorum..
Allah'ım,
Senden huzur, tevazu ve huşu diliyorum.
Allah'ım,
Senin saltanatın uludur,
makamın yücedir,
tedbirin gizlidir...
Fermanın aşikardır,
kahrın galiptir ve kudretin yaptırıcıdır..
Senin hükümranlığından kaçmak imkansızdır.
Sen Rahman ve Rahimsin Allah’ım..
Allah’ım,
Her günahı bağışlayan ve her hatanın üstünü örtensin..
Ey Rabbim,
Ey benim Yaratıcım,
Ey çaresiz durumlarımı bilip,gözeten Allah’ım..
Sen benim fakirliğimden ve güçlüklerimden haberdarsın..
Ey Rabbim,hakkın ve kutsiyetin adına Senden diliyorum..
Sıfatının ve isminin büyüklüğü adına,
Gece ve gündüz Seni anmama yardım et..
Ey Rabbim,
yüzümü Sana çevirdim..
Ellerimi Sana açtım..
Duamı kabul etmen,
Ve beni dileklerime ulaştırman için yalvarıyorum..
Ey çabucak razı olan Allah’ım,
Duadan başka yardımcım yoktur,
Affet beni..
Çünkü Sen her dilediğini yapabilirsin..
Ey ismi her derde deva olan Allah’ım,
Ey ismi hastaya şifa olan Allah’ım,
Yalnız Sana kul olmak benim için yeterlidir..
Silahı ağlamak ve sermayesi ümid olanlara rahmet et..
Ey nimetleri tamamlayan,
Ey zahmetleri defeden,
Fazlını ve keremini benden esirgeme..
Kullarına ihsanın ve iyiliğin ne güzel bir lütuftur..
Ey isimleri mukaddes olan Rabbim,
Esma-ül Hüsnâ’n hürmetine beni bağışla...
Beni bağışla..
Bizi bağışla..
(amin)
Allah'ım..
Yüreğimizden dinimizin güzelliklerini eksik etme..
Sıkıntıya düştüğümüzde küfre ve isyana sapmaktan muhafaza et..
Bizleri sâlih kullarından eyle..
Bizden razı ol..
Anne babamızı da razı et..
Bu dünyada onlar bizden razı değilse, Sen de razı olmazsın..
Hayır dualarını üzerimizden eksik etme..
Günahlarımızı afv et, dualarımızı kabûl buyur..
Sana el açtık, duada bulunduk..
Kabul eyle..
Allah’ım Senden şu isimlerinin hakkı için istiyor ve yalvarıyorum.
1- Ey her şeyin Gerçek Mâbudu olan Allah
2- Ey dünyada dost ve düşman ayırt etmeden bütün mahlukatını rızıklandıran Rahman
3- Ey âhirette sadece dostlarına rahmet edecek olan Rahim
4- Ey herseyi hakkıyla bilen Alîm
5- Ey yarattıklarına son derece yumuşak muamele eden Halîm
6- Ey sonsuz büyüklük ve yücelik sahibi olan Azîm
7- Ey herşeyi yerli yerinde yapan Hakîm
8- Ey varlığının başlangıcı olmayan Kadîm
9- Ey herşeyi ayakta tutan Mukîm
10- Ey iyilik ve ikrami bol olan Kerîm
Sen bütün kusur ve noksan sıfatlardan münezzehsin, Senden başka İlah yok ki bize imdat etsin. Emân ver bize, emân diliyoruz. Bizi Cehennemden kurtar.
1- Ey efendilerin efendisi
2- Ey dualara cevap veren
3- Ey iyiliklerin sahibi
4- Ey dereceleri yükselten
5- Ey bereketleri büyük olan
6- Ey hataları bağışlayan
7- Ey belaları def eden
8- Ey sesleri işiten
9- Ey dilekleri veren
10 -Ey sır ve gizlilikleri bilen
Sen bütün kusur ve noksan sıfatlardan münezzehsin, Senden başka İlah yok ki bize imdat etsin. Emân ver bize, emân diliyoruz. Bizi Cehennemden kurtar
http://img249.imageshack.us/img249/6959/359rv9.gif
ALLAHım !
