Emeğine sağlık. ellerin dert görmesin.
bu çok güzel paylaşımlar için ALLAH (c.c)
Razı olsun.
Printable View
Emeğine sağlık. ellerin dert görmesin.
bu çok güzel paylaşımlar için ALLAH (c.c)
Razı olsun.
Sükut eyledim, ''Kahrı var'' dediler. Biraz söyledim, ''Zehri'' var dediler. Sustum, kahrından susuyor dediler; biraz konuştum, zehrini kusuyor dediler...
( Mevlana )
Doğruyu söyle, ama gereği gibi! Kaynayan yağın üstüne su dökersen ocağı da yıkarsın, tencereyi de. Söyle ama yumuşak söyle, Sakın doğrudan başka bir şey söyleme; Yumuşak sözlerle de vesveseler satmaya kalkışma!
Zalim kişi bilsin ki; er ya da geç zulmünün cezasını hem bu dünya da hem de sonsuz azabını da cehennemde çekecektir... Yoksulun gönlünü zulümle kebap eden, aslında kendi budunu kızartıp yemektedir..
(Hz. Mevlana)
Tuzağa saçtığın taneler, Cömertlik sayılmaz ki...
Hz.Mevlana
Hiç görmediğim bir sevinç ; kapına geldim ... "Kim o ? " de yeter ki ; Sen kim olmamı istiyorsan o olmaya geldim.
( Hz.Mevlana)
Tenini besleyip geliştirmeye bakma, çünkü o sonunda toprağa verilecek bir kurbandır. Sen gönlünü beslemeye bak.! Yücelere gidecek şereflenecek olan odur...
(Hz. Mevlana)
Kadının bakışı fitnedir. Bu bakışa bir de sesi eklenirse felaket yüz kat olur. Ona karşı durmak Yusuf 'ların işidir.
HZ. MEVLANA
ALLAH (c.c) razı olsun emeğine sağlık abi.
Bu dünyada herkes bir şey olmaya çalışırken, sen hiç ol. İnsanın çömlekten farkı olmamalı. Nasıl ki çömleği tutan dışındaki biçim değil, içindeki boşluk ise, insanı ayakta tutan da benlik zannı değil, hiçlik bilincidir...
(Hz. Mevlana)
"Bir akıllı gelirse de ki;sana yol yok.Bir aşık gelirse,yüz kere merhaba!"
Hz. Mevlana
Marifet; can için sevgili aramak değil, sevgili için can taşımaktır.
Hz Mevlana
Her zorluğun sonunda doğan bir ışık vardır. Eğer elleriniz kan revan içinde kaldıysa, güle ulaşmanıza çok az kalmış demektir.
Hz. Mevlana
Ellerin dert görmesin ALLAH (c.c) razı olsun.
bunlar çok güzel paylaşımlar.
Kalp Ruh' a demişki ben severim, aşık olurum ama nedense asıcısını sen çekersin...!!! Ruh da ona cevap vermiş; Sen yeterki sev ben acıyı da çekerim çileyi de.
[Hz Mevlana]
Ey can; körler çarşısında ayna satma, sağırlar çarşısında gazel atma...
[Hz Mevlana]
Ey Gönül! İnsanın imanı, onun uğrunda yaptığı fedakarlıklarla ölçülür...
(Hz. Mevlana)
Ey Dilim! Sen Benim Hem Servetimsin Hem Felaketim.. Beni Bahtiyar Eden de Sensin Berbad Eden de Sen . . . !
(Hz. Mevlana)
Eğriyi kendinde arayan, doğruyu kalbinde bulur ; Aşkına emekle yürüyen, dermanı derdinde görür...
Hz. Mevlana
Hırs ve tama ehlinin gözü doymaz. Halbuki sedef, kanâat gösterip kapanmayınca içinde inci olmaz.
