Bir dost isterim cana can olan, yaraya merhem olan, canı ben yarası ben olan, bana MEVLAYI anlatan ve hatırlatan...
Printable View
Bir dost isterim cana can olan, yaraya merhem olan, canı ben yarası ben olan, bana MEVLAYI anlatan ve hatırlatan...
Çocukken düşerdik yerlere kanardı sağımız solumuz. Büyüdük ne oldu düşmeden kanıyor hergün solumuz..
Çok güzel sözler emeğe sağlık.....
Sonunda EYVAH diyeceğin şeylere, başında EYVALLAH deme..! Pişman ol ama Pişman Ölme..!
GÜNEŞİN NEYSE DÜNYAN ONUN ETRAFINDA DÖNER..
BEDİÜZZAMAN SAiD NURSİ r.a.
Düşünmeden konuşmanın cezası,konuştuktan sonra düşünmeye mahkum olmaktır.....
Dün Tarih Oldu , Yarın Sır.. Bugün Kıymetimi Bil ! Belki Yarın Yokumdur Kim Bilir...
Elif Gibi Yalnızım! Ne Esram Var Ne Ötrem, Ne beni durduran bir cezmim, Ne bana ben katan bir Şeddem,Ne elimi tutan bir harf, Ne anlam katan bir harekem… (Mevlana)
Uzun mesafelere ulaşmak, yakın mesafeleri aşmakla mümkündür. (İmam Gazali)
Tarih değil, hatalar tekerrür ediyor. (Abdulhamid Han)
En büyük felaketler içinde bile ümidini kaybetme, unutma ki ilik, sert kemiğin içinden çıkar. (Hafız Şirazi)
Cahillerin kalbi dudaklarında, alimlerin dudakları kalplerindedir. (Hz. Ali (r.a))
Her kalbin çarpıntısı kendi ecelinin ayak sesleridir. (Beyazidi Bestami)
Mal cimrilerde, silah korkaklarda, karar da zayıflarda olursa işler bozulur. (Hz. Ebubekir (r.a))
Kibir, bele bağlanmış taş gibidir. Onunla ne yüzülür ne de uçulur. (Hacı Bayram-ı Veli)
Bunları Yapmak, Hiç Kimseye, Hiçbir Zaman Pişmanlık Vermez
Harekete geçmeden önce düşünmek,
Yargılamadan önce dinlemek,
Tarafsız ve açık sözlü olmak,
...İhtiyaç içindeki bir kişiye yardım etmek,
İş hayatında dürüst olmak,
Konuşmadan önce düşünmek,
İlkelere bağlı kalmak,
Dedikodulara kulak kapatmak,
Başkalarını çekiştiren dile gem vurmak,
Yalnızca temiz düşünceleri barındırmak,
Kederlinin duygularını paylaşmak,
Affedici olmak,
Her şeye karşı sevecen ve saygılı olmak
Dağı Tanıyan, Nasıl Tanımaz Uçurumu? Madem Ki Yükseliş var.. Iniş Olmaz olur mu?
~Necip Fazil Kisakürek~