evet islama aykırı uzaktan yakından olmayan tarikatlar var ama bunlar ALLAH dostu değil...
Printable View
evet islama aykırı uzaktan yakından olmayan tarikatlar var ama bunlar ALLAH dostu değil...
dindar arkadaşlarım olsa idi çevremde. arkadaşlarım da aynı benim gibi.okumayı çok severim ama hiç dini kitap okumadım daha doğrusu ne okumalıyım bilmiyorum...
tavsiyede bulunabilirim sitare sen yeterki iste :) ;)
İlk önce ilmihalden başlamalıyız kardeşim. Fıkıh konularını öğrenip uygulamaya başlamalıyız mutlaka. Bu da en önce ilmihal okumakla olur. Her müslüman ilk başta ilmihal bilgilerini öğrenmeli ve uygulamalıdır. İslam alimleri ilmî açıdan insanları şöyle sınıflandırıyorlar:
1-Avam
2-Havas
3-Havas-ul Havas
Avam sınıfını şöyle açıklıyorlar : İlmihal bilgilerini (fıkıh bilgileri) öğrenen ve uygulayan kişiler.
İşte bize düşen görev, ilmihal bilgilerini öğrenmek ve uygulamaktır. Bu konu çok ama çok önemlidir. İlmihal bilgilerini öğrenmezsek, ibadetleri nasıl yapacağımızı, niye yapacağımız bilemeyiz. Yaptığımız ibadetlerde noksanlık var mı yok mu haberimiz olmaz. Yaptığımız ibadetlerde ne farzdır, ne sünnettir, ne vaciptir bunları bilmezsek o ibadetimiz tam manasıyla ibadet olmaz. Bunları da İslam İlmihali'nden öğrenebiliriz.