بِسْـــــــــــــــــــــ ـمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم
Bismillahirrahmanirrahim
Printable View
Bismillahirrahmanirrahim
Bismillahirrahmanirrahim
Bismillahirrahmanirrahim
Bismillahirrahmanirrahim
Bismillahirrahmanirrahim
bismillahirrahenirrehim
eüzübillahimineşşeytanirraciği m bismillahirrahmanirrahim...... .
Sırtlanlar!...
21 Ekim 2011 Cuma 07:11
İnsan eti yiyen sırtlan! Sırtını kime dayadın,
Ülkenin her yanını, kızıl kana boyadın.
Koruyorlar ananı, bacın ve kardeşini,
Onları koruyana, batırdın sen dişini.
Getirip atacaklar, anana o leşini,
Tükürmez mi yüzüne, katlettin kardeşini.
Ne kadar gözün dönmüş, sıkarsın masumlara,
Senden ne hayır gelir, bu masum insanlara.
Câninin cinayeti, ne canları selbetti,
Herkesten bin beddua, bu câniler haketti.
Yeter artık yüce devlet, canımıza tak etti,
Ne gelirse elinden yap, artık sabrımız bitti.
Koş artık masumların, koş artık imdadına,
Destek versin, Kürdü, Türkü, milletin ahfadına.
Amma! Bir câni için, kırmayın masumları,
Birbirine hasmetmeyin, sakın ha! İnsanları.
Bulup o cânileri, verin cezalarını,
Alın bunca milletin, gönül rızalarını.
Durmasın uzlaşmalar, anlaşmalar durmasın,
Tahrike kapılıp da, kardeş, kardeş, vurmasın.
Kalksın tüm istibdatlar, millet gayet hür olsun,
Millet beraber coşsun, sesleri hep gür olsun.
Bunca yıldır akan kan, gözyaşıyla sel oldu,
Millet bütün ağladı, kıs-kıs gülen el oldu.
Bu kuklayı oynatan, elleri tek-tek kırın,
Milleti uyandırın, daha da gür haykırın.
Eğer millet uyansa, bilse niyetlerini,
Lif-lif eder bunların o murdar etlerini.
Hayır-hâhı görünüp, bolca nutuk attılar,
Garîb vatandaşları, kandırıp ayarttılar.
Düşman gördü devletini, ne getirse tu-kaka;
Cahilin dini yoktur, asla gelmez insafa.
Bir tükürse bu millet, boğulurlar altında,
Kurulmuş geziyorlar, dış mihraklar tahtında.
Bu millet beraberce, dış düşmana set oldu,
Yan-yana makberleri, millete ibret oldu.
Kardeşlik zamanıdır, tahrike kapılmayın,
Sıkı-sıkı sarılın, kırmayın-kırılmayın.
"Ey Rabbim! Nice ayakların kaydığı günde benim ayaklarımı sırat üzerinde sabit kıl." "Sânı yüce, bürhânı büyük, kudreti şiddetli Allah'ın adıyla. Allah ne dilerse o olur. Şeytandan Allah'a sığınırım." "Ey Rabbim! Koğulmuş şeytanın şerrinden sana sığınırım!"
"Ey Rabbim! Senden bildiğim ve bilmediğim hayrın hem çabuk, hem geç olanını istiyorum" "Ey, Rabbim! Gayb ilminle ve halk üzerine kudretinle, hayatı benim için hayırlı gördükçe beni yaşat, ölümü benim için hayırlı gördüğün zaman da beni vefât ettir." "Allah'ın adıyla! Allah bana kâfidir. Allah'a tevekkül ettim. Allah'a dayanmaktan başka kudret ve kuvvet yoktur." "Senin isminle ey Rabbim yanımı yere koydum. Yine senin yardımınla kaldırırım. Eğer ruhumu alıkorsan rahmet eyle, eğer tekrar verirsen onu sâlihleri muhafaza etdiğinle muhafaza eyle." "Ölüyü dirilten Allah'ı tesbîh ederim ve O her şeye kaadirdir" "Ey Rabbim bana cennetin kokusunu duyur ve onun ni'metlerinden nasîblendir ve bana ateşin kokusunu duyurma." "Yâ Rabbi! Yapdıklarımın şerrinden sana sığınırım: Ve senin bana in'âm ve ihsan etdiğin ni'-metleri ikrar ve i'tirâf ederim. Kendi kusur ve günâhlarımı da ikrar ve i'tirâf ederim." "Ey Rabbim! Bana râzı olduğun bir çalışma, ver, günahımı bağışla, makbul bir amel ve zarar etmeyen bir ticâret nasîp et." "Sana teslîm oldum ey Rabbim! Sana îmân etdim, sana tevekkül etdim ve sana yöneldim, inanmayanlara karşı, sana dayanarak mücâdele etdim ve neticede ancak seni hakem olarak kabul etdim, benim evvelki yapdıklarımı da, sonradan yapacaklarımı da, gizli yaptıklarımı da açık yapdıklarımı da mağfiret et."AMİN AMİN AMİN AMİN AMİN ECMAİN İNŞ.İNŞAALLAHUTEALA..........
Bugün Kur’ân Okudun mu? Cenâb-ı Hak buyuruyor:
“Saf saf dizilmiş duranlara, toplayıp sürenlere, zikir okuyanlara yemin ederim ki, ilâhınız birdir. O, hem göklerin, yerin ve ikisi arasındakilerin Rabbi, hem de doğuların Rabbidir.” (Sâffât, 1-5)
Rasûlullah (sav) buyurdular:
“…Bir cemaat, Allah Teâlâ’nın evlerinden bir evde toplanıp Allah’ın kitâbını okur ve onu aralarında müzâkere eder, anlayıp kavramaya çalışırlarsa, üzerlerine sekînet iner ve kendilerini rahmet kaplar. Melekler onları kuşatırlar. Allah Teâlâ da onları kendi nezdinde bulunanların arasında zikreder…” (Müslim, Zikir, 38; İbn-i Mâce, Mukaddime, 17)
Ashâb-ı kirâm, Kur’ân tâlimini büyük bir tâzimle îfâ ederlerdi. Abdullah bin Mes’ûd (ra) birisine bir âyet okutur (öğretir) ve:
“–Bu âyet, üzerine Güneş’in doğduğu veya yeryüzünde bulunan her şeyden daha hayırlıdır” derdi. Sonra da bu sözünü Kur’ân’ın her âyeti için tekrar ederdi. (Heysemî, VII, 166)
Yine Abdullah bin Mes’ûd (ra) şöyle demiştir:
“Sahâbeden biri evine girdiğinde hanımı ona derhal şu iki suali tevcih ederdi:
1) Bugün Kur’ân’dan kaç âyet nâzil oldu?
2) Allah Rasûlü’nün hadislerinden ne kadar ezberledin?” (Abdülhamîd Keşk, Fî rihâbi’t-tefsîr, I, 26)
Her Güne Bir Esma-ül Hüsna (Allah’ın En Güzel İsimleri)
el-Vâhid: Tek olan, zatında, sıfatlarında, işlerinde, isimlerinde ve hükümlerinde asla şeriki, ortağı, benzeri, dengi olmayan.
Kısa Günün Kârı
Her gün Kur’an-ı Kerim okuyalım.
Lügatçe
sekînet: Huzur, gönül rahatlığı.
tâzim: Saygı gösterme.
nâzil: İnen.