(Hz. Mevlana)
Mevla'nın herşeydeki sırrı sabırdır... Acıya sabredersin adı metanet olur, insanlara sabredersin adı hoşgörü olur, dileğe sabredersin adı dua olur, duygulara sabredersin adı gözyaşı olur, özleme sabredersin adı hasret olur, sevgiye sabredersin adı AŞK olur...
(Hz. Mevlana)
Gülene neden gülüyorsun diye sorulmaz, ama ağlayana neden ağladığı sorulur. Sende dualarında ağla ki RABBİN sebebini sorsun...
Hz. Mevlana
‘Allah!’ dediğin zaman, seni belalardan kurtarmak için senin imdadına yetişen, sana o duyguyu veren, kendini hissettiren O'dur.”
Hazreti Mevlana
Vücut güzellikle övünür nazlanır durur.
Çünkü ruh kuvvetini kolunu kanadını gizlemiştir.
Vücuda der ki:
...
"Ey süprüntülük! Sen kim oluyorsun ki?
Bir iki gün benim ışığımla yaşadın.
Nazın işven dünyaya sığmıyor.
Hele durbekle; ben senden çıkayımda gör.
Hazreti Mevlana
Ey can;güneş her varlığın üzerine aynı doğar,ama gül başka, leş başka kokar...
Hazreti Mevlana
Cok güzel paylaşımlar emeğinize sağlık.Okurken huzur buluyorum.Sizi takip etmeye devam:)Allah razı olsun emeğinize sağlık.
''Bazı Alimlerin ALLAH'ı İspat Etmeye Çalışmalarına Şaşırıyorum..ALLAH'ın Varlığı Sabittir,Sen Kulluğunu İspat Etmeye Çalış''.
(Hz.MEVLANA)
Bizi bilen bilir... Bilmeyen de kendisi gibi bilir. . . !
[Hz.Mevlana]
Kişi Kim Olduğunu Bilmek İsterse, Kimleri Sevdiğine Baksın!
(Hz. Mevlana)
"AKLIN" yoksa YANDIN... Ya "KALBIN" yoksa? OZaman zaten "SEN" yoksunki..
~Mevlana~
Emeğine yüreğine sağlık Reyhani abi Allah c.c. razı olsun
http://img119.imageshack.us/img119/2141/zipitcs5.gif
Ellerin dert görmesin, emeğine sağlık KARDEŞİM.
Güzelliğin bir damlası olan LEYLA için uykuyu haram etmek çok değilse, Güzelliğin kaynağı MEVLA için bir ömrü feda etmek az bile...
(Hz. Mevlana)
Senin sevindiğin şeylerden, senden evvel çok kimse mutlu oldu; fakat sonunda her şey yel gibi geçti, gitti. O şey seni de bırakır, gönül koyma. O, senden ayrılmadan evvel, sen ondan vazgeçmeye çalış!
(Hz. Mevlana)
Biz pergel gibiyiz.Sabit ayağımız ŞERİATTEDİR.Diğerleriyle bütün alemi dolaşır, gezeriz.İşte bu yüzden,ayağımız kaymaz.
(MEVLANA)
Dünyada şeytanın karnını deşen bir bıçağa benzeyen oruçtan daha fazla şeytan öldürücü,nefsin kanını dökücü bir şey varmı?
Hz. Mevlana
Sopayla kilime vurmanın gayesi, kilimi dövmek değil, tozu kovmaktır..ALLAH tozunu alıyor,niye kederlenirsin..!
(Hz Mevlana)
Herhangi bir kimsede, gizli bir aşk derdi yoksa, o yaşıyormuş gibi görünse de, onun gönlü ve canı yoktur. O âdeta gezen, dolaşan bir ölüdür. Eğer aklın varsa, git de Hak'dan derd iste, çünkü derdsiz olmak, aşk derdine düşmemek, tedavisi imkansız bir hastalıktır.
Hz. Mevlâna
Dünyanın görünüşü cennet gibi güzel, fakat manası, iç yüzü cehennem gibi yalancı; şekil ve renk bakımından gül yanaklı bir güzel, içi zehir dolu bir yılan.
(Hz. Mevlana)