Cevap: Mürşide Teslimiyet Kölelik mi?
Alıntı:
sitare Nickli Üyeden Alıntı
inançlara saygılı olmaya çalışıyorum.araştırısam bir şey kaybetmem.birilerini memnun etmek için değil
:confused:
Teşekkür ederim sitare anlayışın için ...
Alıntı:
Reyhani Nickli Üyeden Alıntı
Kardeşim, tarikatler hakkında ne kadar bilgi sahibisiniz bilmiyorum, belki çok derin bilgileriniz vardır. Acizane belirtmek isterim ki tarikatlerde hiç de öyle olmuyor. Bu yolun güzelliklerini tadan bilir. Tatmayan anlamaz ne olduğunu.
Asıl olan kardeşliktir elbette. Tasavvufta da esas olan budur zaten. Tasavvufun ne demek olduğunu araştırmaya davet ediyorum sizi. Araştırın, bakın ne olduğunu anlayacaksınız mutlaka. Şu şöyle yapmış, bu böyle demiş gibi kulaktan dolma sözlerle istediğiniz kadar tasavvufa karşı olun, sizin karşıtlığınızla bu yol değerinden bir şey kaybetmez.
Ayrıca merak ettiğim bir şey var. Affınıza sığınarak sormak istiyorum. Tasavvuf ile ilgili açılan konulara ve yazılan cevaplara aleyhte cevaplar (özellikle de büyük puntolarla) yazmak zorunda mısınız? Böyle cevaplar vererek kardeşliğe mi hizmet ettiğinizi sanıyorsunuz? Yoksa nefslerin çarpışmasına mı?
Selametle...
Allah c.c. razı olsun abi teşekkür ederim...anlayana...
Alıntı:
Hayrun-Nisa Nickli Üyeden Alıntı
Allah c.c. razı olsun abi teşekkür ederim...anlayana...
kendim benimsememiş olabilirim ama gönülverenlerede saygım var .din Allah ile kul arasında .hiç kimsenin dine bakış açısına karışmam :o