Ahirette seni kurtaracak bir eserin olmadığı takdirde, fani dünyada bıraktığın eserlere de kıymet verme.
Risale-Nur
Printable View
Ahirette seni kurtaracak bir eserin olmadığı takdirde, fani dünyada bıraktığın eserlere de kıymet verme.
Risale-Nur
Dünya için din feda olunmaz.
Risale-Nur
Allah-teâlâ- şöyle buyurdu:
"Ben hikmetli söz söyleyenin her sözünü kabul etmem. Fakat ben onun tasa ve arzusunu kabul ederim, Bunun için şayet onun tasa ve arzusu bana itaat etmede ise, konuşmasa da, ben onun susmasını bana şükür ve saygı yapar, böyle kabul ederim.
Hz.Muhammed
DJ-Reyhani ve tahsin33 güzel paylaşımlarınız için çok teşekkür ederim..
Emeklerinize sağlık Allah(c.c) razı olsun...
Anneler çocukların aklından tutacakları yerde ellerinden tutarlar. ( Drupanlaup)
Ana kolları şefkatten yoğrulmuştur, çocuklar orada derin derin uyurlar. (Victor Hugo)
Anneler her şeyi görmeseler bile kalpleriyle duyarlar. ( N. Alekseyeviç Ostrovski)
Başarısızlık ve felaketlere rağmen, hayata karşı güvenlerini sonuna kadar saklayabilen iyimser insanlar, daha çok iyi bir anne tarafından büyütülmüş olanlardır. ( Andre Maurois )
Anne kalbi, çocuğun okuludur.( Henry Ford Beecber)
Kadınlar zayıftır, ama nalar kuvvetlidir. ( Victor Hugo)
Hiçbir süs ve tuvalet, bir kadını, analık sevgisi kadar güzelleştiremez. ( A. Emile Brocbvogel)
Validelik en sefalı galidir. ( Tevfik Fikret)
Hiç kimse kollarında bir çocuk tutan anne kadar muhterem ve birkaç çocuk arasındaki bir anne kadar saygı değer değildir. ( Goethe)
Bana okuduğum kitapların en güzelinin hangisi olduğunu sorarsanız söyleyeyim: Annem’dir. ( Abrabam Lincoln)
Yanmakta güzeldir, yanılan O olunca... Batan ne dikendir ne çalı.. Yar bulutlardan da nazenin olunca... Ne cefası vardır ne ezası... Rahmetinin içinde gizli şulesi... Sevgili... Yolunda taşlar bile hürmetle dizili... Olur mu olamazsam bir taş kadar edepli...Ne olur! Al beni kapında içeri ve yok ile var olayım huzurunda ebedi...
"İnsanlar, onlara ne söylediğinizi unutabilirler. İnsanlar, onlara ne yaptığınızı da unutabilirler. Ama insanlar, onlara kendilerini nasıl hissettirdiğinizi asla unutmazlar...!"
"Namaz, sancıma ilaç, yanık yerime merhem ; Onsuz, ebedi hayat benim olsa istemem ! "
Necip Fazıl
Dağı tanıyan, nasıl tanımaz uçurumu? Madem ki yükseliş var, iniş olmaz olur mu?
N.F.KISAKÜREK