"Kendine gel, yepyeni bir söz söyle de dünya yenilensin! Sözün öylesine bir söz olmalı kidünyanında sınırını aşmalı. Sınır nedir, ölçü ne? Bilmemeli!"
Printable View
"Kendine gel, yepyeni bir söz söyle de dünya yenilensin! Sözün öylesine bir söz olmalı kidünyanında sınırını aşmalı. Sınır nedir, ölçü ne? Bilmemeli!"
paylaşım için sağol sitare Teşekkür ederiz.
Nice insanlar gördüm, üzerinde elbisesi yok.
Nice elbiseler gördüm, içinde insan yok.
Teşekkür ederim sitareciğim :)
Gönül birliği (gönüldaşlık) dil birliğinden daha iyidir.
Gönülden sözsüz, işaretsiz, yazısız yüz binlerce tercüman zuhur eder.
Kanaatten hiç kimse ölmedi, hırsla da hiç kimse padişah olmadı.
Hz. Mevlana
"Davul sesine uyanan zengin, bekçinin geceyi nasıl geçirdiğini nereden bilsin..."
Mevlâna
/Beni Bir Ben Bilirim Birde Yaradan/
/Bana Bir Ben Lazımım Birde Anlayan/
/MEVLANA/
Haydi şu benlikten kurtul, herkesle anlaş, herkesle hoş geçin. Sen kendine kaldıkça, bir habbesin, bir zerresin fakat herkesle birleştin, kaynaştın mı, bir ummansın, bir madensin! Bütün insanlarda
Teşekkür ederim sitareciğim :)
rica ederim .prensesim :)
kızlarr:)
Şu dünyada yüzlerce ahmak,
etek dolusu altın verir de,
şeytandan dert satın alır.
MEVLANA
"Allah için ateşe atılmak vardır.
Lakin ateşe atılmadan önce, kendinde İbrahimlik olup olmadığını araştır.
Çünkü ateş seni değil, İbrahimleri tanır ve yakmaz."
Hz. MEVLANA
Reyhani kardeşim Paylaşım için tşk ederim Allah(c.c) razı olsun...
İki parmağının ucunu iki gözüne koy .Birşey görebiliyormusun dünyadan? Sen göremiyorsun diye bu alem yok değildir.
(Hz. Mevlana)
Dini, babadan bedava miras olarak buldun. Onun için şükürden baş çevirirsin. Mirasyedi, mal kıymetini ne bilsin!
(Hz. Mevlana)
Kişinin kendine ettiğini, Edemez Kişiye hiçbir fani. Tutmazsa gerçek dost elini, kendi kendiyle baş edemez. Kişinin kendine ettiğini, Sarhoş edemez, ayyaş edemez Mezar soyan nebbaş edemez...
(Hz. Mevlana)
Ancak fikirdir varlığın, gerisi et ve kemiktir bir yığın.
(Hz. Mevlana)
Allah c.c. razı olsun emeğinize sğalık özlü ve güzel sözler..
Tutalım ki dikenim, hem de kötü bir diken. Ama nihayetinde güllerle bir aradayım.
(Hz. Mevlana)
DJ-Reyhani paylaşımlarınız için tşk ederim. Emeğinize sağlık Allah(c.c) razı olsun...
Ayın, geceye sabretmesi, onu apaydın eder. Gülün, dikene sabretmesi, güle güzel bir koku verir. Arslanın, sabredip pislik içinde beklemesi, onu deve yavrusu ile doyurur...
(Hz. Mevlana)
Şehvetin adını Aşk Koydular. Eger Şehvet Aşk Olsaydı, Eşekler Aşkın Şahı Olurdu.
(Hz. Mevlana)
Bu denizde ne ölmek var bize Bu denizde ne gam, ne dert, ne keder. Bu deniz alabildigine muhabbet Bu deniz iyilikten, cömertlikten ibâret...
(Hz. Mevlana)
Bir insanın nasıl güldüğünden terbiyesini, Neye güldüğünden ise zekâsını ve seviyesini anla...
(Hz. Mevlana)
Sarhoş, cinayeti yapar da sonra "özrüm vardı, kendimde değildim"der. Kendinde olmayış, kendiliğinden gelmedi sana, onu sen çağırdın.
(Hz. Mevlana)
Yürü, bir an için mezarlıkta sessizce otur. O söz söyleyip şimdi susmuşları gör! Onların topraklarını bir renkte, bir halde görürsün, ama halleri bir değildir ki…
(Hz. Mevlana)
Hepsi birbirinden özlü güzel sözler... paylaşımlarınız için tşk ederim. Allah(c.c) razı olsun...
Ayıp olan, daima her şeyde ayıbı görmektir. Ayıbı görmeyen gayb (görünmeyen âlem) ehlidir...
(Hz. Mevlana)
Başına gelen eziyetler artıyor değil mi? Buğdayı başak olsun diye toprağa attılar. Değirmende un olsun diye ezdiler. Ekmek oldu. Dişleri ile ezdiler. Ezil ki; can olasın. Can veresin..
(Hz. Mevlana)
Gönül gökyüzüne, dil de yeryüzüne benzer. Yeryüzünden göğe yükselmek için çok, pek çok menziller geçmek gerekir. Bir bakıma da gönül buluta benzer. însanların sîneleri, gönülleri de damlardır. Dillerimiz de damlardaki oluklardır. Yağmur suları oluklardan aşağı akar.
(Hz. Mevlana)
paylaşımlarınız için teşekkür ederiz Allah(c.c) razı olsun...
Ben bir balığım, aşk ise daldığım bir derya... Aşktan gözlerim yaşlı olsa da o derya göz yaşımı nerden bilir ..? Başımı o denizden çıkarayım desem,balığım ya; Nefesim Kesilir ...!
Mevlana
Ey insan..! Edep nedir diye arar, sorarsan eğer; bil ki edep, ancak her edepsizin edepsizliğine sabır ve tahammül gösterebilmektir.
(Hz. Mevlana)
Göğsünün içindekini gerçek gönül sanan kimse, Hakk yolunda iki üç adım attı da her şey oldu bitti sandı. Aslında tesbih, seccade, tevbe, sofuluk, günahdan sakınma bunların hepsi yolun başıdır. Hakk yolcusu aldandı da, bunları varacağı yer sandı.
(Hz. Mevlana)
Gökyüzünden binlerce naralar geliyor. Susuyorsun. Bu sesler bu feryatlar nerden geliyor diye aramiyorsun? Kulağındaki gaflet pamuğu bu sesleri sana duyurmuyor.
(Hz. Mevlana)
sen, o kırık dökük, parça buçuk gönül kırpıntılarını bırak, asıl gönlü ara da o kırık dökük gönülde onun sayesinde dağ kesilsin. ''Mevlana''
Arkadaşlar paylaşımlarınız için teşekkür ederiz Allah(c.c) razı olsun...