Ebû Hüreyre radıyallahu anh’den rivayet edildiğine göre Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu:“Allah’a hamdederek başlanmayan her önemli iş bereketsiz olur. Ebû Dâvûd, Edeb 18.
Printable View
Ebû Hüreyre radıyallahu anh’den rivayet edildiğine göre Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu:“Allah’a hamdederek başlanmayan her önemli iş bereketsiz olur. Ebû Dâvûd, Edeb 18.
YÜCE YARADANIMIZ razı olsun .
Sağolun Allah(c.c) razı olsun...
- Allah Resülü: Herc artmadıkça kıyamet kopmaz, buyurdu.
- Herc nedir, ya Resulallah? diye soruldu.
- Allah Resulu: Herc, ölüm demektir...
- Cevabını verdi
- Hadis-i Şerif (Ramuz).
" Bir kimse başı sıkılana kolaylık gösterirse , ALLAH ona dünya ve ahirette kolaylık verir. Ve bir kimse bir müslümanın günahını örterse , ALLAH da onun kusur ve ayıplarını dünya ve ahirette örter."
müslim,zikr,38
" Bir kimse başı sıkılana kolaylık gösterirse , ALLAH ona dünya ve ahirette kolaylık verir. Ve bir kimse bir müslümanın günahını örterse , ALLAH da onun kusur ve ayıplarını dünya ve ahirette örter."
Allah c.c. razı olsun...
http://img403.imageshack.us/img403/7...besmelegif.gif
Cennetle müjdelenen on sahabiden biri olan Ebû İshâk Sa’d ibn Ebû Vakkâs
(Allah Ondan razı olsun) şöyle dedi: Veda haccı yılında çektiğim şiddetli bir hastalık
dolayısıyle Rasûlullah (sallallahu aleyhi vesellem) ziyaretime geldi. Ben: Ya
Rasûlallah hastalığımın ne kadar arttığını görüyorsun. Ben zengin bir kimseyim, bir
kızımdan başka mirasçım da yok. Malımın üçte ikisini dağıtayım mı? dedim.
Rasûlullah (sallallahu aleyhi vesellem): “Hayır, öyle yapma” dedi. Yarısını dağıtayım
mı? dedim. Yine “Hayır” dedi. Ya üçte birine ne dersin? deyince. “Üçte birini
dağıtabilirsin, hatta o bile çok dedi. Mirasçılarını zengin bırakman onları muhtaç
bırakıp ta insanlara el avuç açacak bir halde bırakmaktan hayırlıdır. Allah rızasını
düşünerek yaptığın harcamalara; hatta eşinin ağzına koyduğun lokmaya kadar
yaptığın tüm harcamalardan mutlaka sevap kazanırsın” buyurdular. Bunun üzerine
ben: Ya Rasûlallah siz ve arkadaşlarım Mekke’den Medine’ye hicret ederlerken ben
burada kalıp ölecek miyim? diye sordum, cevaben : “Hayır sen burada
kalmayacaksın. Allah rızası için güzel işler yaparak dereceni yükselteceksin.
Allah’tan öyle umarım ki daha çok yaşayacak, mü’minlere fayda, kafirlere de zarar
vereceksin. Ya Rabbî ashabımın hicretini tamamla ve onları gerisin geriye çevirme.
Acınacak durumda olan Sa’d ibn Havle’dir” buyurdu. Rasûlullah (sallallahu aleyhi
vesellem) Sa’d ibn Havle’nin Mekke’de ölmesine üzülüyordu.
(Buhârî, Cenâiz 36; Müslim Vesâyâ )
nurhaniyet, yagmur-damlası, Kahramankentli paylaşımlarınız için teşekkür ederim, emeğinize sağlık Allah(c.c) razı olsun.