Cevap: Üstad'dan Yadigar 33 Hadis!
28. "Benî demin en cömerti, en kerimi ve en sâhisi benim. Benden sonra, onların en kerimi, en cevâdı ise, bir recul, bir demdir ki; o dem (hususi) bir ilim bilecek ve o ilmini neşredecektir. Kıyâmet gününde müstakilen bir cemaat hâlinde baas olunacaktır." (Üstad'dan naklen Hadis)
29. Kur'an'ı öğrenen ve öğreten, içindeki hakaikını ders veren bilmiş olsunlar ki; kıyâmet gününde onların cennete girmelerine, sâik ve delil ben olacağım." (Üstad'dan naklen hadis)
30.. "Sakın bid'atlara yanaşmayınız. Çünkü, bütün bid'atlar dalâlettir. Bu dalâletler de, ceheneme dayanacaklardır." (Üstad'dan naklen hadis)
31. "Bizden gayrısına kendisini benzeten, bizden değildir. Sakın Yahudi ve Hıristiyanlara kendinizi benzetmeyiniz." (Üstad'dan naklen hadis)
32. "Cihâdın en efdali odur ki, eğri yolda olup, Hakka karşı mümânaat gösteren en cebbâr hükümdarlara, kumandanlara karşı hak söz söyleyendir." (Üstad'dan naklen hadis)
33. "Cihâdın en faziletlisi, kişinin kendi nefsi ve hevâsına karşı mücâhade etmesidir."(Üstad'dan naklen hadis)
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI MEŞVERET VE ŞURADIR.
Allah razı olsun emeğinize sağlık çok harika bir paylaşım olmuş..
bende Mustaf Sungur Abiden yine Üstadımızdan nakil ile şöyle bir hadis işitmiştim
Efendimiz (a.s.m) '' Ahir zamanda gelseydim bir dağa çekilir sadece iman hakikatları ile meşgul olurdum'' buyurmuşlar.
Alıntı:
Filistinli Nickli Üyeden Alıntı
Allah razı olsun emeğinize sağlık çok harika bir paylaşım olmuş..
bende Mustaf Sungur Abiden yine Üstadımızdan nakil ile şöyle bir hadis işitmiştim
Efendimiz (a.s.m) '' Ahir zamanda gelseydim bir dağa çekilir sadece iman hakikatları ile meşgul olurdum'' buyurmuşlar.
Sağolun, paylaşımınız için teşekkür ederim Rabbim cümlemizden razı olsun inş...