Sabrın sonu selâmet, sabır hayra alamet...
Belâ sana kahretsin; sen belâya Selâm et!...
Necip Fazıl Kısakürek
Printable View
Sabrın sonu selâmet, sabır hayra alamet...
Belâ sana kahretsin; sen belâya Selâm et!...
Necip Fazıl Kısakürek
Tesbih, dostu anmanın / hatırlamanın hapı...
Bir "et parçası" yüreği, "nur yumağı"na çeviren nedir?
O'nun ismini demek, söylemek değil mi?
Öyleyse...
.........SÜBHANALLAH...!
Dünyayı Titreten Fermanım Olsa,
Dağları Delmeye Dermanım Olsa,
Zümrüt İle Bezense Taht İle Tacım,
Yine De Bir Nefes Duaya Muhtacım..
KENDiNE KABiR DEĞiL,KABRE KENDiNi HAZıRLA.. Hz.EBuBEKiR SıDDıK R.anh)
Her insan mutlu olamaz...
Çünkü gereğinden fazla özler dünü, hak ettiğinden fazla düşünür yarını. Ve hiç hak etmediği kadar bilinçsizce yaşar bugünü.
Her insan mutlu olamaz...
Çünkü gereğinden fazla özler hayatından çıkanları, hak ettiğinden daha büyük umutlarla bekler hayatına girenleri. Ve asla göremez yanı başındakileri.
[ Tolstoy ]
'' Kız Evlâtlar , ana-babası için hayır ve hasenattırlar. Erkek çocuklar ise, ni'mettirler. Hasenat sahibi olanlar sevâb kazanır.
Ni'metlerden ise hesaba çekilir, suâl sorulur!''
''Şeyh Müfti - Âbdülkerim Êfendi Hazretleri''
"Keşke ben "Allah" kelimesinden başka, ağzından tek söz bile çıkmayan bir dilsiz olsaydım"
Bedeni, kalb için korumak lâzımdır. Yoksa, beden fânidir, kalb bakidir. Hacıyı hacca götüren deve gibi, beden de kalbin binek hayvanıdır. Deve hacıya lâzımdır, hacı deveye değil. Eğer hacca giden bir kimsenin deveyi yanında bulundurması icabediyorsa, yemini, suyunu, örtüsünü Kabe'ye varıncaya kadar tedarik etmesi lâzımdır. Bundan sonra onun sıkıntısından kurtulur. Fakat deveye bakmayı ihtiyaç miktarınca yapmak lâzımdır. Yoksa, bütün zamanını ona yem vermek, onu süslemek ve onu muhafaza etmekle geçirirse, kafileden geri kalır ve helak olur. Bunun gibi, eğer insan bütün zamanını, bedenin kuvvetlenmesine ve helak olma sebeplerini ondan uzaklaştırmaya verirse, kendi saadetinden mahrum kalır.
İMAM GAZALİ
Ateş de, aşk ve ölüm gibi...
Kimse kimsenin yerine yanmıyor,
Ve kimsenin yangını kimsenin yangınına uymuyor...
Nazan Bekiroğlu
Nefsini yenmektir ki, mümine büyük şandır;
Mücahit Allah için, Nefsiyle savaşandır...
[N.F.K]
Öleceğiz; müjdeler olsun, müjdeler olsun! Ölümü de öldüren Rabbe secdeler olsun! (N.F.K.)
Namaz, sancıma ilaç, yanık yerime merhem ;
Onsuz, ebedi hayat benim olsa istemem !
Necip Fazıl Kısakürek
O demde ki, perdeler kalkar, perdeler iner,
Azrail’e “hoş geldin!” diyebilmekte hüner…
(N.Fazıl)
Bu Hayatı Fazla Ciddiye Almayın Nasıl Olsa İçinden Sağ Çıkamıyacaksınız.
Necip Fazıl KISAKÜREK
Haksızlık önünde eğilmeyiniz. Çünkü hakkınızla beraber şerefinizi de kaybedersiniz... Hz. Ali
Geçti İstemem Gelmeni,
Yokluğunda Buldum Seni,
Bırak Vehimde Gölgeni ,
Gelme Artık Neye Yarar ?
NFK
Hayatta 3 kişiye acıyacaksın; cahiller arasındaki alime, zenginken fakir düşene, hatırlı iken itibarını kaybedene ve yine 3 kişiden korkacaksın sonradan görme, dinden dönme, dağdan inme!...
ŞEYH EDEBALİ
Tekbir tekliftir, secde ise ilan-ı aşk...
"Namazı kabul edilen adam" mıyım; bilmiyorum. Ama "namaza kabul edilen adam"ım; iyi biliyorum.
Senai DEMİRCİ
KISSADAN HİSSE
Geçmişten adam hisse kaparmış... Ne masal şey!
Beş bin senelik kıssa yarım hisse mi verdi?
"Tarih"i "tekerrür" diye tarif ediyorlar;
Hiç ibret alınsaydı, tekerrür mü ederdi?
Mehmet Akif Ersoy
Güzel paylaşımlar için emeklerinize sağlık Allah c.c.razı olsun Kardeşlerim...
