Sen de, Allah ve dostları tarafından takdire mazhar olmak için, kendini dünya köpeklerine murdar gibi göster. Nitekim Hızır Aleyhisselam, gemiyi gaspçının elinden kurtarmak için sakatlamıştı...
HZ. MEVLANA
Printable View
Sen de, Allah ve dostları tarafından takdire mazhar olmak için, kendini dünya köpeklerine murdar gibi göster. Nitekim Hızır Aleyhisselam, gemiyi gaspçının elinden kurtarmak için sakatlamıştı...
HZ. MEVLANA
Sel ister bulanık olsun, ister saf olsun madem ki geçicidir, onu konuşarak vakit öldürme.Dünya malı sele benzer.
( Hz.Mevlanâ )
Gönül,senin hakkında kötü zanda bulundu.Halbuki kötülük senden uzaktır.Gönül zayıf olduğu için,bu yanlış duyguya kapıldı.Sen kötü olamazsın,kötülük senden uzaktır.Safrası olan her kişinin ağzında bir acılık vardır da senin gibi
... bir şekere hased ediyor,acılık senden uzaktır.
(Hz. Mevlana)
Ey alfabemin en güzel harfi yâr!... Gönlüm seni gözümden, gözüm seni gönlümden istiyor....
- Hz. Mevlânâ -
Herkes dışını süslerken, sen içini, kalbini süsle. Herkes başkasının ayıbını araştırırken, sen kendi ayıplarınla meşgul ol!
(Hz. Mevlana)
Bizi bizden başkası zaten ayıramazdı, bize bunu bizden başkası yapamazdı.Ah be sevgili, hamdım belki, ama piştim.Zaten beni senden başkası yakamazdı…
Hz.Mevlana k.s
Canınla canım gitti, bu ten faydasız...
Bu can canana gitti dönüş faydasız....
Hz Mevlana
Altın ne oluyor, can ne oluyor, inci, mercan da
nedir bir sevgiye harcanmadıktan,
bir sevgiliye feda edilmedikten sonra.
Hz.Mevlana
Candan ümidi kesebilirsiniz ama...
"CAN" Dostlarıyla irtibatı kesmek güçtür
~Mevlana~
"Vefasızlara gitme ...