Kalem eğri dilli, mürekkep siyah yüzlü, kâğıt ikiyüzlü!
Şimdi kalkıp arzuhalimi yazmaya kimi mahram kılayım?
Nab
Printable View
Kalem eğri dilli, mürekkep siyah yüzlü, kâğıt ikiyüzlü!
Şimdi kalkıp arzuhalimi yazmaya kimi mahram kılayım?
Nab
Irzımızdır çiğnenen, evladımızdır doğranan,
Hey sıkılmaz, ağlamazsan, bari gülmekten utan!
Kahraman ecdadınızdan sizde bir kan yok mudur?
Yoksa, istikbalinizden korkulur, pek korkulur...
...
MEHMET AKİF ERSOY
Bir Müslüman yek başına abartısız bir tamlamadır.
Çünkü bir Müslüman, kelime-i şehadet ile iç içe bir lisandır.
Alper Gencer
Bir gün İbn Sînâ, bir münazara sırasında Ebû Saîd Ebu'l Hayr'a: "Allah kâinatın neresinde?" diye bir soru sorar.
Ebû Saîd bu soruya, Allah'ın mekândan münezzeh oluşuna bir misal olarak şu cevabı verdi:
"Ey İbn Sîna! Sen hekimsin. Ruhun vücudun neresinde olduğunu söyle, ben de sana Allah'ın kâinatın neresinde olduğunu söyleyeyim."
Ey talib!
Putlarını terk et, çünkü hepsi bir gün seni terkedecekler.
Sen seni terketmeyecek olanı ara!
Öfke içinde değil, şefkatle ve rahmetle…
Sadece Kadir gecesinde, Beraat gecesinde değil, her gece…
...Kendini ara!
Elinde kandille.
Dücane Cündioğlu/ Ölümün Dört Rengi
"Kendinizi idare ederken kafanızı,Başkalarını idare ederken kalbinizi kullanın."
İngiliz Ata sözü
Bu güzel paylaşımlar için; Emeğinize sağlık Allah c.c razı olsun Kardeşlerim...
Selam ve dua ile...
Vuslatı isteyen Aşık ayrılığa hazır olmalıydı. Bunun içindir ki ben, en mesut Aşığın, devamlı vuslatı isteyen ama hiç vuslatı yaşayamayan Aşık olduğunu düşünüyorum... Sevgilinin gelişinin ayak seslerini duyarak kıyamete kadar yaşanılabilir ama vuslata erdikten sonra gideceğinin korkusuyla hemen can verilirdi... Sonunda vuslat olan bir ayrılık, dertleri bile zevke dönüştürür ama sonu ayrılıkla bitecek bir vuslat sevinci kedere boğardı..."
İSKENDER PALA( Babil'de Ölüm İstanbul'da Aşk)
"İlmi, amel için öğreniniz. Çokları bunda yanıldı. İlimleri dağlar gibi büyüdü, amelleri ise zerre gibi küçüldü."
İbrahim bin Edhem (r.a.)
İnsan bazen bir tesadüfle güzel işler yapar. Bazende bu güzel işleri isteyerek değil, herhangi bir baskı altında yapmış olur.Böylece yapılan işler mutluluk getirmez.
Farabi
Başına ne gelirse gelsin, karamsarlığa kapılma.
Bütün kapılar kapansa bile
sonunda "O" kimsenin bilmediği patikalar açar.
Sen şu an göremesen de,
...dar geçitler ardında nice cennet bahçeleri var.
Şükret ! İstediğini elde edince şükretmek kolaydır.
Sufi; dilediği gerçekleşmediğinde de şükredebilendir.
~ Tebrizli Şems ~
Şimdi FATİH Kalksa Mezarından,
Ne Ben O'nu Tanırım Ne O Beni Tanır.
Ama İstanbul'u Bizanslılar Almış Deyip
Bir Daha Savaşır..
Necip Fazıl
“Yaptığım her işte önce Allah’ın rızasını gözetirim. Niyetimi Allah için yaparım. Murad-ı ilâhi ne ise onu yaparım. Yüce Allah’a ant olsun ki O’nun rızasına uygun olmayan hiç bir işi yapmam.”
Ahmed Haznevî k.s
ayrılık ne biliyor musun?
ne araya yolların girmesi,
ne kapanan kapılar,
ne yıldız kayması gecede,
ne ceplerde tren tarifesi,
...ne de turna katarı gökte.
