Sen; gözyaşımın zevkini nereden bileceksin!!!
(Mevlana)
Printable View
Sen; gözyaşımın zevkini nereden bileceksin!!!
(Mevlana)
Gönlünde Allah sevgisi arttı mı, şüphe yok ki Allah seni seviyor.
(Hz. Mevlana)
Anladımki susmak bir cüsse işi. Derin denizlerin işi. Sığ suları en hafif rüzgarlar bile coşturabiliyor. Derin denizleri ise ancak derin sevdalar. Anladım ki, derin ve esrarengiz olan her şey susuyor. Anladımki susan her şey derin ve heybetli..
(Hz. Mevlana)
Vefa nedir, bilir misin? Vefâ arkanda bıraktığını, giderken yaktığını yabana atmamandır. Vefâ; dostluğun asaletine, bir dua sonrası verilen sözlere, hayallere ihanet katmamandır. Vefâ; ötelerin sonsuz mükafatı karşısında, cehennemi hafife almaman, ulvi güzellikleri dünyaya satmamandır.
(Hz. Mevlana)
Nice kişiler surette kaldı, özü göremedi. Göz aslında bir yağdır; gönülle birleşirse nur olur. Sen gözü gönülle destekle de nuru gör, sureti aş.
(HZ. MEVLANA)
İnsaf et, aşk güzel bir iştir! Onun bozulması, güzelliğini kaybetmesi, (insanlardaki) tabiatın kötü niyetli oluşundandır. Sen, kendi şehvetine ve arzularına aşk adını takmışsın; Halbuki şehvetten kurtulup aşka ulaşabilmek için yol çok uzundur.
Mevlana(k.s.)
Dostlar! Ben gidiyorum işte, elveda. Sadr-ı Cihan'a, kendisine tabi olunan emire gidiyorum. Her an O'nun derdiyle yanıyorum. Artık ne olursa olsun gidiyorum, maksadım sadece O.
(Hz. Mevlana)
Velilerin sözleri, ab-ı hayatla dolu, saf, dupduru bir ırmak gibidir. Fırsat elde iken ondan kana kana iç de gönlünde manevi çiçekler, güller açılsın.
(Hz. Mevlana)
"Dünyada bekâ, halkta vefa yoktur"
Mevlana
Sizi harekete geçirmeyen imanın, sizi sırattan geçirmesine imkan yoktur.
(Hz.Mevlana)
"Ey affetmeyi seven Rabbim, sil göz yaşlarımı.. Sen teselli et beni, serinlik sun şu bağrıma... Vardır bunda da bir hayır.. Hayırlı kederlerimi sen sevdir bana!.. Tıpkı geceye saçılan yıldızlar gibi, Ömrüme ışık olsun, sıkıntı anlarımda ettiğim dualar.. Hüzünlerde olgunlaştır beni.. Cahilim çok cahilim.. Sen yolum ol! Sen sonum ol! ..."
Hz.MEVLANA
Göğsünün içindekini gerçek gönül sanan kimse, Hakk yolunda iki üç adım attı da her şey oldu bitti sandı. Aslında tesbih, seccade, tevbe, sofuluk, günahdan sakınma bunların hepsi yolun başıdır. Hakk yolcusu aldandı da, bunları varacağı yer sandı.
(Hz. Mevlana)
Ben, bir dağım,
sesim, sözüm, yarin sadasıdır, yarin sözüdür. Ben bir resimim, benim
ressamım o güzeldir. Sen sanıyorsun ki, konuştuğum zaman ağzımdan
çıkan sözler, benim sözümdür. Hayır; anahtar kilide sokulur da
açılırken ses çıkarır ya, işte benim sözlerim böyledir.
(Hz. Mevlana)
Ey affetmeyi seven Rabbim, sil göz yaşlarımı.. Sen
teselli et beni, serinlik sun şu bağrıma... Vardır bunda da bir
hayır.. Hayırlı kederlerimi sen sevdir bana!.. Tıpkı geceye
saçılan yıldızlar gibi, Ömrüme ışık olsun, sıkıntı anlarımda ettiğim
dualar.. Hüzünlerde olgunlaştır beni.. Cahilim çok cahilim.. Sen
yolum ol! Sen sonum ol! ...