Kanadı kırık bir kuş gibiyim.
Uçsam uçamıyor, göçsem göçemiyorum.
Yarım bırakılmış bir düş gibiyim.
Yardan da, serden de geçemiyorum.
Menzile erememe korkusu sardı benliğimi
Kolum kırık, kanadım kırık, gönlüm bin pare!
Ey kalpleri evirip çeviren, ey gönüller sahibi !
Ey gariplerin yegane melcei, umudu, sığınağı!
Ey gözyaşları silen, huzurun yegane kaynağı!
Yaraları saran, dağılanı toplayan Sensin!
Mazlumun sahibi, yetimin Hâkimi Sensin!
Yoktur Sana asla bir zorluk,
En güzel olan Sensin,
En güçlü olan Sensin,
En bağışlayıcı olan Sensin,
Sen Sultansın, sen Ğafursun, Sen Rahimsin.
En merhametli olan Sen, kullarına affı geniş olan yine Sensin,
Senin adın anılınca, içime doğar bir ümit güneş gibi,
Adın anılınca unutulur dertler, kederler, yeşerir hep ümitler.
Bir his gelir içime “Günahları Senden başka kim bağışlar?”
Zerresinden kürrsesine âyândır Sana herşey,
Sen en çok sevilesi, sen yegane bilinesi olansın.
Sen seversen ancak bizler sevebiliriz
Sen ne istetirsen ancak onu bizler ister, istetmezsen şaşırır kalırız.
Senden başkasına secde etmeyiz biz, Sana asla şerik koşmayız.
Varlığım Senin varlığının şahidi
Varlığım Senin Rahmetinin şahidi!
ALLAHım !
Benliğimin yaktığı ateşte yakma beni!
Beni nefsime kul etme, kul et nefsimi Sana !
Bir lahza dahi bana bırakma beni!
Sen bana yetersin, yetmem ben bana.
Bilmediğimi bildir, görmediğimi göster!
Sen bildirmezsen bilemem, göremem göstermezsen
Gönlüme huzur, gözlerime nur, dizime derman ver!
Sen OL deyince olur, olmaz OL demezsen.
Canana can, cana canan , kalbe ferman ver!
Al işte ellerim, uzattım sana!
Ne olur, ne olur bırakma beni bana !
Sen bana yetersin, yetmem ben bana !
Şu dünyada nicelerinin gözleri yaşlı, gönülleri kırık,
Niceleri kaldı biçare, yardımım dokunamıyor onlar neçare!
Elimi uzatacak dermanım da yoktur onlara,
Senden diliyoruz, Senden istiyoruz, herşeyi SENDE biliyoruz.
İzzet ver müminlere, şeref ver hepimize,
Eğdirme boynumuzu küffar karşısında,
Senden başkasına muhtaç kılma bizleri.
ALLAHım, ellerimizi bırakma!
Yöneldik Sana emrinle, boş çevirme,
Huzuruna gelen bu acizlerin yürekleri Sen geniş eyle.
Mahzun kılma boynumuzu, kaplerimizde hüzünleri Sen dağıt,
Sevindir garipleri, mazlumları, öksüzleri, yetimleri, dulları
Sana yönlendir hakkıyla, bütün kulları
Ümidimiz değildir dünya, ebedi saadet yurdudur
İsteğimiz en büyük mükâfat Cemal-i Nûr’undur.
ALLAHım !
Bırakma bizi….
Sev bizi, sevdir bizi….
ALLAHım !
ALLAHım !
Bırakma bizi….
Sev bizi, sevdir bizi….
ALLAHım !
amin.....
Hayrun-Nisacım tüm dualarına Amin..Amin..Amin...
Paylaşımların için sağol. Emeğine yüreğine sağlık, çok tşk ederim Allah(c.c) razı olsun...
ALLAHım !
Bırakma bizi….
Sev bizi, sevdir bizi….
ALLAHım !