İnsanın içini dökmekten vazgeçmesi !....
Konuşma vardır, cehenneme yol olur...
Konuşma vardır, cennete bilet...
Kimi söz fesat çıkarır, kimi söz tam ibadet...
Bazı insan, yaşamadığıni yaşamış gibi konuşur, münafıklar gibidir...
Kimisi, yaşadığını bile konuşmaktan, riya olacak diye, çekinir...
Kimisi kabuktan söyler, kimisi özden...
Kimisi sözüyle değer kazanır, kimisi sözüyle düşer gözden...
Ey insan, dünyâdan birbirine zıd iki ses gelir.
Acaba senin kalbin hangisini almaya istîdâtlı?...
O seslerden biri Allâh’a yaklaşanların hâli, diğeri ise aldananların hâlidir. Bu seslerden birini kabul ettin mi, öbürünü duymazsın bile!..
Çünkü seven bir kimse, sevdiğinin zıddı olan şeylere karşı adetâ kör ve sağır olur.
Aşk Hz.Vahşi Gibi Sütunların Ardından İzlemektir Sevgiliyi...
İçi Yanarak...
Ey yolcu halktan uzaklaş, Hakk'a yaklaş; "La ilahe" kelimesi ile seni bağlayan tüm bağlardan kurtul, bir süre "illa" da yolculuk edersin, gün gelir "vezkuruni ezkurkum" şimşekleri çakar, O zaman "Allah" sırrı zuhur eder de ""kulumun yürüyen ayağı, konuşan dili, işiten kulağı olurum" esintileri içinde mest olursun....
Abdulkadir Geylani (k.s)
Cennet: kaybettiği
Havva: bulamadığı
Yıllarca Adem Havva’yı aradı.
Hiç pişman olmadı, hiç şikayet etmedi.
Kalbi hiç kaymadı, güveni hiç sarsılmadı.
Yoruldu ama yolundan dönmedi.
yağmur namazı ve duası bir ibadettir. yağmursuzluk, o ibadetin vaktidir; yoksa, o ibadet ve o dua, yağmuru getirmek için değildir. eğer sırf o niyet ile olsa, o dua, o ibadet halis olmadığından, kabule layık olmaz.
Said Nursi Hz. /Sözler | Yirmi üçüncü söz | 287
Şaşarım o adamın aklına ki; din kardeşini arkadan çekiştirir de, yüzüne gelince ona sevgi gösterip hemen onu övmeye başlar. Kim insanların şeref ve haysiyetiyle oynadığı halde Allah'ın kendisini sevdiğini iddia ederse, şüphesiz o bir yalancıdır. Çünkü o bir şeytandır. Şeytansa Allah'ın düşmanıdır.
(Bişr-i Hafi Hz.)
Üç şey seçildi cennetten : Kelimeler,aşk,annelik duygusu. Kelimeleri Adem aldı, annelik duygusu Havvaya kaldı; ama aşk çok ağırdı.
(ŞEMS-İ TEBRİZİ)
küremiz hayvana benziyor, asar-ı hayat gösteriyor. acaba yumurta kadar küçülse, bir nevi hayvan olmayacak mıdır? veya bir mikrop küremiz kadar büyüse, ona benzemeyecek midir? hayatı varsa, ruhu da vardır. alem, insan kadar küçülse, yıldızları zerrat ve cevahir-i ferdiye hükmüne geçse; o da bir hayvan-ı zişuur olmayacak mıdır? Allah'ın böyle çok hayvanları var.
Said nursi hz/mektubat | hakikat çekirdekleri | 463
Yüreğim !...
Toparlan gidiyoruz ya da toparlandım gidelim ... Arafta kalakalmak yakışmadı bize, bir adım atalım hadi...
“ Yâr ” deyip susalım “ Yâr ”dandır deyip razı olalım!..
İbrahim Tenekeci
Emeğine sağlık Allah razı olsun kardeşim...
“Bir kimsenin iyi müslüman olduğu lüzumlu şeylerle meşgul olup faydasız şeylerden uzaklaşması ile belli olur. Zamanın boş şeylerle telef olmaması için insanın vakitleri muhafaza etmesi lazımdır. İnsan öyle yaşamalıdır ki yanında bulunanları da dağınıklıktan, başıboşluktan, mâlâyânîden kurtarıp toparlasın. Zîra zaman, nutuk çekecek, dedikodu yapacak zaman değildir.”