(Hz. Mevlana)
Yan! diyorum içime! Sadece sen yan !.. Ve
"Dayan!" diyorum gönlüme!.. " Herkes mutlu olsun ! Sen dayan!.. Aşk
dediğin ya Allah'tan gelmeli... Ya Allah İçin Olmalı... ya da Allah' a
ulaştırmalı ; Yoksa yerle bir olmalı...
(Hz. Mevlana)
Aklını başına al da şu dünyadaki fanî güzellere gönlünü kaptırma; sen ebedî sürecek olan güzellik denizine gel! Gel de buluşma kaynağına git! 0 gerçek ölümsüz sevgilinin iki mahmur gözünü seyret!
Hz. Mevlana
Akıl ümitsizlik yolunu tutar mı hiç?
Aşk gerek ki o yana başını ayak etsin de koşup gitsin
Hiçbir şeye aldırmayan Aşktır akıl değil...
Akıl fayda elde edeceği şeyi arar
Aşk yılmaz yanar-yakılır erir utanma-sıkılma nedir bilinmez......
Değirmen taşının altındaki buğday gibi
O da belalara düşer de gık bile demez
Öyle pek yüzlüdür ki ardına dönmez bile....
Gönlündeki fayda arama isteğini öldürmüştür O ...
Varını-yoğunu ortaya döker oynar yutulur kar aramaz.....
Allah'tan aldığı gibi hepsini gene Allah'a verir.
Aşk mezhebinde her şey AŞK'a kurbandır.
Hz.MEVLANA
DJ-Reyhani güzel paylaşımlarınız için çok teşekkür ederim...
Emeklerinize sağlık Allah(c.c) razı olsun...
Mutlu olmanın sırrını Peygamber Efendimiz’den öğren de, Allah sana ne verirse ona razı ol!
Başına gelen derde, belaya razı olur da, ses çıkarmazsan, o anda hemen sana cennet kapısı açılır. Eğer gam elçisi sana gelirse, tanıdık bir dost gibi karşıla, onu kucakla. Zaten o sana yabancı değildir, onunla aşinalığın vardır. Sevgiliden gelen cefaya karşı sakın suratını asma, onu neşe ile karşıla, merhaba, hoş geldin de...
(Hz. Mevlana)
Haydi şu benlikten kurtul, herkesle anlaş, herkesle hoş geçin. Sen kendine kaldıkça bir habbesin, bir zerresin, fakat herkesle birleştin kaynaştın mı, bir ummansın, bir madensin!
(Hz. Mevlana)
Yüzü kara olanlar, hakikâti görmeyenlerdir. Sen Bilali Habeşi 'nin kara yüzüne hayran ol. Kişinin adı Ebu Cehil 'se yüzü beyaz olsa neye yarar ki?
Mevlana
emeğine sağlık abi Allah c.c. razı olsun
DJ-Reyhani emeğinize sağlık Allah(c.c) razı olsun...
Gerek yok her sözü laf ile beyana. Bir bakış bin söz eder, bakıştan anlayana!
Hazreti Mevlana
Sen ki hayrı şerri bilmezsin. Önce kendini sına, sonra da başkalarını. Kendini sınadığında zaten başkalarını sınamaktan vazgeçersin..
(Hz. Mevlana)
Sen, bu sevdaya doymuş hiçbir aşık gördün mü? îçinde bulunduğu, yüzüp durduğu denize doymuş balık gördün mü ?
(Hz. Mevlana)
Üzülme!.. Dert etme can!.. Görebiliyorsan, dokunabiliyorsan, nefes alabiliyorsan, yürüyebiliyorsan... Ne mutlu sana!.. Elinde olmayanları söyleme bana... Elinde olanlardan bahset can!… Üzülme!.. Geceler hep kimsesiz mi geçecek?.. Gidenler dönmeyecek mi?.. Yitirdiğin her ne ise; bir bakarsın yağmurlu bir gecede.. Veya bir bahar sabahında karşına çıkmış... Bil ki! Güzellikler de var bu hayatta... Gel Git’lerin olmadığı bir hayat düşünebilir misin?.. “Hüzün olgunlaştırır” ...“Kaybetmek sabrı öğretir”...