Ey içi bozuk, yakında öleceksin, öldükten sonra yaptıklarına çok pişman olacaksın ama çok geç... Dilin güzel söze alıştığı için konuştu ve aldandı, ama kalbin hiçbir şeyden anlamaz bir halde. Bu durum seni kurtarmaz. Güzel konuşmayı kalb yapmalı, yalnızca dilin iyi söz söylemesi faydasızdır....
Abdulkadir Geylani Hz.
Gökte zamansızlık hangi noktada?.. Elindeyse yıldız yıldız hecele!.. Hüküm yazılıyken kara tahtada insan yine çare arar ecele!..
Necip Fazıl Kısakürek
Allah: "Ey Meryem oğlu İsa, insanlara, beni ve annemi Allah'ı bırakarak iki İlah edinin, diye sen mi söyledin?" dediğinde: "Seni tenzih ederim, hakkım olmayan bir sözü söylemek bana yakışmaz. Eğer bunu söyledimse mutlaka Sen onu bilmişsindir. Sen bende olanı bilirsin, ama ben Sen'de olanı bilmem. Gerçekten, görünmeyenleri (gaybleri) bilen Sen'sin Sen." "Ben onlara bana emrettiklerinin dışında hiçbir şeyi söylemedim. (O da şuydu:) 'Benim de Rabbim, sizin de Rabbiniz olan Allah'a kulluk edin..."
(Maide Suresi, 116-117)
Ûzûlme..!
Derdin ne olursa olsun ,bir αbdest αl nefes gibi ve bir seccαde ser odαnın bir kösesine.
Otur ve αğlα , dilersen hiç konuşmα .O seni ve dertlerini senden dαhα biliyor unutmα..!
Mürşid-i kamilden erse bir nefes;
Bir nefes,yüzbin murada oldu pes..
Bir insanı uygarlaştırmaya karar verirseniz, işe ninesinden başlayınız.
Victor Hugo
Aşk, bir Gül'ün adıydı... İmdat ki seven unuttu, vefa yine sevgiliye düştü!.. Gel ey, unutma bizi!... Seni bir seven aşkına sev hepimizi!.. Kararlıyım bu gece, bütün varlığımla seni öveceğim... Seni sevdiğim gibi...
İskender Pala
Ruhumu eritip de kalıpta dondurmuşlar,
Onu ‘İstanbul’ diye toprağa kondurmuşlar.
N.Fazıl Kısakürek
Yaren Değil Yar Ol Ki Sevgilin Mevla Olsun.Diken Değil GüL Ol Ki aşığın BüLbüL Olsun.Dostuna öyle DosT Ol Ki Adını Derman Koysun
ÖLümü HatırLar, Gülemem asla! Bugün Ne OLacak, BiLemem AsLa! Maksadım Rabbime Yakın OLmaktır, Bundan Başkasını İstemem AsLa!"
Ezan
Emr-i bülendsin ey Ezan-ı Muhammedi.
Kafi değl sadana Cihan-ı Muhammedi.
Sultan Selim-i Evvel'i ram etmeyip ecel,
Fethetmeliydi alemi Şan-ı Muhammedi.
Yahya Kemal Bezatlı
Öyle Dostlar Edinin ki, Ölüm Döseginde Basucunuzda Olsun..Sizi Bir Taraftan Yolcu Edip, DIGER TARAFTA KARSILASIN !...
Güzel ahlak; bağışlayıcılık, sabır ve tahammüldür.
(Hasan-ı Basri)
Kesilmiş koyuna derisinin yüzülmesi elem vermez.
(Hz. Esma)
Hiç kimse, diğer bir kimsenin kulu değildir.
(Hz. Ali (r.a)
"Biz bildiklerimizin alim'i,bilmediklerimizin cahiliyiz."
Erkekler kadınlarının bir gelincik çiçeği kadar narin olduğunu bilmeli , ona göre davranmalı , gelinciğin hoyrat tavırlara şiddete, haksızlığa maruz kalmak bir yana el üstünde tutulması, kırmızı renginin asaleti ve güzelliği içinde renginin soldurulmaması gerektiğini bilmeli ve ona göre davranmalıdır.Ve edebiyat açısından bir adım daha ileri giderek söylemek gerekirse,gelinciği münhasıran aşk içkisiyle dolu bir kadeh olarak düşünüp onu elde tutarken bu anlayışla hareket etmenin zaruretini akıldan çıkarmamak gerekir.Ta ki erkeklerin başı o badenin şarhoşluğuyla hoş olsun...
İSKENDER PALA / Kitab-ı Aşk
"Eğer gıybetlerimiz alkol kadar sarhoş etseydi, namazlarımızı sallana sallana kılardık. Arkadan çekiştirmelerimiz üstümüzü başımızı açıverseydi eğer, saçlarımız da baldırlarımız da açıkta kalırdı. Saydam bir perdeyi yırtıp yırtmamakla sınanırız her an".
Senai Demirci
Seni, incinirsin diye gönlümde saklayamam, Alçalırsın korkusu ile gözümde de tutamam, Seni gözümde, gönlümde değil canımda saklayayım ki Son nefesimde bana son yar olasın. Senin aşkında, benden başka kimse sebat gösteremez. Benden başka hiç kimse çoraklığa tohum ekmez. Düşmana da, dosta da seni kötülemek istiyorum ki, seni benden başka hiç kimse sevmesin.
Şems-i Tebrizi