İmâm-ı Rabbâni (hz)
Haksızlığa baş kaldırmayanlar, onlardan gelecek her kötülüğe katlanmalıdırlar.
(Hz. Ali (r.a))
"Dönmektir sanırsın marifet, arş dönüyor yıldızlar dönüyor dersin, zahirdir gördüğün, zahirde dönersin, marifet dönmek değil bulmaktır bilesin."
Şems-i Tebrizi
Yar ile yara arasında zarif, incecik bir sızı
Çağlarken asırlardır kanaması süren ırmaklar gibi
Sen ‘sen’ ol, önüne geçme!..
Önüne geçme;
...“Akacak aşk damarda durmaz”!.....
Bir hakikatın bir dakika aksini farzetmek, bana gayet elîm geliyor.
Bütün dünya benim olsa, bir tek hakaik-i imaniyenin vücud bulmasına bilâ tereddüd vermesine, nefsim itaat ediyor.
"Peygamber olarak gönderdiğin kim varsa İmân ettik; kitap olarak indirdiğin ne varsa İmân ettik; ve bütün bunları tasdik ettik." dediğim vakit nihayetsiz bir kuvvet-i iman hissediyorum.
(SAİDİ NURSİ)
"Akılsız insan odur ki, yaşadığı süre içinde, ahiret mutluluğunu düşünmeden, kendi ateşini kendi eliyle tutuşturur Ne yazık ki insan Allah-u Zülcelal' den o kadar gafildir ki, arkasında cehennem olduğunu bildiği halde, gülmeye devam eder Halbuki tek kurtuluş yolu, çok ağlamak ve daima Allah-u Zülcelal' e yalvarmaktadır"
(Seyda Muhammed Konyevi k.s.)
Gitme vakti geldi. Her hakiki aşk, umulmadık dönüşümlere yol açar. Aşk bir milad demektir. Şayet “aşktan önce” ve “aşktan sonra” aynı insan olarak kalmışsak yeterince sevmemişiz demektir. Birini seviyorsan onun için yapabileceğin en anlamlı şey değişmektir!..”
Tebrizli ŞEMS
"Ey Müslüman, edep nedir diye sorarsan bil ki edep, her edepsizin edepsizliğine katlanmaktır.
"Hz. Mevlânâ''
Başına ne gelirse gelsin, karamsarlığa kapılma. Bütün kapılar kapansa bile, sonunda O sana kimsenin bilmediği gizli bir patika açar. Sen şu anda göremesen de, dar geçitler ardında nice cennet bahçeleri var. Şükret! istediğini elde edince şükretmek kolaydır. Sufi, dileği gerçekleşmediğinde de şükredebilendir...
Sems-i Tebrizi
Güneşle bir tutsam girmez hizaya
Dar bulur sığmam der, dipsiz fezaya
Kuyruk salar, sonra hırlar ezaya
Benim nefsim, benim nefsim..ne köpek
Nefsimin ardından koştum perişan
Ondan bir kıl bile avlayamadım
NFK
Eğer duâ için temiz bir nefesin yoksa, temiz gönüllü dostlardan duâ dile.
Mevlânâ (rh)
“Herkese şefkat gözüyle bak, kimseyi tahkir ve hakir görme.Kimseden hiçbir şey talep etmeve hizmetin için kimseye emretme.Giyeceğin sade, sermayen din ilmi, evin de mescid olsun.”
{ Şah-ı Nakşibend k.s }
Üzülme der Mevlana ..! İstediğin bir şey olmuyorsa ya daha iyisi olacağı için ya da gerçekten de olmaması gerektiği için olmuyordur. . . !
Alçakça söylenen bir söze karşılık vereyim deme.Çünkü o sözün sahibinde, onun gibi daha nice düşük sözler vardır.Cevabına yine onlarla cevap verir..(hz.ALİ)
Ne İstiyorsun?
Hâtim-i Esam Hazretleri (k.s) diyor ki:
* Yâr istersen Allah yeter.
* Yoldaş istersen yanındaki Melekler yeter.
* İbret istersen dünya yeter.
* Vaaz istersen ölüm yeter.
* Eğer bahsettiğim şeyler yetmezse o zaman cehennem yeter!
(Ferîdüddin Attâr, Tezkiretü'l-Evliya)
.