(Hz. Mevlana)
"Aşk vadisinde hiçbir nişane hiçbir iz yoksa üzülmemeli; çünkü Hakk'ın lûtfuyla bazen umutsuzluktan bile umutlar doğar. Ey gönül sakın umutsuzluğa düşme! Allah'tan umudunu kesme ki bazen can bahçesinde söğüt ağacının dalı bile hurma verir."
HZ. MEVLANA
...İnsafet, aşk güzel bir iştir! Onun bozulması, güzelliğini kaybetmesi,(insanlardaki) tabiatın kötü niyetli oluşundandır. Sen, kendi şehvetine ve arzularına aşk adını takmışsın; Halbuki şehvetten kurtulup aşka ulaşabilmek için yol çok uzundur......
(Hz. Mevlana)
Sevgi ve acıma insanlık vasfıdır; hiddet ve şehvetse hayvanlık vasfı. Acımak istersen gözyaşı dökenlere acı. Merhamete nail olmak istersen zayıflara merhamet et. Zira er kişinin avı, merhamettir...
(Hz. Mevlana)
“Dert, gizlice Allah’ı anmana vesile olacaksa tüm dünya mülkünden değerlidir..Gözlerin basiretle nurlansın dilersen gam tozunu sürme çek de ağla!”
Hz. Mevlana
Aklım hergün tövbe eder. Nefsim her an tövbemi bozar. Arada kalmış biçareyim, iyiki senin kapın var...
Hz. MevLana
Yarasından taze kan sızan gönül ehline, dostların yüzünü görmek merhem gibidir.
Hz.Mevlana
Sana ne öğüt vereyim; Sana çobanlık emretmişler, sen kurtluk ediyorsun... Sana bekçilik emretmişler, sen hırsızlık yapıyorsun... Allah seni sultan yaptı, sen şeytanın sözü ile hareket ediyorsun...
(Hz. Mevlana)
Sevgiden, tortulu bulanık sular arı-duru bir hale gelir. Sevgiden, dertler şifa bulur. Sevgiden, ölüler dirilir. Sevgiden, padişahlar kul olur. Bu sevgi de bilgi neticesidir.
(Hz. Mevlana)
Aklım hergün tövbe eder. Nefsim her an tövbemi bozar. Arada kalmış biçareyim, iyiki senin kapın var...
Hz. MevLana
Çok şükür Allah c.c. razı olsun :)
Kalbde her an bir çeşit şey baş gösterir... İnsan bazen şeytanlaşır, bazen melekleşir. Bazen tuzak kesilir, bazen yırtıcı hayvan!
Aslanların bildiği o acayip ormandan, gönüller tuzağına gizli bir yol bulunan o meşelikten,
İçten içe hırsızlık et, can mercanını çal! Ey köpekten aşağı! Âriflerin gönüllerinden o mercanı elde et!
Madem ki ...hırsızlık ediyorsun, bari lâtif inciyi çal!.. Madem ki hamallık ediyorsun, bari yüce bir yük yüklen!..
Hz. Mevlana
Sen ki hayrı şerri bilmezsin. Önce kendini sına,sonra da başkalarını. Kendini sınadığında zaten başkalarını sınamaktan vazgeçersin..
(Hz. Mevlana)
Eden kendisine eder. Yapan bulur ve çeker! Unutma! Kazanmak koca bir ömür ister, kaybetmeye ise anlık gaflet yeter!"
Hz.Mevlana
Ey dokunulmaması gereken ilahi sözleri keyfine göre tevile kalkan laübali ! Kuranı değil kendini tevil et .Onu kendine uydurma, sen ona uy.! O seni düzeltmeye gelmişken senin onu düzeltmeye kalkman ne edepsizlik! Kendin hastayken doktorunu tedaviye kalkman ne abes!...
Hz Mevlana